Sprutmålning Säkerhet

Spray målning är en teknik för målning, där en sprutanordning används för att spraya ett skikt av färg på en viss yta. Det är en allmänt använd metod för målning, oftast används för att måla bilar, byggnader, etc. Det är också används för att göra skyltar och vägg graffiti.

Sprutmålning Risker

Sprutmålning kan vara en av de mest effektiva sätten att måla, men det har sina egna nackdelar – den mest framträdande är de risker som är förknippade med målning. Olika färger, tätningsmedel, härdare och lösningsmedel innehåller giftiga kemikalier som kan komma in i kroppen och påverka vår hälsa. En arbetare vilja igenom i sprutmålning kan antingen andas de kemiska ångor eller de giftiga kemikalier som kan få absorberas av huden vid kontakt. Vissa beläggningar innehåller också lättantändliga ämnen som aerosol, vid sprayning med hjälp av en kraftfull utrustning. Dessa ämnen kan leda till dödsfall som explosion eller brand. Med alla dessa faror är det viktigt att hålla sig uppdaterad om säkerhetstips, innan du börjar arbeta.

Sprutmålning Säkerhetstips

Innan arbetet är det viktigt att läsa och förstå Varuinformationsblad (MSDS) av kemikalien som används. Man bör se till att han bär nödvändig säkerhetsutrustning som handskar, andningsskydd, skyddsglasögon etc. att skydda sig från det potentiella hotet av giftiga kemikalier. Sprutboxen, ett område som används för sprutmålning, som blockeras av hinder för att förhindra damm eller smuts tränger in bör underhållas. Den utrustning som används, såsom filter och över spray ska rengöras regelbundet.

Säkerhet masker som används för sprutmålning är i stort sett delas in i två typer. Masken tänkt att stoppa damm från att komma in i lungorna kan användas vid slipning av rost områdena, medan de som avsedda för ångor kan användas medan målning. Om det område där du målar är väl ventilerat, så du kanske inte behöver masken avsedd för rök, men det är bättre att ha en, det är ju inte klokt att chansa med din hälsa. Om möjligt bör du använda andningsskydd, en skyddsmask med filter medan sprutmålning.

Man bör se till att de brandfarliga ämnen hålls borta från eld. Rökning under målning, är strängt förbjudet. Endast testade och certifierade verktyg bör användas för sprutmålning. Utrustningen, särskilt luftdrivna verktyg, göra mycket av buller. Under sådana omständigheter är det klokt att använda skyddsutrustning för öronen. Annat än buller, slipning och slipning utrustning som används i sprutmålning, producerar även fina dammpartiklar som kan komma ögonen eller lungorna. Bära skyddsglasögon kan skydda dina ögon från dessa främmande partiklar.

Eftersom de giftiga kemikalier i färger kan penetrera din hud, är det lämpligt att bära handskar vid hanteringen av sådana färger, speciellt när man använder frätande produkter. Använda handskar kan se till att dina händer inte kommer i direkt kontakt med färgen. Ännu viktigare, behöver du inte använda kemikalier för färgborttagning. Om det alls du smeta händerna med färg, istället för att använda ren upp lösningsmedel, kan du använda vattenbaserade rengöringsmedel för att bli av med det. Man bör även beakta olycksfall som kan orsakas samtidigt manövrera tunga verktyg som krävs för sprutmålning. Användning av balanserade sprutpistoler som lätt får plats i handen eller med hjälp av lyftanordningar att flytta objekt kan hjälpa en hel del i att förebygga dessa olyckor.

Även om användningen av skyddsutrustning kan se onödigt, kan dessa utrustning hjälpa dig att hålla sig borta från eventuella faror sprutlackering.

Bästa små bilar
Topp 5 Bästa MP3-spelare
Hur Clean Car Klädsel
Ersätta en generatorremmen
Audio Books
Så om du vill kolla en generator
Bil Top pakethållaren
Hur man byter kulleder
Hur att diagnostisera bil problem
Första bil Läkemedlets
Hur du köper ett bilbatteri

Leave a Reply