Skillnaden mellan Taklucka och moonroof

De flesta av de lyxiga bilarna En fungerade panel i fordonets tak som ger både luft och ljus att komma in i passagerarutrymmet. Detta är verkligen en mycket attraktiv egenskap av bilarna tillhör lyxsegmentet. Taklucka är den generiska termen används för att beskriva denna manövreras panel. Taklucka först designad av Hollandia, ett holländskt bolag. Även moonroof eller glas taklucka skapades av den amerikanska Taklucka Company, var det installerades först av Ford i början av 1970-talet. Den första bilen att ha en moonroof var Lincoln Continental Mark IV. Sedan dess har begreppet denna manövreras panel i fordonets tak blivit mycket populärt.

Hur är en Taklucka skiljer sig från en moonroof

Även Ford använde denna funktion på 1970-talet, kom inspirationen från människor. I dessa dagar, även före införandet av moonroof av Ford, hade folk börjat placera ogenomskinliga och metalliska paneler på taket av deras bilar. Dessa manuellt. På grund av den ökande populariteten för denna trend beslutade bilar tillverkarna att införliva en sådan funktion i sina fordon. Eftersom tekniken avancerad, har flera ändringar införts. Tidigare dessa paneler drevs manuellt, men snart biltillverkare kom med bättre funktioner och dessa började användas elektroniskt. Med avancerad teknik och design expertis, har vissa förändringar gjorts. Den version som infördes av Ford på 1970-talet använde glaspanel och utsågs moonroof. Man måste undersöka historien om utvecklingen av bil design för att förstå skillnaden mellan en moonroof och taklucka.

En takluckan är typiskt en fast kropp-färgad panel som dyker upp eller är löstagbar, medan en moonroof är en särskild typ av takluckan. Den skjutbara glas panel gör moonroof mer elegant än soltak. Den moonroof Funktionen anses snygg och det är anledningen till att du kan upptäcka moonroof funktionen på olika lyxiga bilar. Taklucka vara en ogenomskinlig panel låter ljus eller luft i, bara när den öppnas, medan moonroof på grund av att en glasskiva, låter ljuset in även när det är stängt.

När begreppet moonroof infördes blev det alltmer populära eftersom glasskivor såg snygg och tillät passagerarna att få en bild av himlen även när moonroof stängdes. Marknaden är översvämmad med alla typer av lyxiga bilar som använder den här funktionen. Under årens lopp har de villkor börjat användas omväxlande. Metaller inte längre används för att göra soltak. Tillverkarna måste tillgodose smaken av köpare och förbättrade versioner som behövs för att uppfylla dem. Borta är de dagar då en moonroof innebar en enda glasskikt som måste manövreras manuellt och kan bara öppna minimalt. Dessa nyare versioner är paneler av härdat glas som lutar upp eller glider tillbaka in i taket helt och låta bilpassagerare att andas in frisk luft och njuta av solen. Nu stressen är på bättre rörlighet för taket och flera stilar som pop-in, falsning, topp-mount, spoiler, panorama och avtagbart tak paneler har införts för att ge bättre alternativ. De flesta av soltak är elektroniskt drivs.

Detta var en del information om skillnaden mellan takluckan och moonroof. Eftersom soltak är nu gjorda av glas, är dessa termer används nu omväxlande. Så det finns ingen anledning att bli förvirrad mellan de två.

Hur fungerar en mp3-spelare Arbete?
Bromsljus inte fungerar
Bilhögtalare Installation
Bilvax Betyg
Framhjulsdrift Bilar
Klickande ljud när man startar ett bil
Sprutmålning Möbler
Bromsbelägg Byte
Bakre bromsbelägg Byte
Ljud-CD Mastering
Automobile säkerhetsklassificeringar

Leave a Reply