När man byter bromsbelägg

Bromsar är de viktigaste komponenterna i ett fordon. Du kanske tycker att det är motorn som är viktigt att framföra ett fordon. Ja, det är en av de viktigaste komponenterna i ditt fordon, men vad händer om din bil inte hade några bromsar? Hur skulle du stoppa det? Stoppa en bil när du behöver verkligen viktigare än att accelerera den. Om dina bromsar slitna, kan bilen inte kan sluta på ett effektivt sätt. Därför underhåll av bromssystemet spelar en avgörande roll i utförandet av ditt fordon. Men hur man vet när man ska byta bromsbelägg? Dina bromsar kommer att berätta själva. Du behöver bara uppmärksamma dem.

Bromsbelägg Byte
Den huvudsakliga funktionen av bromssystemet är att producera friktionen mellan bromsbeläggen och rotorer broms. Bromsbelägg är stål uppbackning plattor och har friktionsmaterial bundet till ytan och broms rotorer är de tjocka metalliska skivor som är anslutna till fordonets drivaxlarna. När du trycker på bromspedalen, är den kraft överförs till bromsbeläggen som tvingas mot broms rotorer producerar friktion. Friktionen är ansvariga för att minska hastigheten hos broms rotorer, slutligen stoppa fordonet. Den konstant hög friktion på bromsklossarna gör ytan att slitas ut, vilket påverkar bromsverkan på bilen. Du bör regelbundet kontrollera bromsbeläggen i din bil om du vill undvika missöden orsakade av broms misslyckanden.

Den viktigaste och självklara tecken är när du hör din bil squealing eller skrikande, varje gång du bromsar. De flesta bromsbelägg har mjuka metallflikarna på dem som producerar ett gällt skrika vid kontakt med bromsskivan. Det indikerar att friktionsmaterialet närvarande runt bromsbeläggen har slitits ut och behöver bytas ut. Bromsbelägg kan rysa eller skramla indikerar lösa delar.

När du känner att din bil inte kan kontrolleras av dig ensam, det vill säga när du märker att dra av bilen från ena sidan till den andra, innebär det att det är dags att kontrollera bromsarna. Det kan också resultera i hjul gripskopor som kan vara svåra att kontrollera och kan leda till allvarliga olyckor. Det visar tydligt att det är något fel med bromsbelägg och de behöver bytas ut.

Det bästa alternativet är att visuellt inspektera bromsbeläggen regelbundet. Många bilar har öppet fälgar som gör att du kan se bromsbeläggen utan att ta bort däcken. Leta efter friktionsmaterial på bromsdynan. Om det är allvarligt utsliten kan den lämna spår i bromsskivan. Om det finns djupa spår eller poäng på rotorn är det dags att byta rotorn tillsammans med bromsbelägg.

Livslängden för bromsbelägg beror på många faktorer som sammansättningen av dina bromsbelägg, friktionsmaterialet används, fordonets vikt, dina körvanor etc. Ändra bromsbeläggen alltför ofta är den tid bättre än att ändra det för sent. Ju mer du använder bromsarna, ju förr de slits ut och kortare är deras livslängd. Du kan göra ersättning bromsbelägg manuellt eller få det gjort av en professionell.

Detta var allt om bromsbelägg och metoden för utbyte av dysfunktionella sådana. Hoppas du fick svar på frågan “när man byter bromsbelägg och rotorer.” Så inte ignorera när bilen försöker säga dig något!

Hjul
När man byter Rotorer
Fordonssäkerhet Checklista
Ta bort dörrpaneler
Bilvax Remover
Hur man byter en strålkastare Switch
Bil dvd-spelare
Bakre bromsbelägg Byte
Billiga RWD bilar
Bromsskon Byte
Audio Books

Leave a Reply