När man byter stötdämpare

Varje del av en komplex maskin har en begränsad livslängd, eftersom slitaget tar ut sin rätt med tiden. Bilens stötdämpare och stag är inget undantag från denna regel. Om du vill behålla eller förbättra graden av ridning kontroll och komfort i bilen, är det viktigt att du vet när det är dags att byta stötar, tillsammans med stagen som stöder dem. Tid underhåll och utbyte av bildelar, när de är nära upphörande livslängd hjälper till att undvika någon bil kris utvecklas. Syftet med att skriva denna blog artikel är att ge dig information om rätt tid att byta ut stötdämpare och stag.

Funktion chocker och Struts

Låt mig kort bekanta dig med den roll som stötar och stag i hur din bil, innan jag talar om när du ska byta stötar. Både chocker och stöttor är en del av bilens fjädring, vars primära funktion är att skapa stötdämpande buffert mellan bilens ram och hjulen. Det garanterar också att bilen hjulen förblir i nära kontakt med vägen, och ger dig en mjuk gång och kontroll över bilen medan acceleration, bromsning och vrida den.

Anledningen till att du inte känner de flesta av vägbulor möter din bil hjul, eftersom bilen hydrauliska stötdämpare eller stötar, tillsammans med stöttorna, absorbera effekten genom en fjädermekanism och avleda den, innan det blir överförs till korgramen.

De ger också strukturell stabilitet till bilen fjädring och ge dig mer kontroll när du kör. När stötdämparen hydrauliska mekanism läcker eller hela systemet genomgår skada, är det inte längre effektivt att ge körstabilitet och absorberande väg stötar. Ergo, är din resa ojämn och din bil gungar mer under körning. Låt oss se vad som är tecken som tyder en förestående ersättning stötdämpare.

Symtom på Worn Out Stötar & Struts

När din bil stötar och stag är slitna, är det svårt att bortse från problem som du kan bokstavligen känna dess effekter, när bilen träffar en jättegryta eller du tar en tur på en krokig väg. En av de primära tecken som indikerar att din bil stötar och stöttor behöver en ersättare är när du bromsar.

När chocker absorbatorn mekanismen inte fungerar, bilen främre dyk ner när du bromsar. Å andra sidan, när du accelererar, kan du känna tydligt den bakre änden av bilen huk. Rider blir allt ojämn och hela bilen ram tenderar att studsa eller svänga upp och ner, efter att ha visat en jättegryta. När du slår, kan bilen gunga överdrivet.

Även om du hittar läckor på störningar absorbatorn bostäder, hitta skadade kolvstänger och överdrivet slitna däck, är det dags du fick både stötar och ersättas stöttor. Att veta när man ska byta stötar är viktigt och när du ser något av ovanstående tecken, kan du vara säker på att det är dags att besöka ett centrum bilreparationer.

När man byter bil Stötar och Struts?

Bilmanualer ger i allmänhet information om när du ska byta ut stötdämpare. Generellt är det rekommenderade körsträcka område varefter du uppmanas att gå efter en ersättare 50.000 till 60.000 miles. När du märker något av ovanstående tecken på stötdämpare slitage, måste du gå för en ersättare. Se bilens instruktionsbok för specifika detaljer om den idealiska ersättaren perioden.

Det bästa sättet att avgöra ersättning timing är genom faktiska kontrollen. Om du identifierar några tecken på slitage, som diskuterats tidigare, är det bäst att du får de stötar och stag ut så fort som möjligt, såvida inte du njuta rider berg-och dalbana! Tid ersättare kommer också att se till att dina bildäck och drivenheten inte signifikant påverkas. Men om du insisterar på en tidsram, är det rekommenderat att du inspektera och byta ut stötar och stag efter en körning av 50.000 till 60.000 miles.

Bil Batteribyte
Tändningslås Problem
Varningsblinkers
Hur att diagnostisera bil problem
Varvräknare Felsökning
Bil Broms Problem
Bästa Snow Bilar
Döda Bilbatteri Symtom
Bilbatteri Test
Tips för att köpa en förstärkare Bilstereo
Audio Books

Leave a Reply