Så här testar en startsolenoid

En av de viktigaste delarna av bilen startmekanismen är starter solenoid, utan vilken hela systemet är så gott som värdelös. Det är det viktiga länk som kopplar bilbatteri med startmotorn. Det kan vara en mycket frustrerande upplevelse när bilen vägrar att starta och du har bråttom att lämna. Därför är, är det viktigt att du vet hur att diagnostisera och behandla bil starter problem. Om du är i bil mekanik, vet du att många bildelar som spelar in när du vrider på tändningen för att veva startar bilmotorn.

Vad är en startsolenoid?

När du vrider på startnyckeln, är bilens startmotor slås på av makt levereras av bilbatteriet via magnetventilen. Den startsolenoid är ett relä som sluter metallkontakter med startmotorn, när den mottar en ström från bilbatteri och tändningslås. Som ett resultat av ström som levereras, startar motorn arbetar. Detta gör en infällbar roterande kugghjul att engagera svänghjulet och vrid den för att starta motorn. Den startsolenoid ger således rätt att driva startmotorn.

Så när bilen inte startar, kan det bero på brister som flera delar som spelar in allt från bilbatteriet till infällbara redskap. Det finns två huvudtyper av starter solenoider. En typ fungerar endast som en omkopplare som sluter kretsen mellan batteriet och motorn. Den andra typen kan fungera som en omkopplare, samt förflytta kolven som ingriper med kugghjulet med svänghjulet. Otillräcklig effekt som levereras från bilbatteriet kan vara orsaken för starter solenoid inte kunna slå på motorn. Låt oss ta en titt på hur du felsöker ett startsolenoid.

Så här testar en startsolenoid av en bil?

Som jag sa tidigare, om din bil inte startar, kan det finnas många brister i hela länken som du kommer att behöva kontrollera innan du kan begränsa till startmotorn solenoid är den skyldige. Du behöver veta de olika symtom på en dålig starter att diagnostisera problemet korrekt.

Sätt bilen i neutral växel och låt parkeringsbromsen vara på. Den första länken i kedjan är naturligtvis bilbatteriet. Du måste veta hur man kontrollerar bilbatteri och se till att den är i gott skick innan du går vidare. Beväpna dig med en voltmeter och kontrollera om batteriet utspänningen är cirka 12 V. Om det är så kan du fortsätta med resten av startsolenoid tester.

Nästa bil del som kan vara den skyldige för starter systemet inte fungerar är tändningslåset. Se bilens handbok att testa tändningslåset och se till att den är i perfekt skick. Om tändningen är okej, då problem kan vara med startmotorn själv. För att kontrollera att möjligheten finns i bilens instruktionsbok och direkt ansluta bilbatteri med startmotorn för att testa att arbeta. Om motorns fungerar bra, sedan testa bilen startsolenoid.

Leta reda på startmotorn solenoid och hänvisar till sin krets som i en bil handbok. Koppla loss som går från tändningslåset till solenoiden. För att testa starter solenoid, använd isolerade tänger eller en skruvmejsel för att kortsluta den stora posten på startmotorn solenoid, med tändningen terminalen på samma enhet. Detta kommer direkt överföra makten till solenoiden utan tändningslåset strömmen. Nu be någon att slå på tändningen.

Om din motor vevar med tändningen terminalen kortsluten på detta sätt, då din solenoiden är i gott skick och problemet är någon annanstans. Annars, om motorn inte vev, måste du byta ut startmotorn solenoid. I fall du inte är säker på att dra av denna procedur, ta hjälp av en bilmekaniker.

För mer detaljerade riktlinjer för förrätt felsökning, föreslår jag att du köper rätt Hayne handbok för din bilmodell. Det kommer att ha detaljerade instruktioner om hur du provbänk en startsolenoid. Proceduren är mycket enkel och allt du behöver är en bra voltmeter och en skruvmejsel.

Hur Touch Up Car Paint
Amerikanska bilar Vs utländska bilar
Airless Paint Sprutor och vapen
Våt Cell Battery
Hur länge bromsbelägg Sista
Bumper reparationskostnad
Bilstereo Inkoppling
Bästa bilmärken
Sprutmålning Säkerhet
Måla Färger för bilar
TRUMBROMS Byte

Leave a Reply