Ström Windows fungerar inte

Det finns ett brett utbud av moderna funktioner som ingår i bilar tillverkas idag. Vissa funktioner är för bilsäkerhet och några för lyx och bekvämlighet. En sådan funktion för bekvämlighet är elfönsterhissar, som följer installeras i nästan varje bil nuförtiden. Eftersom detta är en elektrisk teknik, kan det ha vissa problem med en väl fungerande över tid. Elektriska fönsterhissar fungerar inte är ett problem som bör behandlas så snart som möjligt för att förhindra olägenheter. Med några grundläggande diagnos, skulle du kunna avgöra var problemet ligger i kraft fönstersystemet. I det följande kommer vi att diskutera mer om vissa grundläggande felsökning steg i bilen fönsterhiss reparation.

Ström Windows fungerar inte – Problem

Om det finns ett fel i fönster på båda sidor, kan den allra första möjlighet att vara en nedlagd säkring. Observera att om endast ett fönster inte fungerar, så är problemet någon annanstans, och inte säkringen. Här problemet kan även vara en felaktig omkopplare, ledningar frånkoppling, eller en dålig motor. Om båda fönstren inte verkar fungera alls, kan problemet vara med i reläet. I fall fönstren går för långsamt, kommer du behöver för att få fönstret spår smörjas för smidig användning. Fönstret mekanism kan vara felinriktad på grund av ständiga friktionen med glaset. Nedan består av några felsökningssteg för fönsterhissarna.

Ström Windows fungerar inte – Felsökning

För att komma åt fönsterhissen elektriska installationen måste du ta ut de inre dörrpanelerna. För att kontrollera om problemet är på säkringen, vrid på tändningen men inte motorn och tryck på fönstret knappen. Om det är en dålig säkring, kommer det inte att vara någon rörelse i fönstren. Om säkringen är bra, kommer det att finnas en viss rörelse, med bara ett koger av fönstret. Om du är säker på att säkringen är dålig, måste du öppna säkringsdosan och återställa säkringen.

Kontrollera ledningsdragningen för hela systemet om någon tråd har lossnat eller blivit frånkopplad. Du kan använda eltejp för att säkra anslutningar. Du kan även välja att byta ut omkopplarna fönsterhiss. Dålig fönsterhiss prestanda kan bero på smutsiga och slitna växlar. Ta bort block som inrymmer växeln, ta bort de gamla växlar, rengör blocket och installera nya växlar. En annan steget är att ta bort jumper terminaler och relä, och få bygeln ut.

Använd en testlampa att se om korrekta anslutningar till motorn. Om alla anslutningar är bra, måste du få fönstret motorn bytas. Lossa skruvarna som håller fast motorn dörrpanelen och ersätta den med en ny. Använd en multimeter för att kontrollera om den nya fungerar bra, och installera luckan tillbaka. Fönster motorer finns på nästan $ 50 på varje bil delar butik. En annan möjlighet av problemet av bilens fönster inte är på väg är en dålig regulator. I detta fall kommer du att höra motorn igång, men fönstret fungerar inte som förväntat. Här kommer du att få regulatorn bytas.

Dessa är några av de grundläggande tips som kan användas för att diagnosticera problem relaterade till fönsterhissarna inte fungerar. Observera att om du inte är säker på de tekniska aspekterna av den elektriska fönsterhissen installationen, är det bättre att ta bilen direkt till bilverkstad eller utställningslokalen. Diagnostisera de faktiska problem kommer säkert att hjälpa dig att minska reparationskostnaderna ska spenderas på tjänster bilmekaniker.

Så här testar ett relä
Bästa DVD-spelare med USB-port
Hålla din bil i perfekt form för Winter
Automobile Bättringsfärg
Auto Repair Uppskattningar
Hur man installerar en bilstereo
Hur man öppnar en Frozen bildörr
Billjud partihandlare
Batteripolen Korrosion
Hur att hoppa starta en bil
Bränsletryck Test

Leave a Reply