Smidda hjul Vs. Gjutna hjul

När du väljer hjul till din bil, det finns en stor mängd val. Med framsteg inom bil-teknik, har även bil hjul tekniken utvecklats avsevärt, för att möta de förändrade kraven. Även om vi har sett en betydande framsteg i hjulet utformning har det skett en förändring i material som används för tillverkning av hjul. Stål, som en gång var det föredragna materialet, har ersatts av aluminiumlegeringar. Bland alla typer av hjul, har du möjlighet att välja mellan smidda hjul och gjutna.

När man diskuterar skillnaden mellan smidda hjul och hjul gjutna, kommer vi att skilja huvudsak mellan fördelar och nackdelar med smide och gjutning som tillverkningsprocesser. Som du kommer att upptäcka, är styrkan i en metallisk produkt inte bara beroende av vad den är gjord av, men också på hur det skapades.

Den inre kristallstrukturen hos en metall bestämmer slutligen sin styrka och andra egenskaper, och detta påverkas av det sätt på vilket den råa metallen behandlas. Låt oss se hur smidda hjul skiljer sig från gjutna hjul i följande rader.

Smidda hjul Vs. Gjutna hjul Jämförelse

Låt oss börja med att se skillnaden i tillverkning och interna struktur gjutna och smidda aluminiumfälgar. Detta kommer att följas av en jämförelse mellan egenskaper och pris.

Grundläggande skillnader
Gjutna hjul skapas genom att hälla av flytande eller smält metall i särskilt utformade formar. Den flytande metallen kyls sedan för att skapa massiva hjul av erforderliga dimensioner. De är oftast gjorda av aluminiumlegeringar. De två främsta typerna av gjutprocesser är allvar gjutning och lågt tryck gjutning.

Å andra sidan, är en smidd hjul skulpterad genom hamring, applicering av värme och tryck ger dem den erforderliga formen. Aluminiumlegeringar eller stål kan användas i förfalskade hjul tillverkning.

Funktioner Jämförelse
Skillnaden i sin tillverkning omvandlas till en skillnad i deras egenskaper. Kornen eller strukturer kristall av legerat och smidda fälgar är olika. Medan den förra har likformig finkornig inre struktur, har den senare en tvärbunden kornstruktur vilket gör det mer tuffare. Densiteterna för båda hjultyper är jämförbara, men de smidda hjulen tenderar att vara lättare eftersom de kan uppnå större draghållfasthet, trots lägre massa.

När det gäller styrka, smidda hjul har en fördel gentemot gjutna hjul. Denna skillnad i styrka är också på grund av de höga kvalitet legeringar som används vid tillverkning av smidda hjul, jämfört med gjutna hjul. De är bättre på att motstånd effekter, jämfört med gjutna hjul.

Kostnad
Kostnad klokt, gjutna hjul är den billigare av de två. Den högre tillverkningskostnaderna för smide lägga till smidda hjul kostnaden. De flesta människor föredrar att gå för smidda hjul eftersom de ger större styrka och är mer motståndskraftiga mot chocker. Det rekommenderas starkt att du använder smidda fälgar för lastbilar och andra tunga fordon. Lågtryck gjutna hjul är bättre lämpade för lättare fordon.

Smidda hjul är ett bättre val på grund av sin inneboende styrka jämfört med gjutna hjul. Om kostnaden är ingen fråga, skulle jag välja personligen för smidda hjul över gjutna hjul som helst. Jag tycker det är värt att spendera lite mer på något som bil hjul som vi inte gör byten ofta. Tänka långsiktigt och välja den av de två matcherna din budget och krav.

Bilbatteri laddare Recensioner
När man byter Rotorer
Bilstereo Installation Guide
Krängningshämmare
Smart bil recensioner
Bästa små bilar
Remote bil Starter Installation
Hur man målar en bil själv
Bil Överhettning Problem
Topp 10 dyraste bilarna
Så här testar en startsolenoid

Leave a Reply