Symtom på en dålig Starter

Med hjälp av en bil är en sak och att veta hur det fungerar är något annat. När du vet hur fungerar en bil arbete, kan du uppskatta verkligen dess arbetsmetoder. En bils arbete är som en handling av en symfoniorkester där alla instrument är i exakt harmoni och spela sin roll. En sådan bil del, som spelar en mycket viktig roll i bilens tändning är bilen förrätt. Om startmotorn inte fungerar, måste du vara beredd att driva bilen hem eller gå hem. Det är därför det är ganska bra om du har kunskap om dåliga starter symptom. De ger dig möjlighet att förutse överhängande problem och förhindra ett fullständigt misslyckande.

Bil Starter Funktion

Bilens startsystem består av en solenoid, en motor och dess elektriska krets. För en bil att starta, många saker måste hända samtidigt och i snabb följd. Starta en bil utlöser funktion dess motor. För motorn till brand, är en av de viktigaste faktorerna vridning av svänghjulet, utan vilken en bilmotor aldrig startar. Detta är också känt som igångsättning av motorn. Denna funktion är betjänad av bilens startmotor mekanismen.

När du vrider startnyckeln, växlar ett relä mekanism på startmotorn solenoid, som utlöser startmotorn. Motorn orsakar en växel för att engagera och aktivera svänghjulet. Svarvning av svänghjul är direkt ansvarig för att starta motorn.

Vilka är symtomen på en dålig Starter?

En sak som måste förstås innan jag talar om dåliga starter symptom är att de är mycket lika symptomen på en dålig bilbatteri. Så det är lämpligt att du först se till att ditt bilbatteri är i utmärkt skick och fulladdat. Kontrollera bilbatteriet. När du gör det, diagnostisera starter problem är betydligt enklare. Här är de tre främsta symptom.

Bilen startar inte
Du vrider nyckeln för att starta bilen, men det finns clanking följs av inget svar. Detta symptom pekar främst mot antingen ett fullständigt misslyckande av bilen startsystem eller delvis misslyckande. Detta är ett av symptomen på en dålig startmotor eller en misslyckad solenoid, som är hämmande motortändning. Den enda utvägen är att få startmotorn och solenoiden kontrolleras och bytas ut vid behov. Det är bättre om du får starter mekanismen kontrolleras innan saker och ting når ett stadium av fullständigt misslyckande.

Försenas eller ansträngd veva
När du slår på tändningen och du hör bilen arbetade och veva mycket långsamt innan motorn startar, har du ett problem med startmotorn mekanismen. Om du får det checkat ut och repareras i detta skede kan du rädda dig från omfattande bilreparationer som följer av fullständigt misslyckande.

Slipning Buller & Freewheeling
De redskap som får ingrepp med svänghjulet och sedan dras själv efter tändning kan orsaka problem när det blir utsliten. Rullning är när växeln håller på roterande länge innan den griper svänghjulet. Ibland, när kugghjulet inte dras efter antändning, orsakar det ett gnisslande ljud. Båda dessa symtom om märkt är nödsamtal från bilen startsystem som skall repareras.

Dessa symtom kan upptäckas ganska enkelt och hjälper dig att lösa den här bilen problem i god tid. Det kommer att spara mycket pengar, tid och förbittring att hantera bil startproblem. Om du behåller ett regelbundet schema underhåll av fordon och genomföra regelbundet att de flesta bil problem dyker upp på grund av oaktsamhet kan lätt undvikas.

Taklucka Repair
Sprutmålning Möbler
Varvräknare Felsökning
Topp 10 Bästa ljudböcker
Spray bilvax
Hur man byter glödlampan
Hur man tar bort färg från bil
Bil Batteribyte
Generator Problem Diagnos
Bakre bromsbelägg Byte
Used Car bildelar och tillbehör

Leave a Reply