Latex Spray Paint

Färger i allmänhet delas in i två kategorier, en som är oljebaserad och andra som är vattenbaserad färg. Oljan baserad färg, är också känd som alkydfärg. Medan latexfärg använder vatten som medium, använder oljebaserade färger en petroleumbaserade lösningsmedel som sitt medium. Förut var bara alkyd baserad färg som används för sprutmålning. Därför att inte torka inte ut så lätt och de är tunnare i konsistensen. Men med framsteg inom målningsteknik latex sprayfärg finns tillgängliga på marknaden, vilket ger husägare fler alternativ.

Latexfärg och Spray Technology
Latexfärg är något tjockare än oljebaserade sådana, men nu med syntetiska hartser och pigment vilka är kompatibla med vatten (men inte nödvändigtvis vattenlösliga), används för att skapa en latex sprayfärg som har en tunn konsistens och är tillräckligt våt som skall användas för sprutmålning. Man kan använda en luftfri pistol eller använda aerosolburkar för sprutmålning av latexfärger.

Latexfärg och oljefärger
Latexfärg oftast valt av husägare eftersom de har många fördelar. Första fördel är att de är billigare, eftersom du kan rengöra utrustning för sprutning med vanligt vatten. När oljebaserade färger används, de producerar en mycket otäck ånga under applicering, och det kan ta lång tid för dem att torka. Medan latexfärg torkar snabbare, behöver som en bara för att vänta på vattnet i färgen blandningen torka. En annan bra fördel av latex sprayfärg är att detta är en tvättbar sprayfärg. Vilket betyder, med lite såpvatten du kan bli av färgen.

Målning Tips
Först av allt bestämmer vilken typ av latex sprayfärg du vill och på vilken yta du ska använda den. Om du vill använda kan bilda, sedan överväga Krylon burkar. De är en av de bästa kvalitet och finns i olika färger, de har också akryllatex sprayfärg som du kan använda. De akryllatex färgburkar från Krylon finns i 21 olika nyanser. Även om det finns några andra färger som du kan använda på akryl yta också.

Så först på en bit kartong eller gamla tidningar ark, försök sprutning med latexfärg kan och sedan om du gillar resultatet eller är bekväm att använda det, köpa mer burkar som bidrar till att avsluta jobbet. Latex aerosol sprayfärg ger en stor flexibilitet med måleri och jämfört med oljebaserade färgburkar, de tillåter personen att måla på olika opacitet.

För att utföra större arbeten sprutmålningsfärg som sprutmålning möbler eller väggar, överväga att använda en latex sprayfärg pistol. En högtrycksspruta färg spruta är ganska överkomligt att hyra. Se till att utrustningen är ren och prova med sprutpistolen på en stor bit kartong, innan du använder den på stora ytor. Följ tillverkarens anvisningar för användning av utrustningen. Täck alla ytor som du inte vill måla på med plast blad, eller placera dem i ett annat rum.

Medan du använder airless färg sprutor och kanoner, se till att du håller på att flytta sprutpistolen hela tiden i en mjuk rörelse, även innan du slår på ratten. Dessutom, fortsätter att hålla pistolen vinkelrätt mot ytan, och undvika att luta den för en bättre finish. Så, följ dessa tips och tricks, och välja rätt typ av färg. Du kan använda latex sprayfärg på olika ytor som metall, murverk, plast, tapeter, väggar och ogrundad trä.

Bilbatteri Korrosion
Antifreeze Leak
Batteripolen Korrosion
Bilstereo Borttagning
Used Car bildelar och tillbehör
Bil interiör färg
Remote Car Starter Problem
Symtom på en dålig bränslepump
Hur ofta man byter bromsbelägg
Bil Paint
Hur man gör en baby Cover Car Seat

Leave a Reply