Olja Pan Gasket

Ett oljeläckage, om inte kontrolleras i tid eller ignoreras, kan rinna betydande olja som var nödvändigt för en väl fungerande bilmotor, och i själva verket, kan orsaka inre skador på motorn. Om du har märker successivt en pöl av olja där du parkera din bil, är det dags att du får din bil kontrolleras eller kontrollera dig själv för ett oljeläckage. Så vad som orsakar exakt ett oljeläckage i en bil? Det kan finnas två orsaker ett oljeläckage. Man kan vara att oljetråget är trasig eller skadad, vid vilken ersätter oljetråget är vad det löser problemet, medan den andra anledningen kan vara ett oljetråg packning läcker på grund av en skadad eller trasig olja packning,

Ett oljetråg är den del av motorn som pooler eller håller oljan löper genom motorn för att kunna fungera fullständigt. Det ligger under motorn och, beroende på storleken av motorn, kan kapaciteten av oljetråget att hålla oljan variera mellan 3 och 10 liter olja. Oljetråg packning är något som tätar oljetråget vid den nedre delen av motorblocket. Mestadels när ett oljeläckage upptäcks i en bil, det kräver en ersättare oljetråg eller det kan lösas genom att ersätta den gamla packningen, beroende på källan och orsaken till läckan. Många gånger, reparation handlar om att ersätta hela enheten helt och hållet, som i de flesta fall packningarna antingen trasiga eller har sprickor orsakar läckan. Byte kan tyckas vara ett utstuderat jobb, men genomföra den korrekt och noggrant skulle se till att du inte skulle behöva spendera hundra dollar eller så som återanskaffningsvärdet till en bilmekaniker.

Olja Pan Gasket Byte

Även oljetråget ersättning förfaranden kan variera något beroende på vilken typ av bil eller ett fordon är den grundläggande principen densamma och så följande procedur kan vara till stor hjälp om du inte vill gå till en mekaniker som kunde citera en orimligt belopp för samma. Till att börja med, skulle du behöva en domkraft, pallbockar, nya oljetråget packning, uttag, ny olja, Ratchet, platt skruvmejsel och några trasor.

Parkera bilen på en plan yta, för bilsäkerhet du kanske vill placera en träbit eller en tegelsten bakom bakhjulen. Nu första Jack framsidan av bilen och sedan sänka den på läktaren. Innan du krypa in i gjort upp utrymme under bilen, se till att utrymmet är tillräcklig för att genomföra processen lätt. Det är också viktigt att låta bilen svalna, om det körs ett tag sedan.
När du har fixat och placerade bilen för att utföra de återstående proceduren säkert börja dränera oljan i en dräneringskärlet. Nu beroende på vilken typ av bilen kan oljetråget fästas med olika bildelar eller tillbehör såsom luftkonditionering fäste, avgas muttrar eller bultar och andra fästen. Alla dessa kommer att behöva tas bort för att nå oljetråget. Om avgaserna muttrar eller bultar är rostiga (mest sannolikt att de kommer att vara) så är det lämpligt att spraya lite penetrerande olja på dem och sedan låta det ligga i blöt i det för ungefär 5-10 minuter.
Nästa steg är avlägsnande av avgasröret som placeras under oljetråget. Också ta bort slangarna kopplade till oljetråget för att få tillgång till oljetråget. När det är gjort, ta bort skruvarna som håller oljetråget med hjälp av uttag. Även när du har alla skruvar utanför oljetråget, är chansen att oljetråget inte kommer att falla av sin egen och därför du måste använda en mjuk hammare för att knacka på sidan av oljetråget försiktigt för att det ska komma avstängd. Du kan också använda platt skruvmejsel och ta bort det försiktigt. Oavsett verktyg du använder för att ta bort oljetråget, gör det försiktigt eftersom oljetråget är gjort av tunn aluminium och slå den hårt kan utgöra en buckla på den, och även på grund, trots läckage kan pannan innehålla lite olja.
Kontrollera om eventuella bucklor på oljetråget och se till att det inte finns någon, skrapa av den gamla oljetråget packning från oljetråget. Rengör motorblocket och oljetråget och använder trasor, torka ordentligt innan du installerar den nya packningen oljetråget.
Slutligen, installera den nya packningen med alla dessa skruvar och muttrar som tidigare tagits bort, även fast tillbehöret parentes etc, som togs bort, fylla vevhuset med olja och sedan starta motorn för att inspektera för eventuella oljeläckage.

Även kan verka som en enkel procedur, det är bättre om du går igenom din instruktionsbok eller servicemanualen som ger dig en tydlig överblick på motorn och andra delar.

Oljeläckage Reparation
Så här testar en startsolenoid
Mest tillförlitliga bilmärkena
MP3
Hur man byter broms rotorer
Bil Målning Guide
Skillnad mellan MP3 och MP4 format
Sprutmålning
Bil Scratch Repair
Hur du ändrar en generator
Sprutmålning Möbler

Leave a Reply