Orsaker till gnisslande ljud under körning

En väl fungerande bil är som en trimmad piano, med var och en av de mekaniska delarna som arbetar i harmoni och varje ton som faller på plats, för att skapa det vackra i en jämn enhet. När dessa harmoniska ljud störs av ur synk dåliga anteckningar från ett skrikande ljud, kan det vara riktigt irriterande. Du behöver för att isolera dålig spelare från bilen orkester och fixa upp det eller ersätta det snart. Syftet med att skriva denna blog artikel är att hjälpa dig att diagnostisera orsaken till squealing eller gnisslande ljud när du kör din bil och återställa den vackra harmonin i bilens funktion.

Buller är någon form av kaotiska, osammanhängande ljud, som inte kan spåras till någon av de vanliga bil fungerar. Expert bilreparationer tekniker, inte olikt utbildade mästare orkester, lätt kan hitta källan till dåliga anteckningar, eftersom de är vana att höra orkestern nästan varje dag.

När de hör ett surrande ljud under körning, kvittrande ljud under körning eller någon annan sådan ljud, kan de berätta direkt vad som är fel, eftersom deras öron är inställda på dessa ljud. Men eftersom du inte har tillgång till en sådan sakkunnig mekaniker, kommer den här artikeln guida dig till de möjliga källor gnisslande ljud under körning, kommer att förhoppningsvis lösa ditt problem och återställa freden. Min forskning källa är också en mekaniker från expertgruppen slag.

Gnisslande ljud under körning – möjliga källor

Frekvensen av buller som orsakas av en bil problem beror på vilken typ av material är inblandad. Ett skrikande ljud orsakas vanligen av metall skrapning på metall och det kan bero på någon av de “n” antal bildelar, som kan lossna eller slitas ut. Det kan också vara gummi eller annat polymermaterial gnugga på metall. De vanligaste källorna till skrikande ljud är följande.

Bent Brake Rotor Shield
Om du någonsin har bytt däck och observerade församlingen bromsskivan, vet du att det finns en broms rotorskölden som är utformad för att hålla den interna enheten säker och ren. Ibland sköld kan röra bromsrotorn och orsaka en skrikande ljud som kommer att undanröjas när rotorskölden är rätt placerad.

Worn Out Bromsbelägg
Den vanligaste orsaken till gnisslande ljud vid körning är utsliten bromsbelägg. När bromsbeläggen har sin övre yta skrapas är metallen under exponerade vilket bringar squealing när de kommer i kontakt med andra ytor. Stuck stift i bromsoket församling kan också orsaka en skrikande ljud. Få kontroll av bromssystemet noggrant för sådana problem. Gå för hög kuddar kvalitet broms som håller längre.

Lösa Serpentine Belt
En annan möjlig orsak till skrikande kan vara en serpentin bälte, som har lossnat. Öppna huven och kontrollera om serpentin bälte är lös och om du tycker att det är så, använd remspännaren att dra tillbaka den. Som kommer att återställa saker tillbaka till det normala.

Hjullager Fel
I vissa fall gnisslande ljud kan bero på slitna axel eller hjul lager. Lagren fungerar som en buffert mellan hjulet och axeln och när de slits ut, det finns friktion, vilket leder till skrikande ljud under körning. Om problemet ignoreras för länge, kommer hjulet lagerljud förvandlas från att vara en skrika till en gnisslande ljud.

Med tiden får du brukade alla konstiga ljud en bil gör och diagnos blir lättare. Varje bilmodell har sin unika uppsättning av problem, men skrikande buller är en av de vanligaste. Det kan nästan alltid härledas till slitna bromsbelägg eller lösa bälten. Om du inte kan isolera problemet till någon av de orsaker som anges ovan, måste du konsultera en expert bilmekaniker, som är bra på att diagnostisera sådana fall.

Hur man öppnar en Frozen bildörr
Måla Sprutor: sprutmålning Utrustning och bås
Vanliga bil problem
Färgtoning Borttagning
Automotive Paint: Custom Car Painting
Bensintank Reparation
Billack Design Idéer
Hur man installerar en bilstereo
Mp3-spelare
Vilka är. SHN filer
Bil larm Problem

Leave a Reply