Måla Sprutor: sprutmålning Utrustning och bås

Sprutmålning är en process i vilken en anordning (en färg spruta) sprutar en beläggning av färg genom luften på ytan som skall målas.

Det finns olika typer av färgsprutor som används för sprutmålning. Dessa är också kallas sprutpistoler och applikatorer spray.

När du använder sprutlackeringsutrustning, är det viktigt att den person Använd handskar, skyddsglasögon och även helst en ansiktsmask för att undvika inandning av de resulterande ångorna.

Hur fungerar Paint Sprutor?

Färg sprutor eller sprutpistoler direkt använda en process som kallas “Atomization” att spraya färg på olika ytor. Sprutpistolen riktar färgen på ytan som skall målas. Denna färg bildas med hjälp av en roterande finfördelare eller ett Ultraljudfinfördelare eller genom att tvinga färgen genom sprutmålningsfärg munstyckena med tryck.

Den grundläggande måla sprututrustning inkluderar en pistol sprutmålning, en tryckbehållare av färg, ett system för tryckluft och slangar som förbinder dem alla till varandra. Behållaren av färg är trycksatt och färgen flyter från denna behållare till sprutpistolen via rören. Trycket i behållaren av färgen är ansvarig för denna rörelse. Finfördelad luft tillförs till toppen av sprutmålning pistolen. Denna luft bryter upp färgen till små partiklar och skjuter ut den från sprayfärg pistolen till ytan som målas.

Typer av sprayfärg

Det finns en mängd olika typer sprutmålningsfärg finns på marknaden. De är:
Konserverade eller aerosol sprayfärg: Detta är den vanligaste typen av sprayfärg som är lätt tillgängliga på marknaden. Detta består av en metall aerosol som är mycket trycksatt och innehåller färgen. Denna färg blir finfördelas och trycks ut ur en ventil som manövreras genom nedtryckning den med ett finger. Den vanligast använda denna typ av spray paint utrustning ses i målning av graffiti på väggarna.
Airbrush Sprayfärg: I ​​denna typ av en sprutpistol, är den komprimerade luften i kombination med färgen som sedan riktas mot det område eller yta som målas.
Hög volym och lågt tryck Färg Spray Utrustning: Detta liknar airbrush utrustning, men i detta fall trycket på färgen är jämförelsevis låg. Således måste sprutpistolen mindre tryck, vilket resulterar i högre mängder av färg som appliceras på ytan. Fördelen med detta är att mindre mängd färg blir sprutas i luften runt ytan som målas.
Låg volym och lågt tryck Färg Spray Utrustning: Detta är återigen ett försök att förbättra den föregående typen av färg sprututrustning. Sprutpistolen behöver mindre tryck och även ger mindre volymer av färg på ytan som målas. Sålunda finns det en dubbel fördel av mindre färg volymer som används och mindre färg som sprutas in i den omgivande atmosfären.

Måla Sprutboxar

Sprejfärger bås är inhägnader som används för att innehålla processen sprutmålning. Normalt blir vid sprutlackering verksamhet bedrivs en stor mängd färg sprutas ut i luften också. Denna färg kan få på andra ytor som inte behöver måla. Det är därför måla sprutboxar hitta sina användningsområden och tillämpningar i många industriella miljöer.

En typisk sprutmålning monter innehåller utrustning sprutmålning, den yta som ska målas och den person eller aktör som kommer att göra sprutmålning. Det är oerhört viktigt att sprutlackering bås har en mycket god ventilation och luft återvinningssystem. Detta beror på att lufttrycket i boxen påverkar resultatet av sprutmålning jobbet, medan ventilationen minskar brand-och hälsorisker. Ytan som målas hålls på öppen galler golv, vilket säkerställer att överskottet färg från ytan droppar och återvinns.

Dessa färg sprutboxar finns i en mängd olika storlekar beroende på deras ansökan – särskilt storleken på den yta som målas.

Sprutmålning har funnit är tillämpningar inom många platser. Bortsett från vägg graffiti, har många branscher funnit användningsområden för denna teknik.

Växellåda Problem
Däck Betyg: hastighetskategori och Load index
Taklucka Repair
Bilar som Seat 7
Bästa framhjulsdrift Bilar
Dyraste bilmärken
Byt Oljetråg
Hur sprayfärg
Hur att diagnostisera bil problem
Bil Ljuddämpare Reparation
Kostnad för Bromsbelägg

Leave a Reply