Steg om hur man målar en bil

När du har planer på att måla en bil på egen hand, är en sak säker att resultatet är verkligen givande och tillfredsställande och kommer att spara en massa pengar också. Det är det bästa sättet att ändra utseendet på din bil. Även om du aldrig har gjort denna typ av lack innan, kan du lyckas i din satsning, förutsatt att du har tålamod att följa alla instruktioner bil målning. Låt oss börja med de steg om hur man målar en bil.

Punkt 1

Oavsett hur väl underhållna din bil är, är det utsatt för massor av damm, smuts och skräp. Därför är det första steget i hur man målar en bil biltvätt. Detta görs för att säkerställa korrekt vidhäftning av billack. Först, tvätta bilen med tvål och vatten. Detta kommer att rensa upp alla löst bundna partiklarna från bilens kaross. Sedan tillämpa en fett remover för att bli av med envisa fläckar och märken som är olösliga i vatten. Flytande kol förrätt eller mineralterpentin kan också ge effektiva resultat.

Steg 2:

De grova och knaster, bucklig ytor bilens kropp förhindrar den nödvändiga finishen efter målning. Så måste du behandla dem med sandpapper för att utjämna dem. Identifiera alla sådana fläckar på bilen som kräver en viss mängd av reparation eller slipning. Om området grova ytan är en stor eller repor är djupa, då kan du gnugga med en lös sandpapper. För små fläckar där mindre slipning krävs en fin grus blir lagom. Varje form av mindre eller större bucklor på karossen ska lagas innan du tar upp färgen jobbet. Putty material är det bästa valet för att fylla upp dessa nedgångar och gör ytan jämnas. Efter denna reparationer bör du göra en annan runda av slipning att göra de reparerade fläckar slät. Om du hittar massor av damm på ytan på grund av sanden arbetet, tvätta den en gång till.

Punkt 3

Din färg jobb kan startas först efter bilen har torkat upp ordentligt. För detta, inte ens om du har att vänta på några timmar inte tveka att göra det. Täck upp alla de delar av fordonet där målningen inte krävs. Liksom speglar, glas, fönsterkarmar, dörrhandtag, etc. Maskeringstejp är det bästa alternativet för detta ändamål. Se till att det inte finns några hål och luckor i banden genom vilka färg kan sippra in i dessa områden.

Steg 4

Nu när bilen är klar, kan du börja måla arbete. Den bör börja med att tillämpa en primer. Detta är ansvarig för att göra bindningen mellan bilens yta och färgen starkare och färgen kommer att pågå under en lång tid. Läs instruktionerna på etiketten primern noggrant. Vissa primers kräva tillämpning av dubbla skikt. Applicera primer på alla dessa områden på bilen där färgen måste tillämpas. Kontrollera att primern sprids jämnt på ytan. Håll pälsen av primern något tjockare på de områden där reparationer av buckla och repor gjordes. Detta kommer att göra dessa ytor även. Låt primern bota helt. Det händer ofta att små klumpar och nedgångar orsakas av primern. Dessa ojämna ytor bör jämnas ut av en annan runda av slipning.

Punkt 5

Uretan färger är det bästa färgen för din bil. Först applicera ett baslack för billack med en sprutpistol och låt den torka upp i ca 15 minuter. Lägg sedan en annan lager färg. Normalt, två skikt av färg är tillräckliga för att få den önskade effekten. Men om du har valt en sådan färg som har instruktioner att tillämpa mer än två beläggningar, så gör det i enlighet därmed. Den andra skikt behöver ett par timmar för att torka. När den sista färglagret har torkat upp, måste du ge det en finish genom att applicera en klarlack av färg. Den tillämpas på samma sätt som färgen. Normalt är det tillämpas tre gånger. Låt bilen torka i en och halv timme eller så. Således kommer din uppgift att måla din bil till ett slut.

Det bör finnas tillräcklig ventilation på den plats där lack kommer att genomföras. Du bör bli med lämpliga försiktighetsåtgärder för att skydda dig från skadliga ångor av färgen och grundfärgen. Välj löst sittande kläder som täcker hela kroppen väl. Masker och glasögon är också ett måste för denna typ av arbete.

Automatisk Matta Dye
Säkraste bilar
Bilvax Borttagning
Låsningsfria bromsar
Epoxi sprayfärg
Ljuddämpare Tips Installation
Förstärkare Problem
Vad är en varvräknare
Hur konvertera WMA till MP3
Chrome sprayfärg för bilar
Gör Bilstolar Löper

Leave a Reply