Varvräknare Felsökning

Moderna bilinredningar har en slående likhet med flygplan cockpit, med tanke på de olika rattar och mätare installerade på framsidan instrumentpanelen. En av dessa rattar tillhör varvräknare.

Vad är en varvräknare?
Motorn är en bils hjärta och RPM (varv per minut) läsning är som puls inspelningen. Motorns varvtal är indikator för ström dras från motorn. En varvräknare är en anordning som används för att ge levande mätning av en motors varvtal värde. Som en hög puls är dåligt för hjärtat, är en hög RPM hastighet inte bra för bilmotorn. Höga RPM-värden kan leda till överhettning av motorn och slutligen misslyckande.

För effektivitet hos motorn, är det viktigt att bilen föraren byter kugghjul enligt RPM värdena. Det är därför, är varvräknare en viktig bil del som måste vara i fullt fungerande skick. Det hjälper att övervaka motorns skick, dess allmänna hälsa och för att diagnostisera problem bilmotorer, om det finns några. Moderna bilar är utrustade med digitala takometrar, i stället för de tidigare analoga ratten varvräknare.

Jobbar
Takometrar mäter RPM av en motor genom att mäta vevaxelns rotationshastighet. Detta görs vanligtvis genom att fästa en elektrisk generator anordning som genererar elektrisk ström som är proportionell mot rotationshastigheten hos vevaxeln. Instrumentet är kalibrerat för att visa RPM avläsning proportionell mot den genererade strömmen. Det är viktigt att man har en fungerande varvräknare på instrumentpanelen som utan den, det finns inget sätt du kan hålla ett öga på en fungerande av en motor.

Grundläggande felsökning
Det finns flera typer av problem som kan uppstå med en varvräknare. De kan oftast spåras till vara mekanisk och elektronisk problem. Av de många bil problem som kan dyka upp, varvräknare problem är några av de enklaste att lösa. Här förklarar jag några enkla felsökningsmetoder.

Varvräknaren Fel
Om du märker att en varvräknare inte visar någon avläsning på displayen kan det bero på misslyckandet med LED-display. LED-displayer som har varit i bruk länge, kan tomma ut på grund av skada. Att få LED-display ersätts kommer att åtgärda problemet helt enkelt. Detta är den enklaste uppgiften när du felsöker en varvräknare.

Kontrollera kabelanslutningar
Ibland kan korroderade anslutningar och brott vara orsaken till varvräknaren inte fungerar. En klassisk symptom på en lös tråd anslutning oregelbunden visning av avläsningar. Kontrollera avsnittet varvräknarkablaget i bilen manualen. Om du inte hittar den där, får rätt Hayne handbok för din bil.

Med varvräknaren kopplingsschemat framför dig, kolla de underliggande anslutningar. Spåra trådanslutning från vevaxeln bifogade generatorn till bildskärmspanelen på instrumentpanelen. Kontrollera anslutningen till batteriet källan och motorns styrenhet. Se till att varvräknaren är korrekt jordad. Fix lösa anslutningar om någon och ersätta korroderade ledningar. Se till att du sätter anslutningarna tillbaka som de var.

Kalibrerings Problem
En annan viktig källa till problem i en varvräknare är kalibrering som har gått ur synk. Du kanske märker att varvtalen är riktigt lågt eller ovanligt hög jämfört med motorns sysselsättningsstatus. Det är en tydlig indikator på problem med kalibreringen. Detta problem kan tas om hand, genom att återställa den digitala varvräknare. Bara se tillverkarens bruksanvisning för detaljer om att återställa enheten.

Kontrollera med en ersättare Varvräknare
För att kontrollera om det är ett kopplingsschema problem eller ett internt problem med varvräknare, installera en ersättare varvräknare för testning. Om det fungerar, så problemet ligger hos varvräknare. Bara få det kontrolleras från en tekniker i en bil reparatör.

Om du tycker att det är svårt att diagnostisera den exakta problemet, då är det bäst att lämna varvräknare reparation proffs. I fall av totalt misslyckande eller haveri, kommer det att finnas något alternativ till fullständig ersättning.

Guide att ersätta en bil Generator
Bromsbelägg Replacement Cost
Ljud-CD Mastering
Hur att blöda Bromsar
Bilbatteri laddare Instruktioner
Emergency Brake lysa – Vad kan man göra?
Bilsäkerhet
Hur man målar en bil själv
När man byter Rotorer
Vem uppfann MP3-spelaren?
Hur du köper ett bilbatteri

Leave a Reply