Våt Cell Battery

Första batteriet uppfanns i 18th century och sedan dess har det blivit den vanligaste kraftkällan för olika hushåll samt industriell utrustning. Hur batterier arbete är en intressant process. Ett batteri eller elektrokemiska celler fungerar genom att omvandla kemisk energi till elektrisk energi. Det finns två huvudsakliga typer av batterier, som är primär (laddningsbara) batterier och sekundär (ej uppladdningsbara) batterier, medan det finns två grundläggande typer av battericeller, som är torr cell och våt cells batteri. Dessa typer skiljer på basis av den kemiska process som valts för den särskilda utformningen av ett batteri. Det finns några andra typer av batterier finns, nämligen är elektrolyscellen, flödescell, galvanisk cell, bränslecell, Voltas cell, etc. Här lite mer information om våtcellsbatterier.

Batteriinformation

Först av allt måste man förstå att cell och batteri är synonyma ord är dock cells batteri ganska vanlig term som används av många. En våt cell är också känd under flera andra namn som ventilerade cell och översvämmade cellen. Det kallas översvämmade cellen eftersom alla inre delar av ett batteri omfattas av en vätska. Anledningen till att det kallas en ventilerad cell är att viss typ av gaser som produceras under användning av dessa batterier. En våt cell batteri fungerar på flytande elektrolyt och det är allmänt upprättad i laboratorier i bägare. De flesta av de våtcellsbatterier är ett lösningsmedel med bly och svavelsyra. Den mest grundläggande våta cell kan innehålla tunn koppar och tallrikar zink, som är delvis nedsänkt i citronsaft. Dessa batterier har en exponerad ände, som sedan är ansluten till en enhet med hjälp av trådar. Våtcellsbatterier är förseglade och du bör inte utsätta dem för säkerhets skull. Våtcellsbatterier finns både primära och sekundära former.

Batteri underhåll

Våtcellsbatterier används ofta i bilar, lastbilar och andra fordon. Dessa batterier används ofta som bilbatterier, medan de används också när det finns ett behov av standby-och avbrottsfri kraft och telekommunikation eller mobiltelefon batterianvändning. Ibland är en våt cell batteri i kombination med gel celler och därmed blybatterier används med nickel-kadmium batterier. Vanligaste typen av våtcellsbatterier är bilbatteriet. Dessa är sekundära batterier som är gjorda av blyoxid, bly och flytande elektrolyt.

Efter viss användning får våtcellsbatterier slut och får inte ge tillräckligt med el som krävs för att utföra sina avsedda funktioner. Den främsta orsaken till detta är att plattorna som används i batteriet skalar av i urladdning och laddningscykeln av batterierna. Denna cykel orsakar konstant expansion och kontraktion av batterier, som minskar batteriets storlek och gradvis döda batteriet. Denna process skyndar i de varma och fuktiga områden. Andra orsaker att döda våtcellsbatterier inkluderar kraftiga vibrationer, överdriven användning överladdning etc.

Våtcellsbatterier är de mest hållbara av alla typer av batterier, men bara när de är väl underhållna. Först och den vanligaste orsaken till att våtcellsbatterier ut är att de inte är väl laddade och hålls urladdat eller delvis betalt, upprepade gånger. Därför måste man ladda batterierna så fort de laddas ur. Du kan också kontrollera batteriets status med hjälp av hydrometer, informerar som dig om allvaret i de våta cellerna. Också hålla ett öga på täthet av trådarna och renlighet på batteriet toppar. Lek inte med trådarna under processen för laddning, eftersom det kan påverka batteriets spänning. Du ska aldrig experimentera med tätningen av våtcellsbatterier. De flesta av de våtcellsbatterier kommer med en säkerhetsvarning och även om de inte gör det, måste du kunna hantera dem på ett säkert och försiktigt. Bly och svavelsyra som används i dessa batterier är frätande av naturen och de kan orsaka allvarliga blyförgiftning och resultatet till förbränning.

I fall du råkar öppna tätningen av en våt cell batteri, så ska du omedelbart ringa brandkåren och låt dem lösa problemet.

Automotive Felsökningstips
Bästa konceptbilar
Airless Paint Sprutor och vapen
Rengöring kupén
Skillnaden mellan Taklucka och moonroof
Auto Painting Priser
Hjul
Genomsnittlig bil Batteritid
Vägmätare Reparation
Värmeelement Anvisningar för byte
Billjud Felsökningstips

Leave a Reply