Vaxa en bil

Bil vaxning är processen att applicera en beläggning av vax, som är en kombination av flera oljor och polymerer, på utsidan av bilen. Detta vax reflekterar solljus, vilket bidrar en elegant glans till utsidan av bilen. Inte alla använder bilen som en tillgång, en del människor brinner sina bilar och tar enorma vård av densamma. För sådana människor, som älskar sin bil, är bilar vaxning en viktig aspekt av fordonets vård.

Välj en bra vax kvalitet bil

Det gnistrar till bilen beror till stor del på kvaliteten på bilvax du använder, och därför är det klokt att använda en bra vax kvalitet bil. Låg kvalitet bilvax kan kosta dig mindre, men det kommer att förlora sin glans inom några dagar, och därmed kommer att kräva täta vaxning. Medan en god kvalitet bilvax kan vara lite dyrt, men dess effekter kommer att pågå under en längre tid, vilket sänker ned behovet av vaxning en bil ofta.

Bilvax finns i vätska samt pastaform, vilka båda har sina egna fördelar. Flytande bilvax är populär som glans varar under en längre tid, medan pastan är populär eftersom den ger en bättre glans. En annan viktig aspekt är att följa instruktionerna från tillverkaren, vissa sorter av bilvax kräver ett vax buffert, medan vissa sorter behöver bara en biltvätt för att ta bort vaxet.

Innan du Vaxa en bil

Du måste krig bilen innan du börjar tillämpa vax – detta kommer att hjälpa dig att bli av med all smuts som lagt sig på utsidan. Om du inte tvätta bort smuts, det finns chanser att du kan gnugga smuts på utsidan av bilen, vilket skapar repor på bilen finish. Smutsen kommer även att visa upp, då lager vax appliceras, förstöra skönheten i bilen. Om det finns några repor på bilen, fäst dem med en polermedel. Det kan vara en tuff uppgift att avlägsna vaxet, om det sipprar in i sprickor på utsidan av bilen. Man kan använda en maskeringstejp för att täcka dessa spalter, så att vaxet inte sippra in dem.

Vaxa bilen för hand

Efter tvättning av bilen, torka den torr, och parkera den i skuggan för att vaxa den. När du ansöker vax till bilen, tillämpa den på ett avsnitt av bilen åt gången. Se till att du använder rätt mängd vax, som tillämpar mer än det begärda beloppet kommer att göra en röra av din bil vaxning aktivitet. Ta en bomullsduk, och applicera den erforderliga mängden vax på sin yta. De flesta av de människor gör ett vanligt misstag att tillämpa lager vax i cirkelrörelse. Denna teknik ruiner ofta effekten av vaxet. Rätt teknik är att tillämpa bilvax i raka linjer. Du kan antingen använda pälsen i horisontella raka linjer eller vertikala raka linjer. När du är klar med hela kroppen av bilen, ta en liten paus, så att vaxet lösa, men se till att den inte torkar upp. När lager vax vänder sig till något ogenomskinlig dimma, kan du starta borttagningen. Använd en frotté för att torka vaxet från fordonet.

Vaxa din bil Använda en buffert

Använda en elektronisk buffert gör jobbet av vaxning din bil mycket lättare. Innan du sätter bufferten på, sprida vax på bufferten med hjälp av en buffert pad. Flytta långsamt buffert på det område som du arbetar. Bufferten kommer att arbeta på egen hand att tillämpa lager vax, behöver du bara greppa den ordentligt, och flytta det över utsidan. Se till att du inte tillämpar mycket tryck på bufferten, eftersom övervikt kan skada bilen finish. När du har tillämpat pälsen på alla delar av bilen, låt den lösa innan du börjar ta bort den. För att ta bort vaxet från utsidan, sätta tyg vax bort på bufferten och flytta den på bilen ytan. Gör långa slag i en enda riktning för effektiv borttagning.

Tecknet på en väl skyddad bil är vatten pärlbildning på ytan av bilen. Tillämpa vax till bilen exteriör förbättrar dess utseende, bevarar livslängd billack och skyddar utsidan från små repor. Det hjälper dig att lägga till gnistan av din bil, och ta alla ögonglober ute.

Bromsoket Byte
Strålkastarglas Cleaner
Så här testar ett relä
Vanliga bil problem
Strålkastarglas Restaurering
Hastighetsmätare fungerar inte korrekt
Hur man reparerar en Seat Läder bil
Dyraste bilmärken
Vem uppfann MP3-spelaren?
Bästa Sedan 2012
Bil Fönsterhiss Reparation

Leave a Reply