Rengöring Battery Korrosion

Bilbatteriet är en enhet som gör det möjligt för din bil att ryta till livet med en enkel vridning av nyckeln. Det är bilbatteriet som hjälper till att stabilisera makten och hjälpmedel i tändning, belysning och användning av andra elektriska tillbehör. Detta förklarar behovet av att ta väl hand om din bil batterier. En av de vanligaste bil problemen bilägare är försämringen i förbindelserna orsakade av oxidation eller kemisk påverkan. Det är närvaron av fukt, läckage av syra från batteriet eller ackumulering av vägsalt som kan orsaka korrosion i terminalerna bilbatteri eller elektriska anslutningar. Ibland kan en ens behöver ha bilbatteriet ersatt på grund av skador som orsakats av korrosion. Således, är det väsentligt att batteriet förblir fria från korrosion. Om du ser några tecken på korrosion i anslutningarna, gör det till en vana att kontrollera och rengöra batteriet korrosion tidigast.

Orsaker till Battery Korrosion

Ett batteri är en het hus av svavelsyra. Som batteriet går om sin verksamhet, är vätgas produceras på grund av interna reaktioner innefattande svavelsyra. Ventilations lock ger ett utlopp för vätgasen att släppas, men det finns ett problem som kan uppstå. Gasen tenderar att blanda och reagera med luften, fett eller motorolja i bilen och producerar korrosion i batterierna. Korrosion måste kvävas i knopp annars äter i din elektriska anslutningar.

Behovet av att rensa korrosion från terminaler Bilbatteri

Såsom angivits ovan, har korrosionen förmågan att gradvis bygga upp och påverka de elektriska punkterna och anslutningar i fordonet. I extrema fall kan det leda till skador på batteriet och även misslyckande. Men minns att sådan korrosion är en naturlig del av att köra ett fordon och kan inte undvikas helt. Vad du kan göra är att rengöra batteriet korrosion. Regelbundet kontrollera upp bilens batteri och ge dem den omsorg och uppmärksamhet som de behöver. Det är viktigt att se till att förstklassig prestanda och förbättra batteriets livslängd. Rengöring batteri korrosion är definitivt en viktig del av bilens batteri underhåll. Om batteriet korrosion påverkar batteriet, måste du hålla batteripolerna rena.

Hur man rengör Batteri Korrosion

Är batteripolen korrosion påverkar din batteriprestanda? Om korrosion är för tungt, kanske du även tänka på bil batteribyte. Därför måste man vidta förebyggande åtgärder för att märka de första tecknen på korrosion. Här finns instruktioner om rengöring batteri korrosion med bakpulver.

Först av allt, satte på sig ett par gummihandskar och skyddsglasögon. Detta beror på att svavelsyra får inte komma i kontakt med huden och ögonen.
När du försöker att rengöra alkaliska batterier korrosion, måste du se till att syran inte kommer i kontakt med färgen också. Om den gör det, kommer syran lackskador.
Få tag i en nyckel och använda den för att lossa kabelklämmor. Börja med att dra batterikablarna från batteripolerna.
Först kopplar kabelklämman från den negativa polen, och sedan gå vidare för att ta bort den positiva polen. Om det finns en hel del korrosion, kan du behöva använda ett par låstänger.
Kontrollera att båda dessa kablar är placerade på ett avstånd, så att det inte finns någon chans att terminalerna vidrör varandra alls.
Först av allt, skrapa bort korrosion inlåning med en gammal tandborste. För att rengöra korrosion med bakpulver, måste du göra en lösning. För detta, blanda bakpulver med lite vatten. Nu doppa en gammal tandborste i lösningen och applicera lösningen på den yttre sidan av batteriet och de elektriska ledningarna noggrant. Fokusera mer på de områden som visar tecken på tunga korrosion.
Du kan också använda batteriet borste terminalen renare att tillämpa lösningen på uttagen och kabelklämmor. När du är klar ansöker bakpulver lösning för att bli av med eventuella rester korrosion, använd en mjuk luddfri trasa för att torka det.
Applicera vaselin på stolparna för att förhindra batteri korrosion i framtiden. Anslut den positiva polen, och anslut sedan den negativa polen kabeln och sätta tillbaka batteriet hölje. Nu starta bilen för att kontrollera bilbatteri. Om batteriet är dåligt påverkas på grund av korrosion, kanske du måste byta ut den.

Det var lite information om hur man rengör terminaler bilbatteri. Korrosion kan ha en negativ inverkan på batteriets livslängd, så se till att du regelbundet ge dina batterier en titt i. Rengöring korrosion från terminalerna på ditt bilbatteri är en viktig del av din bil underhållsschema.

Ljud-CD Mastering
Remote bil Starter Installation
Bil Underhållsschema
Första bil som någonsin gjorts
Hur du ändrar en generator
Hur du ändrar en hastighetssensor
Byt Oljetråg
Uppfinningen av hjulet
Bilvax Remover
Bromsoket Reparation
Bilbarnstolar

Leave a Reply