Legering Vs. Stålfälgar

Uppfinningen av hjulet bör vara Röstad som en av de största tekniska genombrotten i modern tid. Redan från de första bilarna av gamla, till de moderna bilar i dag har vi sett en stadig förbättring i bil teknik, som omfattar utveckling av hjul. De är efter alla bildelar som tar stöten av friktion och göra bilen drivable. Bra hjul ger stabilitet och bättre kontroll över körningen, samtidigt som de kan ta en stor mängd last. Det finns många alternativ att välja mellan när det gäller att välja hjul till din nya bil. Två av de främsta val är stål och aluminiumfälgar.

Skillnaden mellan Alloy och stålhjul

Vad ger struktur och bestämmer styrkan faktorn hjul är det material från vilket de tillverkas. När vi talar om att jämföra stål och alu-fälgar, vad vi i huvudsak skilja mellan rim material. Kanten ger hjulet med erforderlig styrka och stabilitet. Valet av fälgen spelar ingen roll när det gäller att välja auto hjul. Stålfälgar är förhållandevis nya produkter. Låt oss se hur de skiljer sig åt.

Grundläggande skillnader
Lättmetallfälgar främst tillverkade av mangan och aluminium. Legeringar av aluminium är mest föredragna. En av de viktigaste faktorer som förbättrar acceleration och hjul grepp, förutom att förbättra bränsleeffektiviteten är tömma hjulets vikt. Lättmetallfälgar är mestadels lättare än traditionella, vilket ger en stor fördel att sportbilar. Jämfört med dem, deras stål motsvarigheter väger mer. De har varit i bruk i många år nu. Den värmeledning genom stålfälgar är långsam, jämfört med alu-fälgar, vilket gör deras bromsprestanda svagare.

Prestanda
Sammantaget, alu-fälgar har en fördel gentemot stålfälgar, på grund av deras lägre vikt och deras höga värmeledning takt, när det kommer till prestanda. När det gäller estetik också, poäng de mer. Men en sak om stålhjul som inte bör bortse från att de är lättare att underhålla och reparera, jämfört med lättmetallfälgar. De erbjuder större strukturell fasthet, på bekostnad av större vikt. På grund av den inneboende formbarhet av stål, fälgar är lättare att reparera och få tillbaka i form, medan lättmetallfälg reparation dyrare.

Kostnad
Om du gör en kostnadsjämförelse mellan legering och stålhjul, den senare är betydligt billigare. De lättmetallfälgar är att föredra för sin höga prestanda styrka i sportbilar, eftersom de erbjuder bättre manövrerbarhet och förbättrad bränsleeffektivitet, förutom att ge bättre bryta prestanda.

Lättmetallfälgar är det sak att gå efter, om du är efter sportbilar. Annars stålfälgar är det bästa alternativet för den genomsnittliga stadens pendlare bil. Studera kostnaderna ekvationen och enligt din budget, samt krav, gå för en som är det mest bekväma valet.

Bil rostborttagning
Airbrushing Tips och tekniker
Billjud Tillbehör och kondensatorer
Så här testar ett bilbatteri
Dead Bilbatteri
Vem uppfann MP3-spelaren?
Bästa RWD bilar
Bästa bärbara DVD-spelare
Bilvax Jämförelse
Underhåll av fordon Checklista
Bil måla jobb Priser

Leave a Reply