Ljuddämpare Repair Tape

Är din bil motor gör mycket av buller? Knocking, slipning, gnisslande och olika typer av bilar ljud kan hänföras till olika bil problem. Tja, om du äger en bil, jag är säker att du har en uppfattning om bilen ljud och vad de betyder. För det mesta, kan höga ljud vara indikativ för en defekt ljuddämpare. En ljuddämpare är en viktig del av bilens avgassystem. Det är i grunden en uppsättning rör och kammare som ligger under, vid den bakre änden av en bil. Det inte bara dämpar bullret som skapas av bilens motor, utan minskar också bränsle utsläpp. En bil kör utan ljuddämpare kommer säkert att bidra till buller.

Ibland kan bilen ljuddämparen blir rostiga eller faller av och som ett resultat kommer du att höra ett högt ljud under körning. Om ljuddämparen är i ett mycket dåligt skick, måste du få den reparerad. Vissa personer använder även tejp ljuddämpare reparation för att få ner buller som orsakas på grund av en skadad ljuddämpare. Detta är en tjock aluminiumfolie tejp som används för tätning ljuddämpare och andra heta metalliska ytor. Låt oss ta reda på hur viktig är en bil ljuddämpare på bilens avgassystem och hur kan en ljuddämpare tejp användas för att reparera en bil ljuddämpare.

Hur fungerar en ljuddämpare Arbete?

En ljuddämpare avser en uppsättning av rör med hål och en resonanskammare. Undrar hur hjälper det till att minska ljud som skapas av bilens motor? Låt oss ta reda på hur en bil ljuddämpare fungerar. Buller skapas under förbränningsmotor under vilket bränslet brinner i förbränningskammaren hos motorn. Avgasen undgår inte i ett kontinuerligt flöde. Det kommer ut med en hög hastighet. Avgasventilen öppnar och stänger i snabb rörelse på grund av den gas som rör sig i avgasröret i spasmer.

Allt detta leder till generering av tryckvågor. Om bilen ljuddämparen inte fungerar, når denna tryckvåg örat och dessa omvandlas till impulser som sedan tolkas av hjärnan som ljud. När ljuddämparen fungerar, går hög hastighet gasen ljuddämparen. En ljuddämpare består kammare och rör som är utformade på ett sådant sätt som hindrar dessa tryckvågor och studsar dem runt. Detta skapar en motsatt tryckvåg av samma amplitud. Dessa tryckvågor är lika amplitud men arbetar i motsatta riktningar. Sålunda upphäver de varandra. Buller från avgaserna avbryts effektivt med hjälp av en ljuddämpare. Slutligen, gaserna kommer ut ur avgasröret som finns vid den bakre delen av fordonet.

Ljuddämpare Reparation

En ljuddämpare kan skadas på grund av en mängd olika anledningar. Som med alla metalliska bil del, kan en ljuddämpare också få korroderade. De som bor i fuktiga områden har ofta detta problem. Avgas galgar som håller ljuddämparen kan också lossna. Om din bil gör en massa oväsen, se till att ljuddämparen är ordentligt ansluten till galgar. Stäng av bilen och domkraften upp. Leta efter hål eller några tecken på skador i avgassystemet. Om du märker något, kan du få ett kit ljuddämpare reparation. Man kan använda ett band ljuddämpare reparation för lappning hålen. Detta kommer säkert att hjälpa till att minska buller och utsläpp orsakas på grund av avgas läcka.

Du behöver bara att linda den svarta ljuddämpare tejp runt det skadade området. Lappa hålen med flera lager av det här bandet. Denna starka självhäftande och tryckkänslig tejp använder värmen som kommer från avgassystemet för att binda till ljuddämparen och stannar säkert fäst vid ljuddämparen. Även en ljuddämpare band kommer säkert få ner bruset och kan användas tills du får ljuddämparen repareras eller bytas ut, med hjälp av en tejp av aluminium ljuddämpare får inte ses som en permanent lösning. Eftersom en bil ljuddämpare minskar bränsleutsläpp ska du inte göra några förseningar i bil ljuddämpare reparation. Så, hur mycket kostar ljuddämpare reparation? Nå, kommer det att bero på en mängd olika faktorer såsom bilmodell och skadans omfattning. Kostnaden kommer att vara mer för exklusiva bilar där ljuddämparen behöver bytas ut.

Om din bil ljuddämpare har skadats och det buller som kommer från bilens motor driver du galen, kan du använda ljuddämpare bandet för lappning den skadade ljuddämpare tillfälligt. Titta inte på detta som en permanent lösning. Ta din bil till bil verkstad så snart som möjligt.

Bilbatteri Förväntad livslängd
Airless färg spruta recensioner
Mest tillförlitliga bilmärkena
Hur man tar bort färg från Bil Windows
Bil Underhållsschema
Bästa små bilar
Automotive sprayfärg
Bil Scratch Repair
Fordonssäkerhet Checklista
Spray bilvax
Solskydd Byte

Leave a Reply