Tecken på en igensatt bränslefilter

Om du känner att din bränslefilter har ett problem, ta bort bränslefiltret och blåser in i den. Om luft inte passerar igenom, så är det ett tecken på ett igensatt bränslefilter. Det betyder att bränsle-filtret behöver bytas. Några av de andra symtomen är

Starta Problem: Problem att starta motorn är den vanligaste situationen för bilägare, om bränslefiltret är igensatt, eftersom det finns liten eller ingen tillförsel av bränsle till motorn. Ett problem med bränslefiltret leder till start problem. Om motorn inte startar alls, är det ett tecken på att bränslefiltret är helt igensatt. Om motorn tar för lång tid att starta, då är det ett tecken på att bränslefiltret är delvis blockerat.
Motorstopp: Du är på en signal, stannar din bil och vägrar att starta. Om du navigerar genom branta sluttningar, fungerar motorn som om du kör på gas och så småningom slutar abrupt. Om detta är ett återkommande inslag med ditt fordon, betyder det att motorn inte blir tillräckligt utbud av bränsle. Otillräcklig bränsletillförseln gör motorn till stall, bränslefiltret tilltäppning kan leda till otillräcklig bränsletillförsel.
Tomgång Problem: I vissa fall kommer motorn starta utan problem, men kommer det att sluta, när det är tänkt på tomgång. Det betyder att tillräcklig mängd bränsle gör sin väg genom bränslefiltret, när fordonet körs, emellertid, när fordonet går på tomgång, är mängden bränsle otillräcklig.
Sputtring: När du kör på en låg hastighet, kommer bilen att uppleva förstoftnings problem. Detta är ofta fallet när bränslefiltret har minimal blockering. Men under en tidsperiod bränslefiltret måste ersättas eller åtminstone rengöras.
Problem att påskynda: Om trots att trampa på gasen, är fordonets hastighet densamma (ingen acceleration), så är det ett tydligt tecken.
Motorns prestanda Problem: Om du inser att din motor inte är mer bränsleeffektiva och även uppträder onormalt, är det dags att rengöra eller byta ut bränslefiltret.
Motor misständning: Om ljudet från bilmotorn har förändrats och det misständning kan en igensatt bränslefilter vara orsaken bakom densamma. Mycket ofta behöver bara bra att städa upp.
Avgaser Lukt: Någon gång i bilavgaser illaluktande rök. Sådana ångor innebär att bränslefiltret behöver bytas ut.
Förgasare och Injektor Problem: När bränslefiltret är igensatt, ibland kommer bränsle att passera genom filtret, men kommer att täppa till förgasaren och / eller injektorn, vilket kommer att ge upphov till en rad andra problem. Detta kommer att orsaka att motorn stannar, börjar problem etc.

För livslängden på din bränslefilter, är det alltid bra att ha det rengöras med jämna mellanrum. När du märker något av ovanstående tecken, rengör den. Den enklaste metoden att rengöra bränslefiltret är att avlägsna bränslefiltret och blåsa luft genom den. Det visar sig vara till hjälp för att bli av små och stora partiklar. Blåsa lite mer luft genom filtret. Om luften passerar genom filtret, betyder det att bränslefiltret har rengjorts, om det inte gör det, är det en indikator måste du byta filter.

De flesta av de fordonstillverkare tyder på att bränslefilter bytas en gång i fem år eller efter det att fordonet har körts ca 50.000 mil. Men mekanik väljer att inte hålla med tillverkarna. De är av den åsikten att ändra ett bränslefilter gång på fem år är mycket orealistiskt eftersom bränslefilter tenderar att bli igensatta och behöver ofta / regelbunden rengöring och / eller utbyte. För att vara mer exakt efter var 10.000 miles.

Många gånger kan bränslet också innehålla alkohol eller bränsletanken kan rosta, vilket leder till en igensatt bränslefilter. Bensin säljs på “sänkta” bensinstationer innehåller en stor mängd föroreningar, vilket ger upphov till bränslefiltret problem.

Bilhögtalare Installation
Auto Repair Uppskattningar
Dekaler för bilar
Guide att ersätta en bil Generator
Bilbatteri Test
Symtom på en dålig Gasspjällssensor
Olja Pan Gasket
Skillnaden mellan Taklucka och moonroof
Framhjulsdrift Bilar
Bilvax Betyg
Intressant bil Fakta

Leave a Reply