Nyckellöst Entry System för bilar

Eftersom tekniken implementeras i bilar utvecklas dag för dag, många praktiska och lyxiga funktioner som ingår som standard alternativ. En sådan positiv aspekt finns i bilar tillverkas idag är det keyless inresa systemet. Detta lyxiga Systemet är långt mer utvecklad nu än den var för några år sedan.

Som namnet skildrar, är detta en teknik som gör det möjligt för föraren att komma in i bilen utan nyckel. Den användes först på 1980-talet, med installationen omfattar en knappsats som ligger på dörrens handtag. Föraren hade helt enkelt knappa in ett förprogrammerat åtkomstkod för dörrarna låsas upp. Detta system användes i allmänhet av General Motors bilmodeller som Buick Regal och Oldsmobile Cutlass Supreme. Men numera är dessa används i stor utsträckning som standard lyxbil funktionen.

Remote Keyless Entry System för bilar
Vanligtvis kan en uppsättning av fjärr keyless tillgång består av en Remote Keyless Entry (RKE) samt en fjärr keyless tändning (RKI)-systemet. RKE avser att låsa eller låsa upp bildörrar distans, utan att använda en verklig nyckel. Det kan även avse att starta motorn på distans utan att få in i bilen och slå på tändningen med metall nyckel, som är känd som fjärr keyless tändning. Dessa system kan bestå av bara en elektronisk nyckelbricka eller den konventionella metall nyckel med en elektronisk nyckel handtag.

Funktionen hos avlägsna nyckellösa system utförs med hjälp av radiovågor vid viss frekvens. I dessa system är det frekvensområde i Nordamerika 315 MHz, medan det i Europa är 433,92 MHz. Det finns knappar på nyckelbricka eller nyckel handtag, som för låsning och upplåsning dörrar, öppna bagageluckan eller bakluckan operativa fönster och tak, aktivera eller avaktivera billarm och även starta tändningen på distans. När du använder fjärrkontrollen Keyless-systemet, bilen kommer antingen indikera om åtgärden specifika ljud, blinkande alla indikatorer på en gång, eller andra indikationer.

Driftsområdet varierar från tillverkning till tillverkare. Till exempel sätter Ford normalt en rad 20 m för Europa och Nordamerika, medan 5 m för länder som begränsar sändningseffekt. Det senaste i denna teknik kallas “Advanced Key”-system. I detta system, finns det inget behov för föraren att trycka knapparna på nyckelbricka eller elektronisk nyckel handtag för manövrering av dörrar eller antändning. Istället systemet i bilen automatiskt känner av om den elektroniska nyckeln som bärs av föraren närmar, och lämplig åtgärd utförs.

Användning av Remote Keyless Entry Systems
Det finns många fördelar med att använda ett sådant system i fordon. Eftersom det hjälper i avlägsna upplåsning av dörrar, kan det vara fördelaktigt när du kommer ut från butiken med många saker i båda händerna. Motorns start och dörrar fjärrstyrning kan också hjälpa dig att få in i bilen så fort som möjligt om du känner något hot när man är utanför bilen. Det är också en fördel i extrem värme eller kyla. I kalla temperaturer, kan du hålla motorn på i några minuter innan faktiskt få in Detta kommer att hjälpa motorn bli varm och även värmaren. I varma temperaturer, kan du starta motorn och låt luftkonditioneringen kyla interiören innan du får i.

När det gäller att köpa fjärr keyless inresa systemet för bilar, priserna varierar från märke till märke och även förpackningen typ och funktioner som erbjuds. För installation, kan du komma i kontakt med en lokal bil tillbehör butik, där du kan få det bästa systemet passar dina behov.

Bil Överhettning Problem
Hur mycket kostar det att måla en bil
Bil Målning Guide
Bromsledningen Byte
Hur man installerar ett bilbatteri
Billack Design Idéer
Skillnad mellan MP3 och MP4 format
Främre hjulinställning
Felsökning en vägmätare
Konvertera M4A to MP3
Bilbatteri Test

Leave a Reply