Snabbaste Street Legal bil i världen

Snabba och lyxiga bilar har alltid varit en inspiration och ett ämne av intresse för många. Det har sagts mycket om olika typer av bilar, deras funktioner, hastighet och andra aspekter. Många undrar om vilka den snabbaste gatan bilen i världen är.

Slaget om den snabbaste Street Legal bil i världen

Omkring fem år tidigare, var den snabbaste serietillverkade bil att rulla ut från fabriken “Bugatti Veyron”. Den 19 april 2005 var det rekordhållare för den snabbaste bilen någonsin med en toppfart på 253,81 miles per timme. Den nådde 0 till 60 mph på bara 2,6 sekunder. Detta rekord var obruten tills September 13, 2007 när SSC Ultimate Aero TT nådde en toppfart på 256,14 mph. Men den 26 juni, 2010, hävdade personal från Guinness World Records och tyska provningsanstalten Agency (TÜV) Bugatti Veyron Super Sport “för att vara världens snabbaste serietillverkade bil. Denna andra variant av Bugatti Veyron nådde en toppfart på en jättestor 267,81 mph, ett rekord som ingen annan bil har brutit med nu.

Bugatti Veyron Super Sport

Bugatti Veyron EB 16,4 är en högpresterande lyxbil designad av Volkswagen-koncernen och tillverkas av Bugatti Automobiles SAS Det är en bil som faller under “Grand Touring” kategori. Denna bil har fått sitt namn från “Pierre Veyron”, en fransk racerförare som var vinnaren av ’24 timmars Le Mans “i 1939, under sitt arbete med Bugatti företaget. Topphastigheten för båda varianterna av denna bil testades vid Ehra-Lessien testbana.

Den första varianten av Bugatti Veyron kom med en permanent fyrhjulsdrift och en 8,0 liters W16 quad-turbomotor som gav en effekt på 1001 hk. Den andra varianten, som är rekordhållare för den snabbaste bilen i dag, upptäcktes vid Pebble Beach Concours d’Elegance i augusti 2010. När tillverkarens fabrik förare testade hastigheten på bilen, var det antecknades att topphastigheten var 267,81 mph. Företaget hävdar att de första fem enheter av denna produktion bil kommer i svart och orange yta som användes på bilen under toppfart testning. För att skydda däcken från skador, har företaget elektroniskt begränsad toppfart på produktionsmodeller av Super Sport till 258 mph.

De flesta av motorns specifikationer för Super Sport är desamma som dess traditionella versionen. Det är bara att motoreffekten har ökats från 1.001 hk till 1.200 hk. Det officiella priset för snabbaste bilen uppges vara runt $ 2.700.000. En avancerad funktion för denna bil är att när den når 140 mph markeringen i “hantering läge”, hydrauliken automatiskt minska markfrigången till 9 cm. Tillsammans med bilen är lägre, är vingen och spoiler aktiveras.

I det fall föraren vill uppnå toppfarten, måste han aktivera “toppfart mode”. Detta ska ske med hjälp av en speciell nyckel och växla låset förutom sätet. Denna teknik för att möjliggöra toppfart funktionen fungerar bara när bilen står stilla. När hastigheten är aktiverat, tillsammans med andra automatiska justeringar, de främre luftdon nära och markfrigång minskar till 6,5 cm.

Det var lite information om den snabbaste bilen i världen. För mer detaljerad information om denna bil kan du besöka tillverkarens webbplats. Andra toppfart rekord innehavare i det förflutna är Koenigsegg CCR, McLaren F1, och Jaguar XJ220. Dessa är bara några av de tio snabbaste bilarna i världen. Jag hoppas att denna artikel om den snabbaste Street Legal bil i världen har gett dig mycket information om Bugatti Veyron Super Sport.

Dekorativa bilens golv Mats
Ljud
Bil Carpet Cleaner
Bilbatteri Korrosion
Bad hjullagret Symtom
Hur man tar bort färg från bil
Vem uppfann CD-spelare
Jumping ett bilbatteri
Bil Överhettning Orsaker
Bilvax Borttagning
Sprutmålning

Leave a Reply