Så här testar ett relä

Om det finns en elektrisk anordning eller en elbil, det är en sak som kommer att vara och därmed standard. Det liknar en dvärgbrytare och gör nästan samma arbete. Dessa kallas relä växlar. Precis som tändstift och tändspolar i fordon, dessa är en viktig del av ett fordon, för att vara specifik. Dessa är viktiga för att reglera de elektriska överbelastningar i bilens elsystem och öppna när den utlöses av en elektronisk signal. Nu om dessa inte fungerar, kan ni tänka er vad bilen eller någon elektronisk apparat kommer att gå igenom. Behovet av att testa dessa relä växlar är motiverad då, är det inte? Varför inte kolla in hur man testar ett relä?

Arbetssätt ett relä

En bränslepump reläomkopplare eller ett relä är i grunden en omkopplare som manövreras elektriskt. Dessa behöver en elektrisk signal som skall aktiveras såsom nämnts tidigare. Vad ett relä gör när det blir aktiverad är att det ansluter en elförsörjning till en viss tillbehör. I fallet med en bil, är det bränslepumpen. Det finns två delar i ett relä, använder den första delen en elektromagnet och sedan finns det andra elektriska kretsen inuti. Nu den primära halvan av reläet sluter den sekundära delen av reläet. Den drivs på ett sätt som liknar en glödlampa krets. Vanligtvis när man testar på reläet, reläkontakterna, drift och aktivering kretsar testas.

Testa ett relä

För att testa ett relä vad du behöver är hög impedans testlampa, ohmmeter och 2 trådar bygel. Med tanke på att du har fått tag på reläet switch som agerar rolig (läs inte fungerar), är här själva processen.

Relä # 1
Om det behövs, slå på tändningen för att aktivera den specifika kretsen du tänker testa. Vad du måste göra härnäst är att få anslutning av alligator klipp från testning ljus med en bra grund på din bil.

Relä # 2
Nu sondera tråden som skall skjuter ut reläomkopplaren, som når komponenten. Gör detta med hjälp av spetsen av test ljus. En indikation på att bilen reläet fungerar är att glödlampan av testet att lysa. Det innebär också att det är rätt spänning.

Relä # 3
Trådarna matar spänning till reläet måste kontrolleras nästa på samma sätt som nämnts tidigare, med hjälp av ett test ljus. Det finns spänning om ljuset lyser och om det inte händer, anser nollspänning där. I detta fall spänningskällan kan behöva kontrolleras.

Relä # 4
Makt och kontroll terminaler reläomkopplaren måste identifieras nästa. Efter att se om de två effekt terminaler är anslutna med hjälp av en ohmmeter. Om det finns en kontinuitet mellan de två, är det en säker eld signal om att det är en dålig bränslepump relä, och reläet behöver bytas.

Relä # 5
I nästa steg måste man ansluta en bygel, som bör vara mellan den positiva klämman på batteriet och en av terminalerna styrkretsen på reläet. Använda en annan bygel, anslut den andra kontrollen terminal till marken. Helst bör du ha ett “klick”, på att göra den andra anslutningen. Om det inte händer försöka utbyta anslutningarna. Om även efter vända anslutningar du inte får det klickar du byta reläet.

Nu är du nästan klar här! Som avslutande slaget, anslut jumper kablar liknar anslutningarna tidigare. Använd en ohmmeter för att kontrollera kontinuiteten mellan de två terminalerna. I detta fall, om det finns kontinuitet, anser att reläet skall vara i god form. Om det inte sker, byt reläet.

Förhoppningsvis kommer du att ha bevarat fordonets handbok om du behöver se färgkoder för att identifiera makt och kontroll krets ledningar på alla relä och veta hur man ansluter ett relä i första hand. Om du anser att detta är för mycket av ett besvär, skulle det bästa sättet vara att konsultera en mekaniker och se hur du testar ett relä! Det är där jag loggar ut.

Bilen bromsar
Vad är en varvräknare
De flesta tillförlitliga bilar som någonsin byggts
Hur man rengör Bilbarnstolar
Ljuddämpare Repair Tape
Topp 5 Bästa MP3-spelare
Bärbar DVD-spelare för barn
Generator Kostnad
Hur man reparerar en Seat Läder bil
Bil Målning Kostnad
Förarlösa bil

Leave a Reply