Låsningsfria bromsar

Det finns många system som ingår i bilar för att förebygga trafikolyckor och andra missöden. Varje system har sina egna egenskaper, sätt att hantera och problem. Ett sådant system som installeras i bilar är det låsningsfria bromsar, som också kallas bara ABS i allmänhet. Med tanke ABS statistik har denna teknik visat sig hindra många bil olyckor med andra bilar eller bara själva bilen. Om vi ​​tittar på ABS historia, var det först utvecklades för att användas i flygplan. Den användes för flygplan på 1950-talet, varefter det blev vanligt i bilar och motorcyklar på 1980-talet

Vad är Låsningsfria bromsar

Detta är en inställning som installeras i bilar, vilket gör ordentlig bil kontroll vid kraftig inbromsning. Efter många väg tester och beprövade register över detta system förhindrar trafikolyckor har ABS blivit standard i bilar tillverkas idag. Om du bromsar plötsligt på en bil som inte är utrustad med ABS, tenderar att bilen att snurra, och du kan förlora kontrollen. ABS förhindrar att hjulen låser sig, så att fordonet inte sladda och föraren förlorar inte kontrollen. Detta system är mycket fördelaktigt i tider när du måste stanna bilen plötsligt på hala vägar täckta med vatten eller snö.

Rörelseresultatet Låsningsfria bromsar

I konventionella bromssystem, måste du pumpa bromsarna manuellt för att undvika hjullåsning. Medan det i ABS, behöver du bara trycka ned bromspedalen ordentligt. Tekniken i systemet kommer att göra hjulet frigöra och broms jobb för dig. När du använder bromsarna på en bil med ABS, kommer du att höra en målning eller en surrande ljud eller kan känna pedalen skakar. Detta betyder helt enkelt att bromsarna gör sitt jobb. Med inte ger mycket uppmärksamhet till bromspedalen under en panik stopp, kan du vara uppmärksam på att styra bilen till en säker plats.

Låsningsfria bromsar Felsökning

Eftersom detta system är mekaniskt, kan du möta några problem. En av komponenterna är hastighetssensorerna. Om ABS tänds, då förmodligen en smutsig hjulhastighetssensor är problemet. Eftersom sensorn är magnetiska, kan det locka metallpartiklar, vilket signalerna försvagas. I denna situation måste du för att rengöra systemet montering. För väl fungerande ABS, måste du byta bromsvätska vid rekommenderade intervall. Om ABS inte fungerar effektivt eller att det är för tidigt låsning kan frågan ligga i felaktig hjuldiameter. Många bilägare byter standarddäck med sportiga sådana, som kan stå i strid med funktion ABS.

Om du har några tvivel om felsökning ABS, rekommenderas att ta bilen till en känd bilverkstad för att få den perfekta lösningen. ABS fungerar bäst när du använder bromsarna på lämpligt sätt.

Hur man byter en ABS hjulhastighetssensor
Honda Vs Nissan
Färgtoning Borttagning
Bilvax Jämförelse
Hur konvertera ljud till text
Förarlösa bil
Topp 10 dyraste bilarna
Bil draganordning
Första bil som någonsin gjorts
Vinyl Färg för kupén
Hur att diagnostisera bil problem

Leave a Reply