När man byter Bilbatteri

Varje mekanisk skapelse behöver en energikälla för att driva sin rörelse. Vid bilens elsystem är kraftkällan bilbatteriet, som levererar elkraft till allt från bilens strålkastare, bilstereo, luftkonditioneringssystemet till tändsystemet. Så ni kan föreställa er vad som kan hända när batteriet dör ut! Moderna bilar har omborddatorer att övervaka och kontrollera varje funktion. Med ett dött batteri, fungerar nästan ingenting i en modern bil. Så om du inte vill vara i en situation där du måste bokstavligen skjuta bilen hem, så ska du veta när du byter bilbatteri. Liksom varje bil del, även batterier har begränsad livslängd.

Alla bilbatterier är elektrokemiska celler klumpar ihop i serie ger omkring 12 V batterier utgång. Var och en av dem består av bly och blyoxid elektroder doppad i utspädd svavelsyra. Elektrisk ström lagring och leverans utförs av de kemiska reaktioner som sker inuti. Dessa batterier är uppladdningsbara och debiteras av bilen generator, som i sin tur drivs av bilens motor.

Symtom på nära förestående batterifel

Att veta hur bra ett batteri utför, måste du känna till dess testmetod. Beväpnad med en voltmeter, kolla batteriets utspänning, med och utan belastning. Om det sjunker väsentligt under 12 V utan belastning, kan du vara säker på att det finns ett dopp i batteriets prestanda. En viktig anledning till den minskade prestanda är sulfatering som är kristallisation av blysulfat inuti batteriet under drift, vilket får deponeras inuti.

Förutom dopp i utspänningen är ett säkert tecken på ett batteri i behov av en ersättare en spräckt ytterhölje som exponerar elektrolyten lagras inuti, till den yttre atmosfären. Förutom detta kan det finnas korroderade anslutningar och trasiga plattor elektrod.

Perfekt timing för batteribyte

Det finns ingen fast regel som sådan, om när du ska gå för en ersättare. Mycket beror på batterianvändning, Batteriets kvalitet, väderförhållanden av användning och nivån på batteriets underhåll du deltar i. Om du märker något av de dåliga batteriet tecken och symtom som anges ovan, är det dags att du börjar leta efter en ersättare. När batteriet är förbi sin garantitid är det inte ens ekonomiskt rimligt att spendera på batteri reparationer. Det är bäst att du investerar dessa pengar i att köpa ett nytt batteri i stället. Om du konsultera experter mekanik bilreparationer, kommer de att rekommendera en batteribyte var 3 till 4 år. Det är den tid som de normalt upprätthålla goda prestanda. Det är den genomsnittliga livslängden. De kemiska reaktioner som sker inuti batteriet begränsar dess livslängd och efter en tidpunkt, spänningsnivåer sjunka på grund av inre bär ut batteriet.

Det bästa sättet att avgöra ersättning timing är att inspektera batteriet på egen hand och leta efter tecken på slitage. Om du ser tecken på skador och minskat prestanda, är det bäst att få byta batteriet eftersom det inte kostar mycket och det är inte värt att ta en risk med ett bilbatteri. Avslutningsvis är den genomsnittliga normala livslängd fyra år och om batteriet är förbi det, bör du direkt gå till en ersättare.

Hur du ändrar bromsvätska
När var den första bilen uppfanns
Hur fixar oljeläckage
Billjud Systems
Hur man byter Struts
Bilar som Seat 7
Mp3-spelare
Remote Förrätter för bilar
Vem uppfann MP3-spelaren?
Hur man öka en bilmotor är hästkrafter
Bilbatteri laddare Instruktioner

Leave a Reply