Varvräknare Installationsinstruktioner

Vad är en varvräknare och är de lätta att hantera under en gör-det-själv-projekt? En takometer är ett instrument som används för att bestämma den rotationshastighet vevaxel hastighet av en förbränningsmotor. En siffra som representerar Rotation per minut (rpm) av vevaxeln erhålls genom att mäta och bearbeta spänningsfallet över ballast motstånd i tändspolen ett tändsystem av fordonen. När bränsle och luft brinner i en förbränningsmotor, skapar det tillräckligt tryck för att driva kolven fram och tillbaka inuti sin cylinder. Detta gör att vevaxeln förbunden med kolven rotera. Varvräknaren anger varvtalet vid vilket vevaxeln rör sig, vilket är mycket användbar för att avgöra när att växla under acceleration liksom bromsning. Detta hjälper föraren av bilen att göra effektiv användning av motorn genom att undvika överhettning av rörliga delar i motorn, vilket kan leda till problem bilmotorer och skador.

Hur man installerar en varvräknare

Du kan hänvisa till instruktionerna för att installera en varvräknare i bilen för första gången. Å andra sidan kan vara du är intresserad av att ersätta bilens nuvarande felaktiga en som har gått igenom alla möjliga varvräknare felsökning och förklaras bortom reparation. Nu kan även spara lite pengar genom att göra det själv.

Det finns olika typer av varvräknare som finns på marknaden. Det beror på antalet cylindrar (4, 6 eller 8) bilens motor använder för att ta fram nödvändig hästkrafter. Alternativt kan du också köpa en som kan användas med valfritt antal cylindrar genom att använda växlar på den.

Man kan enkelt hantera uppgiften att installera den i sitt fordon. Gå igenom bruksanvisningen som följer med instrumentet och vara säker på att veta var kablarna (grön, svart, röd och vit färg) som leder från varvräknaren ska anslutas. Besluta om en plats på instrumentbrädan där det kommer att vara väl synlig efter monteringen.

Parkera bilen på en plats där du har tillräckligt med ljus. Håll en bärbar eller arbete ljuskälla hands, kan du behöva det för att identifiera rätt kablar för att göra korrekta anslutningar.
Identifiera alla ledningar korsningar i motorrummet och under instrumentbrädan som kommer i spel under uppgiften.
Montera den med monteringsfästen på plats valts för det och köra trådarna från den till brandväggen bakom gaspedalen.
Identifiera trådarna (troligtvis grönt eller svart färg) som leder från varvräknaren till motorrummet och låt dem genom brandväggen. Använd isoleringstejp om nödvändigt för att skydda och säkra dem mot den skarpa kanten av hålet.
Jorda den svarta kabeln genom att ansluta den med batteri grunden bilen. Det kommer att se till att det fungera.
Med hjälp av en varvräknare adapter eller kontakt, haka fast den gröna ledningen i den negativa polen eller post av den elektroniska spolen eller tändsystemet.
Haka den vita kabeln till växeln (12 volt) som styr den inre belysningen av bilen eller instrumentbrädan belysning.
Den röda tråden måste vara ansluten till tändningslåset (12 volt), så att den börjar arbeta när bilen är påslagen.
När du är splitsning ledningarna i de befintliga, försök att göra anslutningen permanent och undvika kortslutningar eller dålig prestanda. Om behov uppstår, använd T-skarv tråd adaptrar för att göra det.

När en förare startar en bil, engagerar den första växeln och pressar på gaspedalen för att gå vidare, det händer först långsamt som bilen måste övervinna tröghet. Uppgiften utförs av den första växeln som använder kraften från vevaxeln att göra detta. Men när bilen är i rörelse på god väg, måste föraren att växla för att öka bilens hastighet och bättre utnyttja kraften och bränsle. Att flytta bilen med inkopplad växel 1, har en vevaxel för att rotera fler gånger än det har att när föraren har anlitat den 5: e växeln. Använda 4: e eller 5: e växeln för att övervinna trögheten och ställ bilen rullar eller använda 1: ans växel för att generera hastighet inte hur man ska hantera en bil. Efter vevaxeln har uppnått vissa varvtal, växlarna behöver ändras för bättre bränsleekonomi och varvräknare läsning hjälper föraren väl avgöra när att göra det. Instruktionerna är lätta att följa och hjälper en att spara pengar på bilreparationer och även bränsle som förbrukas varje dag.

Bilbatteri sippra laddare
Bilen bromsar
Bil Underhållsschema
De flesta tillförlitliga bilar
Hur du ändrar skivbromsar
Sprutmålning Tips och tekniker
Bil Generator Problem
Solar Car Battery Charger
Symtom på en dålig Gasspjällssensor
Airless färg spruta recensioner
Parkeringsbroms Reparation

Leave a Reply