Tips för att köpa en förstärkare Bilstereo

Om du vill spränga de högtalare bilens ljudsystem, du måste installera en förstärkare bilstereo. I grund och botten, plockar en förstärkare upp en ljudsignal från en källa och ökar, vilket resulterar i att ljudet blir starkare. Den svåra delen är att förstärka källsignalen utan att förvränga den. För att hålla dem fungerar, förstärkare kräver en tillräcklig strömförsörjning och måste också ha förmågan att lagra tillräcklig ström för att kunna leverera alla de variationer i den musik som spelas.

En CD-spelare eller kassett radio producerar cirka 9 verkliga watt vid maximal i 4 högtalare med tanke på makt det tillhandahålls från det elektriska systemet i bilen. Men om du vill ha mer än så för att driva de högtalare du har, behöver du en förstärkare. Förstärkare ger extra kraft resulterar i din förmåga att spela upp musik högre. Dessutom förstärkare förbättra kvaliteten på ljudet på alla nivåer volym som musik spelas in

Om du funderar på att köpa en förstärkare bilstereo, behöver du ta hänsyn några faktorer i förväg. Några av dessa faktorer är den kraft, kanalerna, och värmen. Nedan ges några tips för att köpa en förstärkare bilstereo.

Kraften i en bil ljudförstärkare

Strömmen är en av de viktigaste aspekterna som måste beaktas när man köper en förstärkare bilstereo. Det finns i princip två typer av märkeffekter: 1) RMS och 2) Peak.

RMS Betyget är ett mått på hur mycket ström förstärkaren kan använda för att driva högtalarna. När du köper din förstärkare bilstereo, vara noga med att välja en för att matcha betyg av högtalare och subwoofers. Om du inte gör det, finns det stora chanser att skada dina högtalare.

Den andra typen av effekt är den högsta betyg. Detta är ett mått på hur mycket ström som förstärkaren har förmåga att använda när det finns plötsliga amplifieringar av ljud. Detta betyg är inte lika viktigt som RMS betyg. Bilstereo förstärkare har oftast en lägre RMS betyg jämfört med toppen betyg.

Kraften i förstärkare varierar från cirka 20 watt per kanal till mer än 1000 watt per kanal, medan priserna varierar från något som $ 50 till tusentals dollar beroende på kvalitet, effekt, och funktioner.

Tänk på kanalerna i bilstereon förstärkare

Nästa sak du måste ta hänsyn till när man köper en förstärkare bilstereo är hur många kanaler som de har. Förstärkare allt från en enda utgång kanal upp till 8 kanaler. De mest populära modellerna för närvarande är 2 och 4 kanals sådana, även om monoförstärkare är också att få ganska populärt. Det är antalet kanaler som kommer att vara den avgörande faktorn för hur många högtalare kan anslutas till förstärkaren. Bil audioförstärkare har en vänster och höger signal för var och en av de kanaler som de har.
Tänk på värmefaktor av bilen ljudförstärkaren

En annan sak du behöver tänka på är att värmefaktor när du köper din förstärkare bilstereo. Alltid leta efter de som har en kylfläns utformad i dem. Dessa är metallremsor som är anordnade på utsidan av förstärkaren. Värmen som genereras av bilen ljudförstärkare absorberas av kylflänsar.

Köp en förstärkare bilstereo med en förförstärkare utgång

Om du vill gå in för flera förstärkare bilstereo för din ljudanläggning, då du kommer att behöva en med en preamp utgång, vilket gör att du kan ansluta flera förstärkare till varandra. Förstärkaren som har förförstärkarutgång skickar signalen till den andra förstärkaren.

Kvaliteten på bilstereon förstärkare är också viktigt

Ja, har kvaliteten på bilstereon förstärkare fick också hållas i minnet när man köper en. I allmänhet är vikten och storleken på själva förstärkaren en god indikation på kvaliteten hos uteffekten samt bygga. Vanligtvis förstärkare som är av bättre kvalitet har vanligtvis en större och tyngre kylfläns jämfört med en som är en lägre kvalitet förstärkare med samma effekt. Även om många högkvalitativa förstärkare inte alltid följa FÖRESKRIFT.

Ta hänsyn till frekvenssignalerna högtalarna får

För att producera bastoner, de större storlek bilstereo subwoofers kräver den nedre änden frekvenserna. Men se till att inte gå in för frekvenser som ligger under eller över det intervall som rekommenderas. Om frekvensen är för hög kommer det att orsaka oönskade effekter på ljudkvaliteten, och om den är för låg, kan högtalaren skadas. De flesta förstärkare har en subsonicfilter att förhindra frekvenser som är alltför låg, och även en crossover att eliminera högre frekvensområde. Dessa komponenter kommer att hjälpa högtalarna får rätt frekvenser de behöver för att utföra på optimal nivå.

Att köpa en god kvalitet förstärkare bilstereo är som shopping för någon annan komponent för din bil ljudsystem. Först måste du ha en bra idé vad du tänker åstadkomma med din förstärkare, och sedan göra en grundlig forskning av de val som finns tillgängliga i enlighet därmed. Du behöver inte köpa den dyraste förstärkaren billjud om du bara installera en överlägsen kvalitetssystem billjud i bilen. Men om ditt mål är att delta i bilstereo konkurrens, då du kommer att behöva gå in för en hög kvalitet och dyr bil ljudförstärkare. Göra medvetna val genom att ta reda alla fakta innan du köper en förstärkare bilstereo.

Hur länge bromsbelägg Sista
Bilhögtalare Installation
Hur du ändrar en regulator Bränsletryck
Små bilar 2012
Bilbatteri laddare Recensioner
Fläktmotorn Motstånd
Bilstereo Installation
Hålla din bil i perfekt form för Winter
DIY Bilreparationer
Bilbatteri Underhåll
Vad står MP3 för?

Leave a Reply