Underhåll av fordon Checklista

Mängden av bekvämlighet bilar ger till sina ägare är oöverträffad. Man kan bekvämt färdas liksom mellan städerna utan att bryta mycket av svett. Eftersom många människor använder bilar och har gjort så ett tag blir de vana, till viss del. På grund av detta, när det finns ett problem med bilen och den inte kan fungera, människor tenderar att bli rastlös. För att förhindra detta, förutsätter underhåll stor betydelse och måste utföras på en regelbunden basis. Den kan utföras antingen vid auktoriserade centra företag service, eller vid en betrodd bilmekaniker.

Underhåll Checklista och tips

LUFTKONDITIONERING
Luftkonditioneringen är en viktig komponent som säkerställer komfort för passagerarna. Att hålla luftkonditioneringen i skick är därför viktigt för att njuta av en lång enhet. Körning i varmt och fuktigt klimat kräver en effektiv luftkonditionering. Kontrollera om följande:
Mekaniska problem
Under par köldmedium nivåer
Fukt eller luftförorening
Blockeringar i anslutningsrören
Smuts eller damm i kondensorn

Bromsar
Den mest avgörande delen för säkerheten är bromsarna. För passagerarnas säkerhet, är det relevant att hålla bromsarna i gott skick. Det kommer inte att bli ett stort broms problem plötsligt. Eftersom dessa problem växer successivt upptäcka dem förväg på ett tidigt stadium kommer att vara till nytta. Kontrollera om följande:
Parkeringsbroms skick
Bromsvätskenivån
Hand bromsar arbetar.
Komplett bromsmekanism inklusive bromspedalerna.

Kylsystem
Kylsystemet är ansvarig för att förhindra motorn från att värma upp för mycket. Ett bra kylsystem skyddar motorn och håller temperaturen under kontroll också. Med hjälp av en kvalitet kylvätska för motorn rekommenderas. Kylvätskenivån måste kontrolleras en gång i varannan vecka. Under de varmare månaderna bör det kontrolleras en gång i veckan.Motor
Den mest avgörande komponenten i en bil är motorn. Motorn är som hjärtat i alla bilar. Trots att vara en stolt ägare av en glittrande uppsättning hjul eller bäst huven på orten, men om motorn är defekt, allt slöseri. För att säkerställa att bilen har en lång livslängd, är regelbundet underhåll av motorn obligatorisk. Kontrollera om följande:
Motorns oljenivå
Kylvätska nivåer
Motor termostat
Motor bälten
Motor luftfilter
Tändstift

Bränslesystem.
Andra än motorn, behöver en bils bränslesystem tas om hand på rätt sätt. En riktig checklista komplett aldrig utan inklusive underhåll bränslesystem. Det kommer att bidra till att minska risken för nedbrytning och inget överskott bränsleförbrukning av motorn. Kontrollera om följande:
Igensättning i bränsleledningar och filter
Platser från där bilen fyller bränsle
Andra delar av hela bränslesystemet.

Gears
Växeln är en annan viktig del och därmed kräver korrekt hantering och skötsel på ägarens sida. Gears bidra till att upprätthålla hastigheten och det kan inte vara missbruk av växlarna. Medan växling måste kopplingspedalen vara helt intryckt. Följande är några fler tips:
Var inte hård när växling
Kolla nivåerna överföring vätska
Kör bilen på rätt växel beroende på hastigheten
Smörj växlar regelbundet

Däck
Inte många ägare är medvetna, men däcken har en viktig roll att spela när det gäller säkerhet och prestanda. I själva verket, när underhåll skall utföras, bär lämpat däck främsta betydelse. Bilen kan sladda bort om det körs på slitna däck, alltså fara liv passagerare. Prova följande underhåll tips:
Slitbanemönster i alla däck ska vara lika
Upprätthålla adekvat lufttryck i alla däck
Byt ut gamla slitna ut däck med nya.
Balans däck fälg församling regelbundet

Elsystem
Elsystemet består batteri, generator, startmotor och säkringar. Ett fel i någon av dessa kan orsaka bilen för att få avstannat halvvägs, lämnar passagerare strandsatta. För att förhindra detta, prova vissa underhåll tips som anges nedan:
Byt batteri helst en gång vart fjärde år
Dra åt alla batterikablar
Kontrollera vattennivån i batterier
Regelbundet undersöka generatorn, säkringar och starter

Det bör noteras att checklistan för underhåll som anges ovan inte kan täcka vissa problem avseende mindre komponenter.

Efter denna lista över saker du behöver för att hålla din bil, kommer definitivt optimal prestanda. En av de bästa underhåll tips någon kunde ge skulle vara att alltid använda original delar och komponenter medan utbyte. Dessutom kommer regelbundet att få bilen servad säkerställa livslängden på bilen.

Billjud partihandlare
Rengöring aluminiumhjul
Bil Målning Kostnad
Bil Dent Removal
Bilvax Borttagning
Dashboard Reparation
Huvudcylinder problem
Bästa bilmärken
Hur överföra musik från en dator till en MP3-spelare
Hur man öppnar en Frozen bildörr
Broms reparationskostnad

Leave a Reply