Varningsblinkers

Körning är något som bör tas på största allvar. Medan många människor medvetet och omedvetet trotsa köra säkerhetsnormer, måste de förstå att de regler och föreskrifter görs av en anledning. Insåg deras betydelse efter en olycklig olycka sker är ingen mening alls. Därför bör tillräcklig försiktighet iakttas. Bortsett från den väg beteende och säkerhet när man kör en bil, måste du också se till regelbundet underhåll och skötsel av din bil. Detta kommer att hjälpa dig att känna igen om alla bildelar är fullt funktionell eller inte. Anges nedan är lite information om en mycket viktig och ofta missbrukade en del av din bil, nämligen varningsblinkers.

Vad är Varningsblinkers
Runt om i världen, bilar, lastbilar, släpvagnar och andra typer av tunga bilar är utrustade med strålkastare, bromsljus, dimljus, bakljus, ljus hazard och andra typer av lampor som tjänar olika syften. I denna artikel kommer vi att fokusera på varningsblinkers. Varningsblinkers är de lampor som indikerar en potentiell risk att fordonet blinkar den kan medföra. När ljuset tänds, de fyra indikatorer (fram och bak-höger och vänster) börjar blinka på samma gång. Detta är en indikation på alla fordon som passerar det, att det kan finnas vissa problem med det. De kallas också varningsblinkers, varningslampor, blinkers eller 4-vägs blinkers. Dessa lampor måste vara oberoende i förhållande till alla andra ljus eller indikation som föreskrivs i bilen.

Hur du sätter på varningsblinkers
Alla bilar kommer med en referens manual. Gå igenom den här handboken för att ta reda på hur att sätta på din varningsblinkers. Annars är det en allmän praxis att installera en triangulär lampa i konsolen som är bakom ratten. En knapp placeras på konsolen eller på ratten (beroende på typ, modell och märke på bilen) för att slå varningsblinkers på. När denna knapp trycks eller dras, kommer den triangulära lampan börjar blinka på konsolen, och de fyra skygglappar utanför, blinkar samtidigt.

När du ska använda varningsblinkers
Även om de flesta människor använder varningsblinkers för vardagliga och oviktiga saker som talar i mobiltelefon medan trafiken (vilket är olagligt, märk väl) eller tända en cigarett eller justera musiksystem, är den faktiska syftet bakom installationen av dessa lampor att kommunicera en möjlig fara för mötande eller passerande trafik. Ges nedan är några av de tillfällen när man kan och bör använda varningsblinkers.

När du upplever en plötslig bil problem i mitten av trafiken, tända ljuset och sakta dra över. Håll lamporna blinkar tills problemet är löst.
Vid tät dimma kan du växla på varningsblinkers för att varna trafiken på båda sidorna av vägen.
När trafiken på en normalt bilfria vägar är långsam eller stannat av någon anledning, kan du slå på varningsblinkers för att indikera för trafik bakom dig att trafiken framför dig har fastnat.
En annan situation där du kan slå på varningsblinkers är när du flyttar upp en brant sluttning, som har orsakat din bil att sakta ner betydligt. De skygglappar berättar fordon bakom dig att gå vidare med försiktighet.

Försiktighetsåtgärder som bör vidtas

Förbered en checklista fordonssäkerhet och se till att du hålla koll på de saker rekryterats till det.
Om dina varningsblinkers inte fungerar, ta bilen till en betrodd mekaniker och få dem fast på en gång.
Ibland kan du uppleva det motsatta, det vill säga kommer varningsblinkers inte stänga. Detta är ett ganska vanligt bil problem, som kan ångras med en enkel titt på kablaget. Du kan behöva en ersättning av endast omkopplaren om du har tur. Annars måste du byt kablaget.
Använd varningsblinkers endast i verkligt farliga situationer.
När du slår på ljuset, och ditt problem har lösts, glöm inte att stänga av belysningen. Behålla dem, kan fungera som en distraktion för andra förare och kan också förvirra dem. Detta kan vara farligt för alla som reser på vägen.

Varningsblinkers är en viktig säkerhetsåtgärd som bilen är utrustad med. Så ta hand och se till att de är i gott skick alltid. Vanlig bil reparation och underhåll och följa vägbeskriving regler och föreskrifter är det bästa sättet att njuta av en säker och trevlig körupplevelse. Så inte överskatta inte dig själv och aldrig underskatta betydelsen av säker körning.

Bilreparationer
Vad står MP3 för?
Bromsoket Byte
Hur ofta man byter bromsbelägg
TRUMBROMS Borttagning
Bilar som Seat 7
Audio Books
Ersätta en generatorremmen
Bilbatteri Tester
Låsta nycklar i bilen
Hålla din bil i perfekt form för Winter

Leave a Reply