Pipig Bromsar

Har du varit nyligen utsatts för disharmoniska ackord pipig bromsar som har påverkar dina fredliga botöfningar på drivhjulet? Då måste du göra något åt ​​det snart! För att gå till roten av frågan, måste du förstå vad är orsakerna som leder till gnisslande bromsar och vad som kan göras för att ta hand om detta problem.

Squeaky bromsar på bilar är ganska vanligt fenomen. Buller av något slag som genereras av en bil är oftast på grund av friktion och vibrationer. Bil är en komplex maskin och har en uppsjö av rörliga delar inuti, är bunden för att orsaka buller några eller andra slag på grund av friktion och vibrationer vid höga hastigheter.

Orsaker

Vad leder till pipig bromsar vid körning? Här är några av de grundläggande orsakerna:
Metall Resonansfrekvens
Den huvudsakliga boven bakom skrikande bromsar är resonansfrekvensen hos hela bromssystemet som genererar buller genom vibrationer. Asbest var det material som används för att göra materialet bromskloss tidigare och det var betydligt mindre bullriga. Dock asbest visat sig vara cancerframkallande och därefter förbjöds av USA: s regering. Nu har de flesta material som används är semi metalliska kompositer som är bundna att orsaka en del buller på grund av deras inneboende resonansfrekvensen för vibrationer som faller inom det hörbara området. Här är några av de främsta orsakerna till som kan leda till squealing bromsar.

Förvrängd broms rotorer
En av de viktigaste komponenterna i ett bromssystem är bromsrotorn. Om den är böjd eller förvrängd form, kan det orsaka en förskjutning med bromsbelägg och leda till pipig skivbromsar.

Bromsbeläggens slitage och damm
Bromsen gnisslande kan vara en grund för att ändra de slitna bromsbelägg. Slitna bromsbelägg kan utsätta bromsbeläggens slitage indikatorer som är metallplattor in under kudden materialet för att göra identifiering av bära ut lättare. Kontakten av dessa metallplattor med rotorerna kan leda till gnisslande bromsar. Även damm in mellan bromsbelägg och rotorer samt kraftiga vibrationer kan leda till gnissel.

Hur fixar dem?

När du står inför ett problem, är lösningen vanligtvis när du attackerar orsaken. Här är några av de sätt på vilka du kan fixa pipig bromsar:
Spray Skivbroms Dressing
En skivbroms dressing spray är tillgängliga som kan minska gnissel genom att täcka upp bromsbelägg bakifrån och hjälpa sin hämtning av bromskolvarna. Detta säkerställer att dynorna inte kommer i kontakt med rotorn när de inte används. Spraya dressing på baksidan av bromsbeläggen genom att spraya det i den centrala delen av bromsok. Se till att du inte spraya materialet på sidorna bromsbelägg eller broms rotor.

Drum Replacement bromsskon
Byte av trumbroms sko kan stoppa gnisslande ljud som slitna sko material kan ansamlas och leda till gnisslande. Se till att alla fallna skräp på grund av slitna material rensas ut efter bromsskon byte.

Bromsbelägg Byte
Om en sliten bromsbelägg är den skyldige som orsakar bromsarna att gnissla, sedan ersätta bromsbeläggen är lösningen att tysta bromsarna. Detta kan effektivt neutralisera ljudet gnisslande bromsar i de flesta fall.

Tvätta Bromsar & Kontrollera Fluid
Tvätta hela bromsaggregatet med en vattenslang vid höga tryck för att rensa ut alla partikelformiga skräp som kan ha samlats. Kontrollera bromsvätskenivån och gå för en bromsvätska färg om du tycker att det är skumma istället för ren gyllene. Den ofullständiga indragning av skjutmått som orsakar squealing på grund av otillräckliga nivåer bromsvätska och problem värme kan gripas av vätskeersättning.

En viss tillfällig mängd broms squealing kommer fortfarande på grund av den inre resonansfrekvensen av materialet vid höga vibrationer och höga hastigheter.

Dyraste bilmärken
Hur Reupholster Bilbarnstolar
Vad står MP3 för?
Bil Underhållsschema
Automobile Bättringsfärg
Audio Books
Smart bil recensioner
DRM Removal
Sprutmålning Säkerhet
Låsta i bilen – hur du kommer i
Bil startproblem

Leave a Reply