Motorvagn antenn

Radioantenner infördes 1930, tillsammans med de första kommersiellt monterade bilradioapparater, hålls på utveckling. Idag, högteknologiska parabolantenner används för att ta emot radiosignaler. Lyx biltillverkare trodde att de är fula och ansågs öga sår, som präglade skönheten av deras bildesign. Då tekniken hittat en lösning på detta problem, i form av makt antenner.

Typer av Car antenn

Inbyggda antenner
Dessa antenner är monterade inne i bilen, på instrumentpanelen, vindrutan eller bilens bagagelucka. Denna effektivitet mottagandet av denna antenn är inte i nivå med andra antenner. Flera inbyggda antenner behövs för att förbättra kvaliteten på mottagningen av radiosignaler.

Externa Antenner
Dessa är, i form av teleskopiska metall eller glasfiber stolpar, fäst vid utsidan av bilen, särskilt på huven, bak eller taket av bilen. Kvaliteten av radiosignaler som mottas av dessa rörliga antenner, är bättre än de som är monterade internt. Även om största nackdelen med denna antenn är att det är utsatt för oavsiktlig skada.

Effekt Antenner
Det är antenner som är utformade för att övervinna den svaga externa bilantenner. Dessa är placerade i ett fack eller hölje fäst vid utsidan av bilen. När bilens tändning är avstängd, hänger inte i luften som hur externa antenner gör, och därmed inte är benägna att skada. Masten matas ut eller sänks, av en elektrisk motor ansluten till den. När tändningen aktiveras för att “ON” genom att sätta och vrida nyckeln i den, är den elektriska motorn styr antennen aktiveras och driver masten upp och ut ur sitt hus. Antennen när ut, kan ta emot radiosändningar. När tändningen är inställd på “av”, signalerar den elektroniska styrningen den elektriska motorn, för att sänka eller komprimera antennmasten. Sålunda, är det säkert undangömt inuti den skyddande utrymmet, när den inte används.

Parabolantenn
Små, runda parabolantenner används som antenner, för att ta emot satellitsignaler, som sedan transporteras till mottagaren med trådar från antennen. Satelliten radioapparater mottagaren är fästa vid bilens instrumentbräda.

Global Positioning System (GPS)
Navigera med hjälp av GPS-navigationssystem är den senaste trenden. Speciell bil antenner används för att fånga navigering signaler från det globala positioneringssystemet. Några av antennenhetema kan mottaga navigering och radiosignaler, från satelliter. Numera är ett datoriserat bilens ljudsystem tillgängligt, som kan hantera ljudsignaler för telefon, radio signaler från satelliter och navigering filmer från den Global Positioning System.

Hur en motorvagn Radio Antenn Works

Makten bilradio antennmast har en nylonlina fästs vid sin bas. Denna sladd rullas in av en reversibel elmotor kopplad till antennen, för att sänka eller mata ut den. När motorvagn radiomast helt utdragen eller kollapsat, stoppar motorn upprullning in eller ut. För detta ändamål är den försedd med två omkopplare. Elektrisk energi till antennen matas med en tråd ansluten till den. Annan tråd som leder från radion, och ansluten till antennen, fungerar som ställdon. Hela motorvagn radioantenn är monterat fast, så att den inte kan röra sig när den påverkas för att fullborda kretsen. Det minskar slitaget av de elektroniska komponenterna som innefattar en väsentlig del av bildelar, och förlänger livslängden för systemet. En säkring i linje med den kraft som överförs till antennen, förhindrar risken för en brand uppstår, på grund av överhettning av motorn, i fall det inte att stoppa medan dess upprullning in eller ut.

Radiosignaler mottagna av antennerna i motorvagnar matas till en förstärkare, som förstärker signalen och matar den till högtalarna. Antenn boosters anslutna till antennen, förbättrar mottagningen av signaler. Byta en trasig motorantenn är inte en stor sak. Dessa delar är lätt tillgängliga på Internet butiker och även via återförsäljare eller lokala återförsäljare.

Bilbatteri Test
Bil Windows fungerar inte
Vilka är. SHN filer
Bästa Bilhögtalare
Bil Klädsel Cleaner
Hur du ändrar skivbromsar
Hastighetsmätare fungerar inte korrekt
Måla Sprutor: sprutmålning Utrustning och bås
Hur sprayfärg
Hjullager Buller
Taklucka Vs. Moonroof

Leave a Reply