Trumbromsar Justering

En av de viktigaste bildelar är bromsar, utan vilken bil är helt en katastrof som väntar på att hända. Vikten av att ha fullt fungerande bil bromsar kan aldrig överskattas. Bilen bromssystemet behöver sin andel av underhållsarbete, om du vill säker körning. Syftet med denna artikel är att ge dig en överblick över trumbromsen justeringsförfarandet i bilar. Du måste förstå att förfarandet som presenteras här är bara en skiss och går inte in i detaljer. Det beror på, har varje bil en något annorlunda inre mekanism.

Om trumbromsar

Det finns två primära typer av bromsar som används i moderna bilar system. En är skivbromsen typ installerad i framhjulet montering och trumbromsar installeras i de bakre hjulen. Trumman i sådana bromsar roterar med hjulet och bromsning uppnås genom tillämpning av friktionskontakten mellan bromsbackarna och insidan av trumman. Endast omkring en fjärdedel av bromskraften krävs för att stoppa bilen, kommer från de bakre bromsarna, medan resten upprätthålls av de främre.

Drum Procedur bromsinställning

Bil broms problem måste omedelbart behandlas. För det första, få tag på din bil reparation handboken och se bromstrumman reparation och underhåll avsnitt. De verktyg som du behöver är Ratchet och uttag set med tillägg, skruvmejslar, hammare, klacken skiftnyckel, smörjmedel, står Jack och viktigast av allt, en broms justering sked.

För dessa instruktioner vettigt, hålla bakbromsen interna mekanism schemat innan du. Till att börja med måste du lyfta upp den bakre delen av bilen med en domkraft och sedan stödja den med domkraften. Då måste du ta bort hjulen genom att ta bort muttrarna, så att du kan få tillgång till bromsmekanismen. Observera bromsmekanismen, med bromsen på plats. För att justera bromsen, måste du dra ut kontakten som blockerar trumman hyttventil. Om avlägsnande kan du komma klippet justering hållaren inuti.

Filmen är faktiskt en spak kopplad till malteserhjulet inuti. Att dra åt bromsarna (för att placera bromsbackarna ordentligt), måste du trycka klippet (från malteserhjulet med en skruvmejsel) och flytta malteserhjulet i rätt riktning med justeringen sked. Avgöra vilken som är rätt riktning för malteserhjulet att flytta, så att åtdragning tag i bromsbackarna på trumman är möjlig.

Fortsätta att göra justeringar med malteserhjulet och justering klipp. Du kan rotera trumman, då och då, för att veta om bromsskon kontakt med trumman är rätt och det finns tillräckligt med friktion. Du kan behöva snurra trumman flera gånger för att kontrollera om du har gjort rätt inställning. Du kan behöva dra kabel parkeringsbromsen för att säkerställa att bromsbackar centralt i linje. Se till bilen reparationshandboken för mer information.

Du måste justera bromsbackarna på båda sidor på ett liknande sätt. När du tror att trumbromsar har justerats bra och skor har centrerat korrekt i parkeringsbromsen och tryck på bromspedalen. Se till att båda bromsarna fungerar korrekt och skorna är centrerade på rätt sätt. När du tror att anpassningen tillfredsställande har gjorts, kan du sätta i kontakten och sedan fortsätta att sätta hjulen tillbaka igen.

För specifika instruktioner hänvisas till relevant kopian av Hayne handbok. Om du tycker att det är för komplicerat, är det bäst att lämna över hela jobbet till en bilverkstad professionell. Se till att du inkluderar trumbromsar justering i din vanliga bil underhållsschema. Med väl fungerande bromsar kan du njuta av en säker resa runt staden.

Hur ofta man byter bromsbelägg
Billjud partihandlare
Billack Design Idéer
DIY Bilreparationer
Topp 10 Bästa ljudböcker
Hur man byter bromsljus
Billjud Felsökningstips
Vinyl Färg för kupén
Bilstereo Installationsinstruktioner
Bromsljus inte fungerar
Felsökning Car Elektriska problem

Leave a Reply