Måla bilen hemma

Att måla en bil hemma kan verka som en löjlig idé för vissa, men för dem på en budget, kan det vara det enda alternativet. Vad jag skulle vilja säga är att när du använder billack är en utmaning, kan det göras av någon villig att sätta i deras svett och blod och kan ge ganska anständigt resultat. Denna metod för att måla en bil hemma är kanske den vanligaste eftersom det ger professionella resultat lack. Om du målar din bil med en vals, kommer du fortfarande få bra resultat, men kommer att göra en hel del slipning.

Målning bilen hemma

Förberedelse
Börja med noggrant tvätta bilen med diskmedel och följa upp med en torka-ner med vax och fett remover. När du är klar med biltvätten måste du slipa den gamla färgen med hjälp av en dubbelverkande (DA) orbital luft slipmaskin. Innan du börjar, skydda vindruteprofilen med tunga silvertejp. Vi föreslår slipar bilen ner till minst den nivå av sin ursprungliga färg. Det viktigaste att tänka på är att du rullar upp alla fönster och stänga dörrarna på bilen för att skydda din bil interiörer innan du startar målningen jobbet.

Reparationer
Om du stöter på några dåligt rostade områden, sätta i ersättningar där så är möjligt. Du behöver inte få nya delar (ja, vi vet att du är på en budget) men kan använda delar från bilvrak och trimma dem så att de passar exakt. För små rostiga områden rengör området och pälsen baksidan av reparations avsnitt med en svets-through primer. När dina bilreparationer är klara applicera ett tunt lager plast fyllmedel till korrigerad området. När det är torrt och ganska hårt, lämna in den med en Surform blad (en räfflade, halv-rund form) tills du har en jämn yta som är korrekt formad. Regelbunden fyllmedel kommer nästan alltid lämna por-storlek bubblor. Använd akryl glasyr sparsamt för att fylla små ytfel.

Slipning
Nu, slipa ytan av bilen för att skapa en enhetlig yta med ett fint luddig kant. Du kan använda något hårt automatisk kropp slipning ombord. Det här jobbet måste göras mycket noggrant, för mycket av ditt resultat hänger på det. När detta är gjort, rengör bilen en gång och börja maskering. Använd maskeringstejp papper och tejp för att skydda delar från översprutning. Använd maskeringstejp för att göra en gardin hela vägen, runt undersidan av bilen. Du kan använda en 3M mjuka kanter skumtejp för tätning panel luckor.

Primer
Därefter behandla ytan till en slutlig torka-ner, och företrädesvis använda en lösningsmedels-baserad produkt. Din första primerbeläggning bör göras med hjälp av en epoxiprimer. För att uppnå en hög kvalitet yta, vissa rekommenderar användningen av en tunn dimma av en kontrasterande färg över primern. Detta kommer att tjäna syftet med en guidecoat (vilket kommer att visa höga och låga punkter i kroppen). Du behöver inte måla guidecoat, men dimma över ytan.

För en stor yta, sand primern med torr 150-slippapper och bära ner de höga fläckarna. När du är klar blandning eller korrigera snedvridningar, spraya på ett andra skikt av grundfärg / sealer. Sand detta ner för en 600-grit yta för bas-rock och klarlack. Vi rekommenderar att bilen ska demasked och rengöras av den insamlade våta sandning Goop. Maskera bilen igen och se till att ytan är fullständigt ren.

Målning
För att komma ner till själva målningen, spraya på en ljus bas för enhetlig färg, detta kommer att vara bas-coat. Håll sprutpistolen 10 till 12 inches bort från bilen och vinkelrätt mot det område som du ska spraya. Håll dig en jämn hastighet och överlappar slag 50 procent. Följ denna metod samtidigt som det klarlack också. Efter att färgen har härdat i minst ett par dagar, en sista färg slipning och polering innan du applicerar täckfärgen.

Jag hoppas att dessa instruktioner klargöra hur man målar bilen hemma. En viktig aspekt att tänka på är att kontrollera och följa lokala miljöregler avseende blandning och sprutning färger hemma.

Billjud Systems
Dyraste bilmärken
Front End Justering Kostnad
Airless Paint Sprutor och vapen
Bromsskon Byte
Hur konvertera WMA till MP3
Overhead DVD-spelare Installation
Snabbaste Street Legal bil i världen
Bil måla jobb Priser
Bilen startar inte – FAQ
Keyless Fjärrprogrammering

Leave a Reply