Säkraste bilar

Nästan 50.000 förare dör i trafikolyckor i USA varje år och de flesta av dem mister livet på grund av vårdslöshet och slarv. Annat än trafikolyckor finns det många tekniska funktioner i en bil som kan resultera i en livshotande olycka. Till exempel, explosionen av bränsletankar av Ford Pinto, den ökända välta kontroverser av Ford Explorer, och så vidare. Även fordonsindustrin jätte Toyota påminde mer än 2,3 miljoner fordon hävdar att det fanns någon gaspedalen fel, vilket leder oss till den allvarliga frågan om bilsäkerhet och tvingar oss att se över de säkraste bilarna på vägen.

Bilar är tekniska uppfinningar som kan bidra till att täcka stora avstånd i en kort tid, men om föraren har ägnat sig åt grov körning kan uppfinningen orsaka en hel del skada. Bilsäkerhet teknik har pågått sedan utvecklingen av bilar och varje bil företag ser till att deras produkt ska erbjuda köparen fullständig säkerhet och komfort. Enligt statistiken varje år mer än 1000 människor mister livet i bilen olyckor och tittar på så alarmerande siffror, är det dags att göra folk bekanta med de säkraste bilarna på amerikansk mark. Följande namn har också varit med i NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) och IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) i listan över tillförlitliga bilar på amerikanska vägar.

Hitta säkraste bilarna för tonåringar

Uppgiften att hitta en säker bil för en tonåring är verkligen tidskrävande. Det är uppenbart att de skulle ha en hög artist eller något med en snygg design, men föräldrarna vill att de ska ha en normal bil som är säkrare. Äldste orolig eftersom de har drivit i många år och känner till det aktuella läget för vägar och motorvägar. De tvivlar aldrig körkunskaper deras barn, men också inte litar föraren kommer från den motsatta sidan.

Det viktigaste säkerhetsfunktion av en bil är dess stabilitet. Nästan alla nya bilmodeller på marknaden är försedda med elektronisk stabilitetskontroll (ESC) som hjälper bilen att hålla upp sin position och grepp på vägen. Denna teknik visar mer användbar för föraren när han / hon är på väg att ta en skarp sväng, vilket ökar risken för sladd. ESK använder en dator som är ansluten till ett antal sensorer som håller ett öga på hjulets hastighet, vinkel styr-och sidled spinn. När bilen är på väg att förlora sin kontroll eller drift gäller ESK omedelbart bromsar till en av de 4 hjulen och minskar motoreffekten att se till att bilen är tillbaka på vägen. Denna unika funktion har räddat miljontals liv världen över.

Många föräldrar tror att en SUV är det säkraste insats, är det stora i storlek och utrustade med fantastiska säkerhetsfunktioner som är utformade för att skydda föraren i farliga situationer. News Flash! Detta begrepp är helt olämpligt eftersom tonåringar är ofta oerfarna förare och är inte kapabla nog att hantera sådana stora bilar på vägarna. De är bundna att krascha förr eller senare. Se till att den första bilen av en ung vuxen är en kombi, de är lätta att hantera och är mycket säkrare att köra på hårt trafikerade vägar.

Säkraste bilar på amerikanska vägar

Ämnet tillförlitliga eller säkra bilar är faktiskt en perfekt kombination av skönhet, kreativitet och nytta. Oavsett hur snygg eller stark bilen är, om den saknar säkerhetsfunktioner, då är det bättre att undvika det och välja något som kommer att hålla förare och andra passagerare säkert under körning på livligt trafikerade vägar. De fordon som avses i denna lista har var tjänat en högsta säkerhet plats från IIHS.

Volvo XC60
Många människor kommer inte att vara förvånad över att se Volvo XC60 i denna lista. Företaget är globalt känd för att göra säkerhet i världsklass bilar. Denna medelstora crossover är fylld med fantastiska säkerhetsfunktioner som garanterar säkerheten för föraren och dess passagerare. Bilen är utrustad med Volvos City Safety som använder laserteknik för att upptäcka omgivande trafik och är programmerad att bromsa även när det gäller en liten kollision. Vid höga hastigheter systemet varnar föraren av en eventuell kollision om den känner risken på vägen. Denna varning minskar hastigheten på bilen eller stoppar det i en nödsituation. XC60 levereras med en AWD, hill-Descent Control och sensorer rollover som ger ägaren en stor säker maskin på hjul.

