Symtom på en dålig bränsletrycksregulator

Bil problem är en stor huvudvärk och oftast sker när vi behöver resa snabbt. Har motorn på din bil avsluta överdriven olja eller rök? Har bränsle körsträcka på din bil föll ner? En dålig bränsle tryckregulator kan vara orsaken till dessa problem. Bränsleinsprutningssystemet i bilen måste leverera bränsle till bilen motorn med ett konstant tryck. Det här jobbet görs av bränsletrycksregulator. En fjäder inuti tryckregulatorn trycker mot membranet och hjälper till att reglera trycket inuti den. Spänningen (tryck) av fjädern är förinställd av tillverkaren för att få det önskade bränsletrycket. I Tillverkaren anger trycknivån hos fjädern, så att bränslepumpen måste pumpa tillräckligt tryck och tillräckligt med bränsle vid samma tidpunkt för att övervinna fjäderspänningen. Den ytterligare bränsle som inte behövs skickas tillbaka till bränsletanken genom bränsleledningen returledningen.

Plats och bearbetning av bränsletrycket Indikator

För att veta om regulatorn bränsletryck problem är det nödvändigt att först lokalisera enheten i bilen. För detta måste du följa bränsleskenan runt bilen motorn. Bränsleskenan är ett rör som bär bränsle till bränsleinjektorer och den kallstart ventilen i motorn. Ett cylindriskt metallföremål ansluten till bränsleledningen är bränsletrycket regulatorn, som är den sista delen av motorrummet som levereras med bränsle. Den har en vakuumslang fäst vid den. Vakuumet i regulatorn ger extra tryck mot fjädern. På grund av denna sugslang, när fordonet är i ett vilotillstånd, är det mindre tryck mot bränslet kommer in i regulatorn. När fordonet accelereras, bränslet kommer in i regulatorn ökar. Det är hur bränslet kravet i motorn serveras därefter.

Bad Bränsletrycksregulator Indikationer

Bränsle tryckregulatorer inte misslyckas ofta att fungera korrekt. Men om de gör misslyckas, kan det resultera i lågt tryck. Mestadels utvecklar membranet ett läckage och bränslet kommer in i sugslangen. Detta kan leda till olika typer av problem i motorn. Trycket i regulatorn kan kontrolleras genom att klämma ihop ledningen bränslereturledningen. Om trycket i den inte stiga efter att klämma röret bränslereturledningen, är det en indikation på ett fel. Olika sådana symtom observeras på grund av bristande bränsletryck eller överdriven bränsletryck. En tillräcklig bränsletryck byggs inte inne i regulatorn. Dessutom är tecken som svart rök och lämnar olja motorn (rika motorn igång) ses när du startar bilen. Även när motorn i bilen är avstängd, sjunker bränsletrycket.

Tecken på en dålig bränsletrycksregulator

Fordonsmotorn går grov och ofta snubblar och fräser.
Motorn startar inte efter antändning. Vanligtvis är detta problem påträffas på morgonen när du startar bilen. Många gånger startar motorn, men stannar strax efter start.
Bränslepumpen i bilen blir bullriga ibland.
En dålig bränsle tryckregulator kan också resultera i förorenade tändstift.
Sist men inte minst, minskar bränsle körsträcka av motorn märkbart.

När dessa symtom observeras, behöver bränsletrycksregulator en ersättare. Ersätter det är den enda lösningen.

Bilreparationer
Hur man öppnar en Stuck bil Hood
Dashboard Reparation
Topp 10 snabbaste bilarna i världen
Bil Underhållsschema
Låsningsfria bromsar Problem
Ersätta en generatorremmen
DRM Removal
Nya Auto Teknik en huvudvärk för oberoende Mekanik
Hur man använder startkablar
Bästa bärbara DVD-spelare

Leave a Reply