Tread Wear Indicator

Att köra ett fordon med slitna däck kan vara mycket riskabelt. Men de flesta av oss är inte bekymrade över tillståndet i däcken och kanske inte ens ersätta dem i tid. Hur vet vi när att byta däck? Återkommande kontroll av däcken kan hjälpa dig att avgöra deras tillstånd och besluta om att ersätta det eller inte som du skulle göra för andra bildelar. En ytlig besiktning kan inte hjälpa dig att få en rätt uppfattning om däckens skick.

Vad är Slitagevarnare

Medan de flesta av oss är medvetna om användningen av dessa indikatorer finns det vissa människor som är okunniga om detta däck övervakningssystem. Så kunskapen om detta system kan vara riktigt bra att kontrollera däcket för slitage. Dessa indikatorer är de upphöjda delarna, som är gjutna i spåren i däcken. Eftersom dessa indikatorer eller stänger av hård gummi är placerade över slitbanemönster, kan de inte syns i nya däck. Numera är de flesta bilar utrustas med däck som kommer med slitagevarnare, som är placerade runt omkretsen av däcket. Varje däck har flera sådana indikatorer, som har cirka 1,6 mm höjd. De fungerar som ett övervakningssystem som kan hjälpa dig ta reda på när att byta däck.

Hur man använder Slitagevarnare

Nu vet vi att stängerna gjuts mellan trappstegen i däck och varje däck har flera sådana stänger, som är placerade längs omkretsen av däcket. Med hjälp av dessa indikatorer är en av de enklaste metoderna för att bestämma tillståndet hos däcket. Dessa stänger är gjorda av hårt gummi, som inte får vara synligt i nya däck, men som slitbanan slits dessa staplar blir synliga. Per dagens standarder, behandla slitage indikatorer visas på däcket endast när slitbanan slits ner till 1/16 av en tum. Du kan mäta djupet av slitbanan med en linjal för att bestämma huruvida däcket måste bytas ut eller inte. Om djupet är mer än 1/16 av en tum, så finns det inget behov av omedelbar däckbyte. Om djupet är närmare 1/16 av en tum, så måste du tänka på nya däck inom en snar framtid. Om den är lägre än 1/16 av en tum, omedelbar däckbyte är nödvändig. Det finns dock olika andra faktorer, som måste beaktas, när man läser dessa indikatorer. Mönsterdjupet måste tas på flera olika ställen längs däckets omkrets, eftersom, kan det hända att slitaget koncentreras på vissa platser bara. I sådana fall, måste hjulinställning göras. Om slitaget är enhetlig, så byte krävs. I korthet innebär synlighet 02:58 indikator Slitagevarnarna barer på olika platser, som är åtminstone mindre än 120 grader från varandra på omkretsen av däcket, som däckbyte är nödvändig.

Nu vet du hur man ska tolka Slitagevarnare för däck, i syfte att fastställa dess skick. Denna inbyggda däck övervakningssystem är en av de enklaste metoderna för att ta reda på graden av slitage på däcken. Så glöm inte att inspektera dina däck, minst en gång i månaden.

Hur ABS-bromsar fungerar
Taklucka installation
Bästa Bilar för tonåringar
Hur man rengör aluminiumhjul
Hur man tar bort färg från bil
Orsaker till gnisslande ljud under körning
Hur man rengör Bilbarnstolar
Bil problem
Hur man öppnar en Stuck bil Hood
Bilfönster Reparation
Bil motorproblem

Leave a Reply