Ljuddämpare reparationskostnad

Betydelsen av en ljuddämpare
Motorns cylinder i ett fordon ger en hög nivå av brus på grund av förbränning av bränslet. Jobbet av ljuddämparen är att tona ner detta buller, och detta görs med energi hindrar bafflar som studsar av ljudet energi.

Ljuddämparen av ett fordon kan fel på grund av många skäl, direkt från en trasig rem, som kan kosta så lite som $ 20 för att ersätta, till hela ljuddämpare själv, som kan kosta så mycket som $ 250 på det hela. Men vänta, det är inte så enkelt. Det kan finnas andra orsaker också, som behöver relevanta lösningar.

Ljuddämpare Skador?

Om du hör något ljud som kommer från avgassystemet, kontrollera först för att se om ljuddämparen är fortfarande riktigt fäst avgasröret. Ibland kan bara banden som håller dem samman brytas. Om så inte är fallet, då ljuddämparen själv kan ha ett problem. Syresensorn är en viktig del i början av ljuddämparen. Information från syresensorn är avgörande för den elektroniska styrenheten av fordonet för att upprätthålla god bränsle-luft-förhållandet. Varje förändring i detta förhållande påverkar antalet molekyler av oförbränt bränsle i avgaserna, och slutligen påverkar de ljudvågor som produceras i avgassystemet, vilket ljuddämparen förväntas neutralisera. Det är en god vana att byta ut syresensorn efter var 50.000 miles av löpning, eftersom dessa sensorer tenderar att förlora precision eftersom tiden passerar. Igensättning av ljuddämparen och rostande är också vanliga problem som äger rum.

Problem med ljuddämparen kan leda till en hel del besvär som bilens ljudnivåer kan överstiga tillåtna nivåer. Rost är det värsta problemet inte bara med ljuddämparen utan också med hela avgassystemet. Den orsakas av fukt reagerar med de metalliska delar av bilen. Detta problem blir förstärks av frekventa korta resor under körning, eftersom vattenånga blir inte tillräckligt med tid att flytta ut ur avgasröret, och det svalnar till flytande tillstånd igen, vilket rostar metallen. För dem som bor i kustområdena, kan saltet i vatten och tillsätt till rostande elände. Närvaron av salt kan påskynda rost, vilket negativa reaktioner.

Kostnad för reparation

Före allt annat, kolla bilens garanti, eftersom ljuddämpare oftast omfattas av denna. Om du har en rättvis uppfattning om underhåll av fordon, då kan du kolla in kit ljuddämpare reparation tillgängliga i butiker samt på Internet. De flesta av dessa kit kommer till ett pris av runt 10 $. Dessa paket kan hjälpa dig att byta ut eller reparera en ljuddämpare med lätthet utan att behöva ta bilen till en verkstad. Några av de vanligaste typerna av reparationssatser inkluderar – ljuddämpare bandage, flexibel stålrör, avgasrör, avgasrör sealer, svans bandage rör och ljuddämpare cement. De flesta av dessa är lämpliga för bilar utrustade med katalysatorer, ljuddämparen bandage kit är det bästa för sådana bilar. Du kan använda den under en längre tid utan att behöva oroa värme skador på systemet. Kostnaden för ljuddämparen kan variera allt mellan $ 50 till omkring $ 250, beroende på märke och modell på din bil.

Å andra sidan, om du besöker en arbetsstation, avgifter arbetskraft, skatter och andra diverse avgifter kan mer än fördubbla den totala kostnaden i slutändan. En mekaniker kan övertyga dig att undersöka bilmotor, hela avgassystemet och vissa andra delar som kan eller inte kan skadas. I så fall måste du betala mycket mer, även om det bara din ljuddämpare är felaktig och de andra komponenterna är bra. Reparationen kostar varierar också beroende på antalet ljuddämpare delar som har skadats. Även om byggandet och arbetar i ljuddämparen är ganska enkelt, i de flesta fall kan du behöva byta ut hela ljuddämparen för att lösa även de minsta problemet. Med eftermarknad delar och professionell hjälp, kan den totala kostnaden vara någonstans mellan $ 100 till $ 250. Om Original Equipment Manufacturer (OEM) delar används, kan kostnaden vara runt $ 250 till $ 400.

Anm: Priserna anges här är bara för vägledning, och de faktiska priserna kommer att variera beroende på märke och modell på fordonet, delar inblandade garanti om någon, och plats för service.

Inte bara ljuddämpare frågor, men man bör inte ignorera någon mindre problem i ett fordon, för om vänster olösta, sprider sig till andra delar av bilen och i slutändan skadar dem också, så småningom kostar mycket mer än vad som ursprungligen krävs.

Bästa DVD-spelare med USB-port
Bilstereo Borttagning
Hur att diagnostisera bil problem
Hur ofta man byter bromsbelägg
Symtom på en dålig Starter
Bästa Bilbatteriladdare
Hur man laddar ett bilbatteri
Kupén
Bil Windows fungerar inte
När man byter Bilbatteri
Bilbatteri Underhåll

Leave a Reply