Vad är en varvräknare

För att övervaka funktionen hos en bils motor, är en takometer till användning. Att definiera det i enkla termer, är det en apparat eller ett instrument som används för att mäta hastigheten hos en roterande anordning. Med andra ord, fungerar detta instrument att beräkna varv per minut (RPM) faktor. Den vanligaste användningen av denna anordning är att bestämma hastigheten hos en roterande axel som drivs av en motor. Stora lastbilar, sportbil, fartyg, etc. använder funktionen hos denna maskin. Analoga färdskrivare består av en nål som visar aktuell avläsning och har markeringar för säkra och farliga nivåer. Numera kommer en varvräknare på en bil i digital form. Här är utsignalen presenteras i en direkt numeriskt värde.

Typer av varvräknare

DC Varvräknare
DC står för likström. Enheten är ingenting annat än en permanent-magnet generator. Utsignalen från denna anordning är 2 till 10 volt per 1.000 varv / minut. För indikering av hastigheten, är en voltmeter som har ett högt värde resistent inbyggd i kalibrering i varv per minut.

AC Varvräknare
AC är det kort för växelström. En roterande permanentmagnet fält och en stationär lindning är de element kräver för att konstruera en AC varvräknare. Utspänningen och frekvensen som genereras här stanna i proportion till rotationshastigheten.

Induktionsbromsar varvräknare
Nej det är inte en enhet av någon som kallas “Eddy”. Den ström som alstras i en ledare som ligger i närheten av ett varierande magnetfält kallas induktionsbromsar. Så baserat på denna princip, finner denna typ av varvräknare omfattande program i hastighetsmätare för bilar, och för att mäta hastigheten på ett flygplan.

Elektrisk Varvräknare Generator
Detta använder en kombination av elektrisk generator och indikator. Nu generatorn kan vara en DC och indikatorn kan också vara en DC, medan en AC-indikator och en AC-generator är också möjliga.

Övriga fakta

Användningen av en takometer gage kan ske på olika sätt. I en metod, är motorn drivaxeln förbunden med en liten generator. Nu strömmen som skulle alstras av denna anordning skulle skalas till RPM mätningen. På ett annat sätt, kan åtgärden vidtas genom att bestämma den hastighet med vilken tändsystemet skickar gnista till systemet.

Primitiva typer av färdskrivare måste ha fysisk kontakt med den enhet som skall mätas. Däremot har dessa anordningar inte ge hjälp i apparater där denna typ av fysisk kontakt inte var tillåtet. För sådana fall har experterna användning av laserteknik för att använda varvräknare. Med detta skulle mätningarna tas från en distans. Vad denna enhet i detta fall är, kastar ett skarpt ljusstråle på den roterande enheten, som skulle byggas med en reflekterande element eller plats. När strålen träffar denna plats, blir det återspeglas och varvräknaren mäter graden av reflektion. Sådana typer av enheter kan göras för att vara en permanent del av en apparat, eller den kan också användas då genom att göra det en handhållen enhet. På senare tid har varvräknare på klockor fick också popularitet.

De flesta människor kan anta att användningen av en varvräknare är begränsad till fordon och liknande. Detta är dock inte sant, och den hittar en märkbar plats även när det gäller läkemedel. Inom medicinen för vissa hjärtsjukdomar, läkare skall kunna övervaka att den hastighet med vilken blodet flyter i artärerna. För detta implantera en liten enhet i artären eller venen. Denna enhet imiterar bearbetning av en turbin. Så använder hastigheten på denna turbin, läkare använder en varvräknare för att mäta den hastighet med vilken blodet strömmar.

Dyraste bilmärken
Billiga RWD bilar
Dekorativa bilens golv Mats
Bilar som Seat 7
Hur man fixar en punktering
Topp 10 mest tillförlitliga bilar
Hur man laddar ett bilbatteri
Airbrushing Tips och tekniker
Hur man installerar ett bilbatteri
Köpa Tips för Bärbar DVD-spelare
Bil Ljudisolering

Leave a Reply