Typer av Muscle Cars

Bilar är utan tvekan en av de bästa ämnen av intresse för många människor. Om du tar en titt på bilindustrin i världen, hittar du ett brett utbud av bilar som klassificeras i flera kategorier. Dessa är sportbilar, bilar muskler, lyxbilar och andra beroende på storlek. Muskel bilar var en hit på vägarna på 70-talet, 80 och 90. Men som dagens konsumenter vill bilar med bra gas körsträcka, har användningen av dessa bilar fasas ut. Men det finns en liten grupp av konsumenter som än i dag föredrar att använda dessa muskulösa maskiner.

Typer av Muscle Cars

Enkelt uttryckt är muskel bilar tros vara de som har två dörrar och säten, kommer med en V8 eller större motor, och har en betydande mängd effekt och vridmoment. Generellt dessa bilar har en bakre layout fyrhjulsdrift, vilket gör dem idealiska för ort-och dragracing. Andra inslag i dessa bilar är att de är tillgängliga till ett anständigt pris, men är ganska hög när det gäller bränsleförbrukningen.

Beslut fattas om klassificering eller typer av muskel bilar är mycket svårt. Detta beror på att det inte finns några faktorer som dessa maskiner kan sorteras ut, förutom ett fåtal. En sådan punkt jämförelse är storleken på fordonet, såsom en full-size muskel bil eller en ponny bil. En full storlek bil har en större och lång kropp med en V8-motor, medan en ponny bil är mindre bilar med en rejäl motor. Det finns några med lyxiga installerade funktioner, som är kända som bilar prestanda lyx.

Bästa Muscle Cars

Chevrolet Camaro
Produktionen av denna bil från Chevrolet började 1966 och fortsätter tills nu, med produktion stannar från 2002 till 2009. Det har varit fem generationer tills nu. Det har tillverkats i konkurrens med sin rival Ford Mustang. Camaro har de flesta av samma delar som Pontiac Firebird. Den första generationens modeller varierade från 3,8-liters I6 motorer till 7-liters V8: or, medan den femte generationens modell varierar från 312 hk 3,6-liters V6 till 550 hk 6-liters V8.

Ford Mustang
Ford Mustang är en känd muskel bil från 60-talet och 70-talet, och har erbjudits under fem generationer. Tidig Mustangs har 200 hk och 320 hk V8-motorer, medan vissa produceras idag har 5-liters V8. År 2000 ca 173.680 modeller som säljs på den amerikanska bilmarknaden. För närvarande kan du få 2012 Ford Mustang till en bas pris på nästan $ 22.500. På grund av kraften och stil, har denna bil fått flera erkännanden inom bilindustrin.

Dodge Challenger
Man kan säga att Dodge Challenger är ett typiskt exempel på en traditionell muskel bil. Även 2012 har Challenger har en utseendet och känslan av det som produceras på 1970-talet. Denna bil har utvecklats sedan tre generationer. De flesta varianter av 70-talet Challenger kom med en 5,2-till 7-liters V8-motor. Den 2012 topp-slutet variant av bilen är utrustad med en 6,4 liters HEMI V8-motor. Grundpriset för 2012-modellen anses vara ungefär $ 25.000. Under det senaste året har cirka 36.790 av dessa säljs på den amerikanska marknaden.

Pontiac Firebird
Denna bil introducerades för första gången på marknaden 1967, varefter den gjordes tillgänglig i två generationer. Den tredje generationen Bilen användes som KITT i 1982 TV-serien “Knight Rider”. Detta är vad som gjorde detta fordon mer än berömd. Den första generationen Bilen kom 3,8-liters I6 till 6,6-liters V8-motorer och den fjärde generationen hade 5,7-liters V8. Bilen är inte längre tillgänglig sedan 2002, men du kan försöka få en begagnad.

Vi har just inkluderat några av de mest populära muskel bilar. Det finns många andra exempel Ford Thunderbird, Mercury Cougar, Plymouth Barracuda, AMC Machine, Dodge Charger, Chevrolet Corvette, och så vidare. Precis som SUV av 80-talet och 90-talet, muskel bilar har en mycket maskulin utseende och känsla för tuffa körning entusiaster.

Parkeringsbroms Reparation
MP3
Front End Justering Kostnad
Steg om hur man målar en bil
Låsningsfria bromsar
Bakre bromsbelägg Byte
Hur ofta gör en kylvätska Flush
Fördelar och nackdelar med billiga bärbara DVD-spelare
Växellåda Problem
Hur ofta man byter bromsbelägg
Used Car bildelar och tillbehör

Leave a Reply