När man byter Rotorer

I början av 70-talet gav trumbromsar sätt att mer kraftfulla och effektiva skivbromsar. Disc bromssystem hänger mycket på prestanda rotorer och bromsbelägg för att leverera hög effektivitet. Funktionen av rotorer och bromsbelägg kan förklaras genom denna enkla experiment. Ta ett papper plattan och snurra den på fingertoppen. När antar plattan hög hastighet, tryck med ett annat finger ovanpå det. Vad händer? Plattan kommer plötsligt att vila. Detta är precis vad som händer när du sätter foten på bilens bromspedalen. Papperet plattan i detta fall är rotorn och fingrarna är de två bromsbelägg. När du ansöker bromsar är mycket värme genereras. Naturligtvis båda dessa komponenter genomgår en hel del slitage, och behöver bytas med tiden.

Varför man byter Rotorer

Innan vi diskutera när att byta broms rotorer, låt oss se varför behöver vi ersätta dem i första hand. För att förstå detta måste vi fortsätta med vår tidigare experiment. Föreställ dig nu, du snurrar plattan vid en hastighet på en bil. Nu, när du stoppar den, är en stor mängd värme genereras på grund av friktion. Om du jämför detta med den värme som alstras på grund av friktion mellan rotorer och bromsbelägg, kommer du att inse att varje gång du använder bromsarna, dina rotorer och bromsbelägg måste utstå enorm mängd av värme. Med tanke på antalet gånger du träffar bromsar vid körning, din bromsbelägg börjar urholka metallytan av rotorerna. Den höga friktion och värme kan också orsaka skevning av rotorerna. Skevhet är ingenting annat än dis-konfiguration av rotorer med ojämn tjocklek. Skeva rotorer och slitna bromsbelägg kan orsaka en total förlust av bromssystem över tiden. De är också ansvariga för de flesta av de problem bilen bromsen. Därför är det ett måste att du byter rotorer och bromsbelägg i tid.

När man byter Rotorer

Oftare än inte, kommer din bil själv berätta för dig när du behöver byta rotorer. Om rotorerna är skev, kommer du att uppleva vinglar när du ansöker bromsar. Dessutom skrikande, skrikande ljud från bilen, på begäran av bromsar, är också en indikation på att något är fel med bromssystemet. Mestadels, dessa ljud motiverar byte av rotorer. Dessutom kommer en närmare titt på rotorerna kan du också besluta om när du ska byta rotorer. Bilmekaniker mäter ofta tjockleken på rotorer för att kontrollera deras prestationer. Om rotorerna är tunnare än den minsta erforderliga tjocklek eller “göra tjocklek”, sedan ersätta dem är det enda alternativet. Annars kan en korrigerande förfarande kallas renovering göras. Det finns dock en gräns på antalet gånger du kan göra den här proceduren. Skeva rotorer motiverar omedelbar broms rotorer ersättning. Du kanske inte behöver byta alla rotorer på en gång. Villkoret för rotorer och bromsbelägg kommer att avgöra när att ersätta främre rotorer och bakre rotorer. På samma sätt är du sällan behöver byta kuddar och rotorer tillsammans, som rotorer oftast överleva bromsbeläggen.

Hur ofta man byter Rotorer

Frekvensen av byte av rotorer är starkt präglat av miljöfaktorer. Människor som lever i svåra vinterförhållanden regioner kan behöva byta ut dem oftare än de som bor i milt klimat regioner. De salter och orsakar torrhet korrosion av rotorer, och därigenom minska deras liv. Även tillstånd av vägar och din körskicklighet bidrar också till liv av rotorer. Du kan få rotorerna ersätts av en professionell mekaniker, eller så kan du välja att göra det själv.

Om du ofta ta bilen för service, bör mekaniker kunna berätta för dig om det är dags att byta rotorer. Annars kan du inspektera dem regelbundet för skador. Om inte, kommer din bil berätta ändå du, om det är dags att byta rotorer.

Lamborghini Historia
Billjud Systems
Bildelar
Hur man byter bromsljus
Bil Vaxning Verktyg
Diagnostisera bil problem
Airless färg spruta recensioner
Sprayfärg för plast
Bil ljud och dess betydelse
Sprutmålning Tips och tekniker
Tändningslås Problem

Leave a Reply