Rengöring Bil Matta

Medan de flesta människor är extra försiktig med mattor i deras hem, de betalar mindre uppmärksamhet åt de smutsiga i sin bil. Bortsett från att förstöra utseendet på bilens interiör, anses det inte vara friska också. Bil mattor kan bli smutsig, även med största omsorg för att förhindra detsamma. Det är en av de mest känsliga bildelar att bli smutsig, eftersom passagerarna bär smuts på sina skor, särskilt under regn och vintrar. Tillståndet kan förvärras om barn och husdjur även resa med detta fordon. Så, regelbunden rengöring är den enda lösningen för att åtgärda problemet. Även om kan yrkesverksamma hyras för denna uppgift, kan det göras genom er.

Hur att rengöra en bil Matta

Du kan rengöra bilen mattor inom en tidsperiod av ca 30 minuter till en timme. Ta bort mattor, som kan rengöras separat handtvätt eller maskintvätt (endast vissa speciella typer). När mattan mattor tas bort, dammsuga mattan ordentligt. Se till att täcka hela mattan, inklusive områden som sätena, runt pedalerna och mellan framsätena och central konsol. Du kan antingen använda en skum rengöringsmedel eller ett hushåll matta renare. Om du kör ont om båda dessa rengöringsprodukter, sedan använda en lösning av ¼ kopp ättika, en tesked blekmedel tvättmedel och varmt vatten. Nu måste du spraya mattan renare eller hemlagad lösning över hela mattan. Det bör noteras att mattan inte bör få bomullstrasa med rengöringslösning. Spraya tillräckliga mängder och gnugga med en svamp i en cirkelrörelse. Låt dammsugaren att arbeta för runt 20 minuter. Efter det torka bilen mattan med svamp eller torra handdukar. Du matta är nu ren, men lite fuktig. Låt den torka i en dag, genom att hålla fönstren öppna.

Fläckborttagning

Fläckar på en bil matta kan behandlas med fläckborttagningsmedel produkter speciellt avsedda för detta ändamål. Använd den innan du rengör mattan med en bil matta renare. Det kan finnas olika typer av fläckar, som måste behandlas olika. Bortsett från kommersiella produkter, finns det olika andra saker, som kan användas för fläckborttagning. Vit vinäger visar sig vara ett effektivt rättsmedel för de flesta typer av fläckar. Använd den på de färgade delarna med en mjuk trasa och sedan torka upp det. Du kan också använda väteperoxid (3 procent) för att ta bort fläckar bil matta. Eftersom det har konstaterats att väteperoxid kan tona vissa mattor, testa den på ett litet område för colorfastness. Väteperoxid visar sig vara mer effektiva i att avlägsna organiska fläckar som blod. Svåra fläckar kan behandlas med ett glas renare och bläck fläckar kan behandlas med hårspray. Thinner kan appliceras över fläckar orsakade av fett. Alkohol spill ska omedelbart utplånas upp och rengöras med vatten. Bil matta fläckborttagning kan utföras just efter dammsugning mattan och strax före reningsprocessen. Vissa människor utföra den här åtgärden medan rengöring bil mattor.

Så kan bilen mattor rengöras lätt, förutsatt att du har lite ledig tid och nödvändiga rengöringsmedel. Detta kan göras hemma, men du måste upprepa hela processen, var sjätte månad, för att upprätthålla en ren och fräsch inredning.

Bensintank Reparation
Automatisk Matta Dye
Airless Paint Sprutor och vapen
Guide att ersätta en bil Generator
Hur man målar en bil själv
Bil Reparation Tips
Broms rotorer Byte Kostnad
Hur att rengöra och underhålla en DVD-spelare
Fläktmotorn Motstånd
Varvräknare Felsökning
Larmsystem för bilar

Leave a Reply