Parkeringsbroms Reparation

Parkeringsbromsen av ett fordon är en viktig del av bilen, eftersom den förhindrar bilen från att rulla med när den står parkerad. Detta är ett mycket användbart alternativ att ha, och dess reparation är en aspekt som inte får ignoreras till varje pris. Många människor ofta förbiser denna uppgift, och konsekvenserna av detta kan vara ganska svår. Så, ta ansvar och genomföra det så snart som möjligt.

Parkeringsbromsen mekanismen är ett sekundärt system i ett fordon, och den kan användas oberoende av varandra. Det är också känt som handbromsen, eftersom den drivs med händerna. Detta används när bilen inte rör sig, så det finns mindre tröghet att övervinna, därför är det inte så starkt som de vanliga bromsar, och kräver inte så mycket kraft antingen. Om du genomför en komplett reparera jobb själv eller lämnar din bil i en tuck shop, se till att reparationen utförs effektivt.

Bilar som fungerar på automatisk växellåda kräver sällan användning av parkeringsbromsen, som “Park” alternativet fyller samma syfte. Men det måste användas ibland eftersom det hjälper till att frigöra kablarna inom mekanismen och undvika korrosion av detta system. Den fungerar också som en nödbroms för att undvika bilolyckor, och den kan användas vid de regelbundna bromssystem fel. Reparation kommer att bli lättare att genomföra när du förstår sitt arbete mekanism.

Mekanism för Parkeringsbroms

Fordon som har 4 bromsar hjul skiva har bromsbeläggen drivit upp mot rotorn, med tjockleken kolvarna. Detta uppnås vanligen genom en skruvmekanism inuti tjockleken kolven, och denna mekanism initieras av parkeringsbromsen. Å andra sidan, är fordon som utnyttjar bakre trumbromsar, initieras av den genom att dra en uppsättning kablar, vilka är anslutna till de sekundära bromsbackarna. Dra bromsen drar båda dessa par skor utåt mot trummorna. Detta är det första som mekanik söker, och det säger sig självt, att en del grundläggande kunskaper om arbetet i bromssystemet måste finnas i förväg. Bilsäkerhet handlar inte bara om att få saker reparerade när problem dyker upp, det om att förhindra bil problem uppstår.

En annan mycket viktig faktor för hur detta Bromsen är parkeringsbromsen kabeln. Någon som vet hur man reparera den kommer vet vikten av kabeln, och kommer definitivt att titta på det med stor kontroll. Justeringen av kabeln kommer att avgöra hur effektiva bromsen själv, och mekanikern måste se till att det inte är för hårt och inte för löst.

Rost är en av de primära skulden för att orsaka parkeringsbromsen inte fungerar korrekt. Denna rost måste elimineras från hela mekanismen, så att dess jämnhet. Närvaron av rost kan orsaka kablarna att binda samman, och detta kan visa sig vara ett stort hinder för bearbetning av mekanismen. Rost kan orsaka mer problem när bromsen används vid en nödsituation, och det kan även orsaka att fordonet snurra och tappa kontrollen. Se till att din mekaniker söker efter rost och gör sig av med det helt, särskilt på equalizern kopplingen. Detta stör igen med lanseringen och tillämpningen av bromsen, och kan visa sig vara farligt i vissa situationer. Det är viktigt att smörja och kontrollera sedan fungerar kabeln och equalizer kopplingen, för att se om bromsen kan hålla fordonet och även ta bort eventuella hinder i arbete.

Reparera Kostnad

Den totala kostnaden för denna reparationsarbete beror på en mängd faktorer. Storleken på butiken, skadans omfattning, antalet demonterade delar och den totala tid det tar för arbetsmarknaden att åtgärda problemet alla avgöra vad blir den totala kostnaden. Det kan vara alltifrån allt mellan $ 50 – $ 350. Så det är klokt att ta bilen till en mekaniker du vet och har behandlat tidigare, annars kan det sluta bli lurade.

Om du inte redan vet vikten av en parkeringsbroms, måste du få lite mer medvetna om säkerhetsfrågor för att få det gjort. Underlåtenhet att göra detta kan leda till en hel del seriou skada dig och / eller andra och det är bäst att vara så väl förberedd som möjligt, om en sådan situation uppstår.

Bästa Snow Bilar
TRUMBROMS Borttagning
Bilbatteri Förväntad livslängd
Airless färg spruta recensioner
Bilvax Recensioner
Bil Ljuddämpare Reparation
Effekt Fönsterhissmotor Reparation
Så här testar ett relä
Bilstereo Installationsinstruktioner
Hur du ändrar en hastighetssensor
När man byter stötdämpare

Leave a Reply