Vägmätare Reparation

Reparera en vägmätare är mycket enklare än det låter, och det är en mycket genomförbart alternativ i stället för att sprita ut en rejäl summa pengar för att ersätta en felaktig vägmätare. Detta är en uppgift som kommer att ta maximalt ca 2 timmar och vem som helst med en elementär kunskap om bilar kan göra det här jobbet.

De flesta människor rusa omedelbart till en bilverkstad när de möter vägmätare problem, och även om det garanterar en effektiv lösning, skulle det vara mycket mer ekonomiskt att bara utföra reparationen hemma. Med hjälp av några grundläggande verktyg man kan utföra denna uppgift, och har en vägmätare som är så gott som ny. Kostnaden för att reparera en vägmätare kan köra så högt som $ 200 – $ 500 om du besöker en mekaniker, och du måste fatta ett beslut om huruvida detta är det rätta alternativet för dig eller inte.

Vägmätaren är närvarande i mätaren kallas hastighetsmätaren spårvidd, och samtidigt utför sin reparation måste du vara mycket försiktig med att undvika eventuella skador på hastighetsmätaren. Vägmätaren hjälper bilar klocka ner mängden miles som har täckts, och är en mycket viktig del av alla bildelar. Om du reparera det, då måste du veta att du inte kan radera körsträcka som redan har klockas av ditt fordon.

Hur man reparerar en vägmätare?
Den främsta anledningen till din vägmätare funktionsstörningar kan bara vara att de delar som utgör vägmätaren har slitits ut. Detta är något som inträffar efter en längre tids användning av fordonet, och vissa delar kan repareras effektivt, medan vissa kanske bara behöver bytas ut. För att utföra reparationen, behöver du en komplett skruvmejsel set (platt skruvmejsel och en stjärnskruvmejsel) och en ersättare vägmätare planetväxel som är specifik för din bil.

Det allra första du behöver göra är att koppla den negativa kabeln från bilbatteriet, för din egen säkerhet.
Nu måste du bända packningen som är runt kanten på din hastighetsmätare mätare från instrumentpanelen och sedan ta bort det. Detta kan göras med hjälp av en platt skruvmejsel.
Nu måste du ta bort hela mätaren försiktigt utan att koppla någon av trådarna bakom.
Därefter notera vilka trådar är anslutna där och memorera det. Fortsätt att koppla kablarna nu.
Ta bort skruvarna från bakom mätaren och ta bort den från sin gjutning.
Du kommer nu se inlägget som används för att driva trippmätare och du måste dra försiktigt ut det.
Nu måste du försiktigt bort hastighetsmätaren nålen utan att skada den. Denna nål är mycket bräcklig så du måste vara mycket försiktig.
Nu måste du ta bort skruvarna som sitter på framsidan av hastighetsmätaren spårvidd, och fortsätt sedan att dra motorn hölje av vägmätaren ut försiktigt.
Observera hur vägmätare planetväxel är ansluten och sedan placera den nya växeln där. Gör baksidan av alla stegen ovan för att placera den bakre hastighetsmätare mätaren på plats.

Detta förfarande av vägmätare felsökning kan låta lite tufft och komplicerat, men när du börjar du snart kommer att finna att det är mycket enkelt att reparera / byta ut vägmätare. Kostnaden för den nya vägmätaren planetväxel kommer inte att överstiga 25 $ och detta är ett mycket bättre alternativ än närmar sig en dyr mekaniker butik.

Om du är försiktig nog (för de delar inom hastighetsmätaren mätaren är extremt sköra) du kommer att möta några svårigheter eller komplikationer vid utförandet av reparationen. Den summa pengar du sparar genom att utföra det här jobbet själv är ingen liten mängd, och därför är detta något som du bör verkligen överväga.

Hur att rengöra och underhålla en DVD-spelare
Bästa konceptbilar
Måla Färger för bilar
Bilvax buffert
Topp 10 dyraste bilarna
Låsningsfria bromsar Problem
ABS-bromsar Felsökning
Bil motorproblem
Bromsoket Byte
Bil larm Problem
Bil ljud och video Köptips

Leave a Reply