Skillnad mellan MP3 och MP4 format

MP3 är ett format som används för att komprimera ljudfiler för att lagra dem eller överföra dem på internet. MP4-formatet är ett format som vanligtvis används för multimedia. Låt oss hitta exakt vad är skillnaden mellan MP3 och MP4-format.

Vad är MP3

MP3 är en förkortning för MPEG-3 (Moving Picture Experts Group). Ljudfilerna sparas i datorn eller CD i digital form. Dessa ljudfiler är komprimerade med ett format som kallas MP3. Ljudfilerna ta mycket lagringsutrymme, medan MP3-format minskar kravet att 1/10th av den faktiska platsbehov av musikfiler. Det är en digital audio codec, vilket innebär att den komprimerar och dekomprimerar den digitala ljud och är baserad på metoden för eviga kodning. Den använder den eviga brusformning algoritm som använder hörsel hos det mänskliga örat. Dessa egenskaper omfattar förmågan hos det mänskliga örat att höra starkare ljud när två ljud spelas samtidigt. Dessutom kan det mänskliga örat inte höra några ljud. Med hjälp av denna grundläggande information, har algoritmen för MP3-format utformats. De oönskade ljud för mänskliga örat, enligt dessa egenskaper, elimineras från musiken för att komprimera den till detta format. Sammantaget utnyttjar den förstörande komprimering teknik för musik.

Detta format ger dig ett alternativ för den mängd data som elimineras för att komprimera ljudfilen. Antalet bitar som kodas av kodeken ger bithastigheten av den särskild fil. Bithastigheten för MP3-formatet varierar från 96 kbps till 320 kbps. Ju större bithastighet, bättre är ljudkvaliteten. Eftersom bithastigheten för filen ökar, det utrymme som krävs för att lagra filen också ökar, eftersom mängden data som är kodade reduceras.

Vad är MP4

MP4 är en akronym för MPEG-4 (Moving Picture Experts Group). MP4 är ett filformat som används för att komprimera videofiler. MP4 använder AVC-teknik, dvs Advanced Video Coding. Videofilerna konsumerar mycket utrymme och så de komprimeras med MP4-format. MP4 använder komprimering tekniker som är mer komplexa än MP3-formatet. MP4-format ger oss möjlighet att titta på DVD-kvalitet videor på internet även med en hastighet mindre än 1 Mbps. MP4-format är speciellt utvecklad för multimedia.

MP3 Vs MP4

Den grundläggande skillnaden är att MP3 hanterar bara ljud och MP4-format handtag ljud, video, text och bilder.
Det ursprungliga namnet på MP3-formatet är MPEG-1 Audio Layer 3 och det ursprungliga namnet på MP4-format är MPEG-4 Part 14. Filändelsen för MP3 och MP4 format är. Mp3 och. MP4 respektive. MP3-formatet släpptes 1999, medan den MP4-format släpptes 2003.
Dessa format har utvecklats av olika organisationer. MP3-formatet är utvecklat av en grupp ingenjörer från Philips, CCETT, IRT och Fraunhofer samhälle. MP4-format utvecklas av ISO (International Organization for Standardization) tekniskt program, som också är känd som MPEG (Motion Picture Experts Group).
MP3-formatet används i MP3-spelare som spelar bara ljud. De MP4-spelare, som använder MP4-format, har ett brett utbud av funktioner som att spela ljud och låtar video, webbsurfning och snabbmeddelanden.

MP4-format har ökat portabilitet och tillgänglighet av ljud och video. Dessa format har revolutionerat världen av underhållning och media.

Bilbatteri laddare Instruktioner
Generator Felsökning
Bilbatteri Underhåll
Bil rostborttagning
Hur man fixar en punktering
Felsökning bil problem
ABS lysa
DVD-spelare Recensioner
Legering Vs. Stålfälgar
Front End Justering Kostnad
Bad Generator Symtom

Leave a Reply