Nya Auto Teknik en huvudvärk för oberoende Mekanik

Moderna bilar allt packad med fina funktionen paket, speciella alternativ och ny teknik som gör dem mer attraktiva för konsumenterna. Men även utan alla klockor och visselpipor, har ny teknik i auto tillverkning resulterade i alla nya bilar förlitar till viss del på interna datorsystem för att kontrollera en rad grundläggande funktioner. Dessa tekniker välkomnas av konsumenterna, eftersom de har en positiv inverkan på körbarhet och ekonomi bilen. Men den alltmer komplexa tekniken har visat sig vara en huvudvärk för oberoende bilverkstäder. Och det finns en rättslig kamp om problemet skymtar vid horisonten i kongressen.

Många oberoende auto mekanik har inte tusentals dollar som krävs för att köpa specialutrustning och manualer som de behöver för att reparera de datorstyrda funktioner i ny teknik bilar. Många bilar har flera datorer som styr allt från ratten till bromsarna, och de enda biltillverkare och återförsäljare verkstäder håller nyckeln till diagnostisera problem när de uppstår. Ofta byte av en del kräver att datorerna som styr den omprogrammeras – vilket är en nästan omöjlig uppgift för mekaniker som inte har programvaran koder som behövs eller de grafiska diagram som visar elektriska ledningar av fordonet.

Oberoende mekaniker säger att reparationsinformation för nyare bilar uppdateras hela tiden, så de har en stadigt ökande, överväldigande mängd data att sortera igenom för att hitta de svar de behöver för att hålla jämna steg med tekniken. Men detta kan kosta dem tusentals dollar, särskilt eftersom varje fordon har sin egen manuella och specifika delar kan kräva specialverktyg. Av den anledningen har många oberoende mekaniker behöva vända jobben ner och hänvisa sina regelbundna kunder till återförsäljare för reparationer. Och konsumenten är att få pressas i mitten, eftersom deras möjligheter är begränsade och återförsäljare verkstäder är dyrare. Mekanik och konsumenter upplever att biltillverkare har en orättvis fördel.

Dessa frågor står i centrum för ett lagförslag just nu i kongressen kallas Rätt att Reparera lagen. Anhängare av räkningen säger att biltillverkare har skapat ett monopol på delar och reparation eftersom de delar viktiga verktyg och information endast med återförsäljaravtalen butiker som de äger. Räkningen, om det godkänns, skulle kräva att alla biltillverkare att erbjuda verkstäder med all information de behöver för att diagnostisera problem och servicefordon.

Motståndare till lagförslaget säger att informationen är immateriella rättigheter och de människor och företag som designar produkterna ska inte behöva lämna uppgifter över gratis. Biltillverkare spenderar miljontals dollar i forskning och utveckling, och de försummar idén att ge bort de immateriella rättigheter som följer av deras investering. De hävdar att syftet med lagförslaget är helt enkelt så att bildelar och reparation kan få tag på patenterad information som ger dem möjlighet att designa och producera egna generiska delar och sedan sälja dem för mindre pengar. Talesmän för bilindustrin säger att lagförslaget är besläktad med koks som behövs för att lämna över receptet för att göra cola. Anhängare av räkningen säger att kravet skulle vara jämförbart med att ge läkarna den information de behöver för att behandla patienter.

Automotive Aftermarket Industry Association genomfört en studie som visade att bilreparationer kostar i genomsnitt 34% mer när de utförs av nya bilhandlare än de skulle kosta fristående serviceverkstäder. Detta innebär att konsumenterna betalar $ 11700000000 mer i reparationskostnader varje år, helt enkelt eftersom tillverkarna vägrar att lämna över nödvändig information till oberoende reparationsverkstäder. Förbundet omfattar medlemmar som Jiffy Lube, Autozone och andra kedjan bilverkstäder, och de säger att biltillverkare motsätter räkningen så att de kan fortsätta att ta ut konsumenterna upprörande priser för att ha sina bilar reparerade. Aaron Låg föreningens vice ordförande, säger att konsumenter som betalar en massa pengar för sina bilar bör ha möjlighet att bestämma var de vill ha den reparerad.

Propositionen har blockerats i ett hus begåtts i månader, och det är oklart när eller om det kommer någonsin komma till en omröstning.

Så här testar en startsolenoid
Amerikanska bilar Vs utländska bilar
Bilstereo Installation
Bestseller ljudböcker
Färgtoning Borttagning
Billack Design Idéer
Kylarvätska
Bil problem
Bästa Sedan för pengarna
Bil Vaxning Verktyg
Bilar

Leave a Reply