Honda Civic
Landets bäst säljande kompakt sedan är inte bara bra för säkerheten termer, det anses vara en stor bil övergripande på grund av dess pålitlighet och andrahandsvärde. Civic är känd världen för sin avancerade aerodynamiska design som ger en liten kant än andra bilar på vägen. Bilen är konstruerad på ett sådant sätt att den inte bara skyddar de åkande utan säkerställer också mindre fotgängare skadas i händelse av en krasch.

Ford Fiesta
Sedan starten har Fiesta dragit en mycket positiv press och kritik från alla håll. Känd som en kompakt sedan, är Fiesta är den enda bilen i sin kategori för att säkra en plats i IIHS säkerhet listan. Fiesta är en av de få namnen i branschen som inte bara erbjuder stora krockkuddar, men en extra förare knä väska och sida-gardin gasgeneratorer. Om detta inte är imponerande, är ungefär 55% av Fiesta kropp gjord av höghållfast stål som skyddar det inre av bilen om det blir en krasch.

Hyundai Genesis
I listan över de 10 säkra bilar bör den nya Hyundai Genesis har i topp 5. Genesis från den koreanska biltillverkaren är inte den första lyxbil i världen men det är verkligen en sedan med en imponerande rad av funktioner som inte sett någon annanstans. Den rymliga Bilen levereras med låsningsfria bromsar, främre och bakre sidokrockkuddar, starka sensorer parkering, Lane Departure Warning och backkamera.

BMW 5-serie
Detta BMW 5-serie har aced igenom varje säkerhetstest som utförs av NHTSA och IIHS. Den tyska biltillverkaren infördes fantastiska banbrytande teknik och säkerhetsfunktioner som gör den här bilen säkert och önskvärt. Dess adaptiv farthållare, mark avgång, varning för blinda fläckar och den första mörkerseende system som upptäcker fotgängare och visar dem på navigeringsskärmen. Den fantastiska bromssystem (gemensamt utvecklat av William Lehman Trauma Center) är speciellt utformad för att skicka automatiska varningar för att varna föraren för att en krasch kan undvikas.

Säkraste bilar Lista

Andra än de kända namn som nämns ovan, här är några fler bilar som säkrade utmärkta betyg i säkerhet och prestanda. Följande namn dök upp i en undersökning av många organisationer specialiserade på bilen säkerhet.

Lincoln MKS
Audi A3
Mercury Milan

Ford Freestar
Chevrolet Malibu
Infiniti M37

Audi Q5
Volkswagen Polo
Subaru Legacy

Volkswagen Passat
Buick LaCrosse
Cadillac SRX

Ford Taurus
Vauxhall Astra
Nissan Cube

Subaru Tribeca
Lexus RX
Chevrolet Equinox

Volkswagen Golf
Toyota Prius
Dodge Avenger

Jeep Patriot
Scion xB
Toyota Sienna

Honda CRV
Honda Insight
Mini Cooper

Kia Soul
Hyundai Sonata
Mercedes Benz E Class

De ovan nämnda namn har gått igenom tuffa inspektion och säkrade höga betyg på säkerhet och komfort. Det är viktigt att människor ska ge säkerhet betydelse samtidigt köper en bil. Tänk funktioner och stil i bilen är viktigt men inte på bekostnad av någons liv. Bra säkerhetsfunktioner i bilar att de åkande har en bekväm och säker resa vart de än går.

Sprutmålning Tips och tekniker
Bil Överhettning Orsaker
Hur sprayfärg
Smart bil recensioner
Första bil som någonsin gjorts
Bil avgassystem
Så här testar en startsolenoid
Våt Cell Battery
Bästa bilmärken
Skillnaden mellan Taklucka och moonroof
Bästa RWD bilar

Leave a Reply