Ta bort dörrpaneler

Det kan finnas olika anledningar till att du bort bilens dörrpaneler. Ibland dina fönster inte rullar ner ordentligt. Det kan vara ett problem med ditt dörrhandtag fungerar inte som förväntat. Dörrlås kan också fastna. Om du har avsättning för högtalare på din dörr panel, är det troligt att du skulle installera dem. Bortsett från alla dessa skäl, kanske du vill helt enkelt ersätta den med en ny. Oavsett vad du motiv, ta bort dem är en enkel process som lätt kan göras.

Material som behövs

Innan lära steg om hur man tar bort dörrpanelerna, måste du ordna följande verktyg:
Ratchet
Sockel
‘L’ pick
Set med skruvmejslar
Liten ficklampa

Ser till att du har alla dessa verktyg till hands.

Taking Off dörrpanelerna

Punkt 1
Innan du tar bort dörrpanelerna från bilen, bör du räkna ut hur dessa paneler är monterade i bilen. En majoritet av paneler fästs med skruvar och bultar, medan ett fåtal av dem har snap-in kopplingar. Därför bestämmer vilka verktyg för att hålla med dig, men det gick över uppgiften. För snap-in kopplingar, bör en skruvmejsel (platt huvud) vara tillräckligt, medan du skulle kräva en spärr eller uttag för att ta bort skruvar och bultar.

Steg 2
Normalt skruvar och bultar finns nära dörren lyser eller under armen rastplatsen. Ta reda på deras exakta placering. Ta ner dina bilfönster och börja ta bort skruvar och bultar, som håller dina dörrar ansluten till din bil. Om din bil har snap-in kopplingar, bänd dem från botten hörnet av panelen. Om du har makt fönster, ta ut det kontrollpanel.

Punkt 3
Om din bil har manuell fönster, måste du hitta den manuella fönster vev, med hjälp av en ficklampa. Med hjälp av en “L” plocka att avlägsna metallklämman som håller veven i sitt läge. När klippet tas bort, helt enkelt dra veven ut.

Punkt 4
Därefter måste du ta ut dörrhandtaget. Använd din skruvmejsel för att skruva en liten skruv hittar i mitten av handtaget. Dra försiktigt dörrhandtag och efter det är något, ta bort klämman från bakom den för att frigöra den från stången. Efter detta, ta bort skruvarna från panelens lås.

Punkt 5
När allt är bort försiktigt ta dörrpanelen ut genom att bända på nedre kanten. Dra det uppåt och ta ut den med händerna.

Tips och knep

Panel lås i allmänhet inte är knutna till handtaget med en stav. Om de är, måste du ta bort klipp som håller staven och dörrlås panel och sedan ta bort dem.
Var försiktig när du försöker ta bort panelen. Du vill inte skada det medan borttagning.
Om du byter ut det, se till att du köper endast originaldelar eller delar som rekommenderas av tillverkaren. Undermåliga delar inte alltid passar bra.
Det är lämpligt att hålla bilen manuell med dig som referens.
Alla bilar har inte den exakta mekanismen. Det kan finnas mindre förändringar som du skulle komma att veta genom att gå igenom manualen.

Följa stegen och du kan enkelt utföra din uppgift att ta bort dörrpanelerna till din bil. Detta kommer också att hjälpa dig att spara pengar som du skulle annars ha spenderat på en enkel bil reparation jobb.

Topp 10 snabbaste bilarna i världen
Hur sprayfärg Konst
Custom Car Interior
Bilvax Remover
Disc Vs. Trumbroms
Smart bil recensioner
Vanliga bil problem
Ljuddämpare Repair Tape
Snabbaste bil under 30K
Bilstereo Installation Guide
Bil interiör färg

Leave a Reply