TRUMBROMS Borttagning

En av de viktigaste delsystemen i en bil församling är dess bromsmekanism utan vilken bilkörning skulle vara helt förödande! Trumbroms är en typ av bromssystem installerat i en bil för bakhjulen, medan framhjulen oftast skivbromsar.

TRUMBROMS Arbeta

Trumbroms arbetar på principen om friktion som kan stoppa en rörlig hjul. Varje trumbroms består av två bromsbackar, trumman ansluten till hjulet och en kolv som styr deras rörelse längs med en uppsättning av fjädrar. När du trycker ner bromspedalen är kolven skjuts av hydraulisk åtgärder och skor broms tryck mot trumman och hjulet, upphör deras rörelse genom friktion. När du släpper upp bromspedalen är skorna dras tillbaka till våren åtgärder. Det var en förenklad förklaring av hur Trumbroms arbete.

Med tiden bromsbeläggen slits ut och att de ofta måste ersättas. Om trumman bromssystemet själv går sönder måste den bytas ut så snart som möjligt. Detta är dock sällan fallet och troligtvis den enda reparationsarbete som kommer upp är bromskloss byte. I resten av artikeln jag förklara förfarandet för hur du tar bort en trumbroms. Att gå igenom det kan hjälpa dig att bestämma om du vill göra det själv eller lämna jobbet för en bil reparatör.

Drum Procedur Broms Borttagning

Trumbroms ersättning är ett jobb som kräver en hel del mekanisk kunskap från din sida och expertis i att hantera bil problem. Innan du går vidare med trumbroms ersättning, måste du veta om din bil är framhjuls eller bakhjulsdrift som kommer att avgöra placeringen av trumbromsar och även bestämma hur du tar bort dem. Varnas, trumbroms reparera en tidskrävande jobb.

De saker du behöver för att få en trumbroms ersättare gjort är Jack, tillsammans med pallbockar, skruvmejslar, spett, tänger, hammare, broms hållare verktyg, broms tång våren, skiftnycklar, handskar och fett. Den uttömmande förteckning över här bör ge dig en uppfattning om komplexiteten i arbetet, vilket är ganska högt.

Första sak att göra är att lokalisera bilens huvudcylindern som håller bromsvätska. Du måste tömma minst hälften av bromsvätskan innan du går för trumbromsen borttagning. Du måste fylla det med ny vätska efter ominstallation eller utbyte av trumbromsen.

När du har tagit bort bromsvätskan är nästa uppgift att ta bort bilen däck för att komma åt enheten bromstrumman. Jag antar att du vet proceduren däck borttagning med domkraft och pallbockar för trummor och skiftnycklar för att ta bort muttrarna. När däcken är av kan du komma bromssystemet bakom.

Om ditt fordon är en bakhjulsdriven skall följande procedur rekommenderas. Hitta en rund klipp förbundna med hjulbultar och ta bort den. Sedan kan du ta bort bromstrumman genom att vrida skruven bromsjustering samtidigt se till att den inte drar mot bromsbelägget.

Följande procedur rekommenderas om din bil är en framhjulsdriven. Du måste ta bort hjullagren tillsammans med lageröverfallet. Sedan liknar en bakhjulsdrift, kan du ta bort bromstrumman genom att vrida skruven bromsjusteringen. Använd ett smörjmedel om bromstrumman inte lossnar lätt. Därefter måste du ta bort kabeln parkeringsbromsen tillsammans med fjädrar som trycker bromsbackarna mot hjulcylinder. Först, ta bort returfjädrar och sedan håll ner fjädrarna som är direkt placerade på bromsbackarna.

Bli av med alla andra anslutningar som görs med bromsbackarna. Sedan kan du ta bort par bromsbackar tillsammans med självjusterande våren och skruvmontering. Därmed är proceduren klar. Beroende på skick bromsklossarna och bromstrumman kan du avgöra om du behöver byta trumbromsar helt eller bara gå för bromsbeläggen eller bromsskon ersättning. En ny kommer att innebära installation av nya bromsbackarna och bromstrumman. Då du kommer att behöva lägga tillbaka allt som det var!

För detaljerade instruktioner specifika för din bilmodell, se till lämplig Hayne handbok. Personligen rekommenderar jag dig att lämna jobbet trumbromsen ersättning till en bilmekaniker, eftersom det är en ganska komplicerad uppgift som kräver stor kompetens.

Hur man laddar ett bilbatteri
Sprutmålning Möbler
Måla bilen hemma
Billjud Systems
Automatisk växellåda Problem
Bromsledningen Reparation
Bil Inredning och Design
Parkeringsbroms Reparation
Broms reparationskostnad
De flesta tillförlitliga bilar av 2012
Billjud Tillbehör och kondensatorer

Leave a Reply