Så om du vill kolla en generator

Har du någonsin undrat hur en bil klarar att leverera tillräckligt med elkraft för att upprätthålla de olika elektriska apparater, inklusive strålkastarna. Naturligtvis är det på grund av bilbatteriet att detta är möjligt. Men beror det på att batteriet fylls regelbundet av generatorn! En generator är bilens elektrisk generator, som gör det möjligt att skapa sin egen makt. När batteriet blir urladdat, misstänker vi mest att något är fel med batteriet, men oftare den skyldige är en problematisk generator.

Hur fungerar en generator Arbete?
Om du vill veta generatorn tester, kommer det att vara till hjälp om du vet något om sina interna arbetsmetoder. Den kunskapen kan hjälpa dig att förstå vad som har gått fel med generatorn.

Strukturen för växelströmsgenerator är samma som någon dynamo eller elektrisk generator. Den består av en stator, en rötor, en diod och en spänningsregulator. Statorn är ett arrangemang av magneter, inuti vilken rotorn roterar för att generera elektricitet, genom elektromagnetisk induktion. Dioden konverterar genererade växelspänning till likspänning, som används för att ladda batteriet. Spänningsregulatorn ser till att den önskade utspänningen bibehålls. Det stängs av när batteriet är laddat till full kapacitet. Rotorn drivs av generatorremmen som i sin tur drivs av vridmomentet härrörande från vevaxeln. Sålunda motoreffekten används för att generera elektrisk kraft i en bil.

Hur kontrollerar en bil Generator
Kärnan som måste tas uppifrån förklaring är att generatorn laddar bilens batteri. Så om något är fel med bilen generator, kommer vidare att överväga bilbatteriet utgång. Så man kan indirekt kontrollera om en generator fungerar genom att kolla in bilen utgående batterispänningen.

Låt oss se hur man kontrollerar generatorn arbetar, beväpnad med en voltmeter. En vanlig DC-voltmeter eller multimeter kommer att vara bra nog för jobbet. Det finns tre stadier av kontroll generatorn spänning. Först kollar bilen utgående batterispänningen. Stäng av bilen och öppen bil huva för att lokalisera batteriet. Med hjälp av en vanlig voltmeter eller multimeter (med knopp påslagen till likspänning), kontrollera produktionen av bilbatteriet. Anslut den positiva (röda) terminal voltmetern med den positiva polen på batteriet och anslut den negativa (svarta) terminal med den negativa av batteriet. Om spänningen behandlingen är ca 12,6 V, då batteriet är fulladdat. Om spänningen är väsentligt lägre än 12,6 V, då det kan finnas vissa problem med generatorn eller själva batteriet.

Därefter kan du gå vidare för att kontrollera generatorn själv. Lokalisera den och iaktta den för några yttre tecken på fel. Kontrollera om generatorremmen är spänd tillräckligt och alla anslutningar är på plats. Se till att tråden som förbinder generatorn utgång till bilbatteriet är korrekt ansluten.

Nu slår bilen och sätta motorn i neutralläge. Låt den gå en stund. Sedan när motorn går på tomgång, återigen kontrollera bilen utgående batterispänningen. Helst med bil motorn igång och generatorn levererar avgiften bör batterispänningen ligga i intervallet 13,6 V 14,3 V. Om den observerade utspänningen är under förväntade utspänning, då det kan vara något fel på generatorn och du måste få den kontrollerad så fort som möjligt.

Det är viktigt att du inkluderar ett batteri och generator checkup i din rutin underhåll av fordon rutin. Som förhindrar situationer där batteriet blir urladdat på grund av generator misslyckande och du är kvar strandsatta på vägen.

Bil Broms Problem
Hur sprayfärg
Bästa bilvax
Hur man reparerar en Seat Läder bil
Bilstereo Borttagning
Diagnos skrapande ljud när du vrider din bil
Hur länge bromsbelägg Sista
Hur Touch Up Car Paint
Felsökning Car Elektriska problem
De flesta tillförlitliga bilar
Dyraste bilmärken

Leave a Reply