Växellåda Problem

Ett fordon är en maskin och som alla andra, är det också benägna att fel eller problem. Överföringssystemet hos en bil eller lastbil har en av de mest komplexa mekanismer. Högre komplexitet, högre är risken för glapp och bekymmer. Växellåda problem kan vara en riktig huvudvärk, eftersom de kan lamslå bilen tills växellådan är helt fast. Någon form av problem med växellådan ska lagas med hjälp av en professionell, eftersom bearbetning av ett överföringssystem är komplext och du skulle inte vilja komplicera saker ytterligare. Men kan vissa grundläggande kunskaper hjälper dig i preliminär felsökning. De vanligast förekommande överföring problem listas nedan, tillsammans med sina tecken och symtom. Tillsammans med de frågor kommer vi att diskutera också hur man hanterar dem.

Transmissionsolja Läckage
De flesta av de problem med en växellåda orsakas av vätska problem. Automatisk växellåda vätska är inget annat än ett smörjmedel som används för att smörja de rörliga delarna av ett överföringssystem. Den fungerar också som en värmesänka för att absorbera all den värmeenergi som alstras inuti växellådan. Denna läcka orsakas på grund av flera orsaker som brutna sigill och dålig installation. Läckage börjar i allmänhet, antingen på grund av uppluckring av fyllröret eller om pannan packningen är defekt. På grund av det faktum att överföringssystemet utsätts för mycket höga temperaturer, kan det utsättas för en mycket slitage och det finns en eventuell brytning ned som kan orsaka att vätskan läcker.

Gear Slipping
Detta är den näst vanligast förekommande bil överföring problem. Glider symtom är:
Fördröjning vid överföring – även efter att ha tryckt på gasen, är svaret i fordonets acceleration försenad.
Ökad RPM – onormal ökning motorns varv per minut.
Abrupt Nedväxling – under körning med konstant hastighet på en högre växel, växlar bilen plötsligt en lägre växel utan att du ändrar hastigheter.

Detta problem har tillskrivits felaktiga nivåer transmissionsolja, trasiga band överföring eller kugghjul. Ibland detta problem kan också bero på intern koppling eller band. Men den bästa lösningen för denna typ av problem att regelbundet kontrollera vätskenivåer.

Överbelastning av Transmission
Överbelastning av överföringsorgan onormala tvära rörelser upplevt under växling. Eftersom transmissionen kopplar i och ur, gör en problematisk växellåda inte en smidig övergång till den förändrade växeln och motorn tar tid att anpassa sig till nya motstånd som erbjuds av hjulen. Detta problem bara observeras vid lägre växlar och kan fastställas genom kontroll av vakuum linjer och om de befinns skadat, byt eller reparera dem.

Överhettning
Om temperaturvakt visar mycket hög temperatur och du märker att bilen radiatorn mår bra, då finns det en enorm möjlighet att fordonet har en växellåda problem. Den främsta orsaken till överhettning kan bero på igensättning i flytande svalare linjer. Alla typer av fel i oljepumpen eller nedgång i vätskenivåerna kan också vara en orsak till överhettning av överföringssystemet. Det kan finnas vissa problem med kylvätska bär linjer nivåerna transmissionsolja. Skada på transmissionsolja pumpen kan också leda till överföring överhettning.

Det var några av de huvudsakligen problemen i växellådan av bilar med automatisk växellåda. Vid manuell växellåda, stött frågor mindre och någon av stött dessa kan bero på mänskliga misstag.

Airless Paint Sprutor och vapen
Broms rotorer Byte Kostnad
Bromsljus inte fungerar
Rengöring kupén
Färgtoning Borttagning
Metallic sprayfärg
Flygande bilar
Bilvax Borttagning
Strålkastarglas Cleaner
Kupén
När var den första bilen uppfanns

Leave a Reply