Sprutmålning Tips och tekniker

Sprutmålning används för att belägga alla ytor varierar från möbler, hus till bilar, lastbilar med färg, lack, tryckfärg mm Även en grundläggande sprutmålning innefattar en typisk pistol sprutmålning, tryck färgbehållaren, tryckluftssystem och slangar. Den viktigaste utrustning som används i sprutmålning är luftsprutpistol. Det finns i huvudsak två olika metoder för luftpistol sprutning: manuell drift och automatisk process. I manuell drift är luftsprutpistol handhållna och förflyttas över den yta som skall målas. För en kontinuerlig, slät beläggning, bör varje slag överlappa den tidigare stroke. Vid den automatiska driften, är vapnet huvudet inställd på ett monteringsblock varifrån strömmen av färg levereras. För målning av stora ytor med en jämn skikt av färg, luftgevär är den bästa utrustningen att använda. Men för detaljerat arbete som fotoretuschering, naglar målning eller konst, är luft penslar används i första hand.

Spray målningstekniker
Några av de vanliga tekniker som används i sprutmålning beskrivs enligt följande:
HVLP (High Volume Low Pressure): Denna teknik är ganska likt en gemensam sprutpistol som den använder en kompressor för att tillföra luft. Det kräver ett lågt tryck och högre volym av luft att aerosolisera och driva färgen från sprutpistolen på ytan. Denna teknik vanligen tillämpas inom bil, möbler finish och den kosmetiska industrin.
LVLP (låg volym och högt tryck): Denna teknik använder en lägre volym av luft för att finfördela färgen. Sprutpistolerna tillsammans med en liten kompressor arbetar vid lågt tryck och dessutom har en låg volym av färg beläggning. Det används främst i små butiker.
Elektrostatisk: I denna teknik är en elektriskt laddat pulver sprutas på ytan som redan har en motsatt elektrisk laddning. Ytan bakas för att fästa färgen ordentligt. Tekniken är miljövänlig eftersom det inte finns några lösningsmedel som avdunstar i luften eller gå ner i avloppet. Elektrostatisk målning är mer hållbart än flytande målning och används för att måla fordon och annan kontorsutrustning.
Högtrycksspruta: I denna teknik, är sprutpistoler anslutna till en högtryckspump för att finfördela beläggningen genom att använda olika munstycksstorlekar för att nå den önskade finfördelningen. Högtryckssprutpistol beläggningar används främst för industriella och kemiska applikationer som de tränger bättre in i gropar och har en tjock våt beläggning.

Spray målning tips
Här är några enkla sprej målning tips som kommer att vara ganska bra för nybörjare:
Börja alltid med att köpa några sprayburkar av färg, eftersom det är ett billigt sätt att avgöra hur sprutmålning skiljer sig från den vanliga målningen som görs med en pensel eller roller.
Se till att ytan du målar är ren, dammfri och torr.
Att ha optimalt resultat, undvika målning i extrem luftfuktighet, och måla när temperaturen varierar mellan 50-90 ° F. Om det är blåsigt och dammig luft, undvika målning som damm kan sätta sig på den våta färgen.
Den viktigaste punkten att hållas i minnet samtidigt sprutmålning är att spraya tunna lager av färg och hålla sprutmunstycket rörelse. Stannar inte din hand, annars färgen kommer att samlas på ett ställe.
Medan målning, håll sprayfärg kan på ett avstånd av 10 till 14 inches bort från ytan.
När du är klar med målningen, håll burken upp och ned och tryck munstycket tills ingen färg kommer ut. Detta rensar färgen från munstycket så att det kan användas i framtiden.

Vissa föremål såsom smidesjärn gräsmatta möbler, skärmar, metall staket, etc, som kan vara svåra att måla med en pensel eller roller kan enkelt målas med sprutmålning. Jag är säker på de ovan nämnda sprej målning tips och tekniker kommer att vara till hjälp för alla som planerar att prova på sprutmålning för första gången.

Hur fixar Bil Rust
Hur du ändrar ett däck
Bil avgassystem
Skillnaden mellan Taklucka och moonroof
Hur konvertera ljud till MIDI
Kupén
Hur man byter kulleder
Biltillverkare Lista
Hastighetsmätare fungerar inte korrekt
Batteripolen Korrosion
Topp 10 dyraste bilarna

Leave a Reply